Bunları bilməkdə fayda var

Bunları bilməkdə fayda varBalıq.

Omeqa – 3 ilə zəngin olan balıq ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. C, E, A, D, PP, kalsium, dəmir, natrium, kalium kimi vitamin və minerallarla zəngin olan bölgə (beluqa) balığı gözəllik və sağlamlıq üçün faydalı qida hesab olunur. 100 qr bölgə balığında 150 kkal mövcudddur. Azərbaycanda balıq buğlamasının bir çox növü var. Onlardan biri gördüyünüz bölgə balığından hazırlanan buğlamadır. Bölgə balığınız yoxdursa, onu bişdiyində dağılmayacaq hər hansı bir balıqla əvəz edə bilərsiniz.
Bunları bilməkdə fayda varLimon

Ətirli sitrus meyvələrini əl ilə yoxlayıb daha möhkəmini seçin.

Limon şirəsini daha çox çıxartmaqdan ötrü onları 1 dəqiqə qaynar suyun içində saxlayın.

3 ədəd limonu kiçik dilimlərə bölüb ət çəkən maşından keçirin, üzərinə 1 x.q bal qatıb qarışdırın. Hər səhər bu nəfis təam sizə gümrahlıq gətirəcək.

Başınız ağrıyır? Yaşıl çayın içinə 1 ç.q şəkər tozu, limon suyu əlavə edib için və sakitlikdə gicgahlarınıza limon dilimləri qoyub bir qədər yatın.
Bunları bilməkdə fayda varBalqabaq

Yumşaldıcı xassəyə malikdir.

Pəhriz saxlayanlar üçün faydalıdır.

Sidikqovucudur.

Tərqovucudur.

Susuzluğu aradan qaldırır.

Beyin fəaliyyətini gücləndirir.

Tumu qurdqovucudur və yuxusuzluq hallarında yaxşı təsir göstərir.
Bunları bilməkdə fayda varDüyü

Düyü vitaminlərlə zəngindir. Karbohidrat dəyəri ən yüksək olan qidalardandır.

Faydaları:

Yüksək təzyiqi salır.

Qanda şəkəri sabit saxlayır.

Böyrək daşının əmələ gəlməsinin qarşısını alır.

Həzmi asanlaşdırır.

Xolesterini aşağı salır.

İnfarkt riskini azaldır.

Zehni açır.
Bunları bilməkdə fayda varİspanaq

Yorğunluğu aradan qaldırır.

Maddələr mübadiləsini tənzimləyir.

Əsəbləri sakitləşdirir.

Həzmi asanlaşdırır.

Sümükləri və dişləri bərkidir.

Xolesterini aşağı salır.

Şəkər xəstəliyində faydalıdır.
Bunları bilməkdə fayda var

Mətbəx     Baxılıb: 2711   Tarix: 12 mart 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

turlar.az

geyim şəkilləri yaz geyimleri 2025 qaşların formalari qazan kotleti hazirlanmasi quymaq resepti aşıqlar soz ehtiyati artirmaq kosmetika masqalar uzeyir arıqla xeyanet cantalar