Çörəkdən niyə imtina etmək olmaz?
Bizim adət etdiyimiz qidaların hamısı pəhriz üçün ideal hesab olunmur. Bəziləri isə əksinə, arıqlamağa mane olur.
Bu barədə "Gazeta.ru"ya tibb elmləri namizədi, neyroendokrinoloq Yuri Poteşkin məlumat verib.
O bildirib ki, bu, daha çox fruktoza olan məhsullara aiddir:
"Fruktoza bədən tərəfindən çox tez emal olunur: hüceyrələrdə asanlıqla qlükozaya çevrilir, qlükoza qana qayıdır və sonra qaraciyərdə kifayət qədər qlikogen varsa, depo üzərində paylanır, yağ kütləsini artırır. Bu məntiqə görə, meyvə suları da zərərli içkilər sırasına daxildir. Odur ki, şirələri bütöv meyvələrlə əvəz etmək tövsiyə edilir. Çünki meyvələrdəki liflər bağırsaqlarda şəkərin udulmasını gecikdirir".
Bəzi faydalı xüsusiyyətlərə malik olsa da, demək olar ki, tamamilə şəkərdən ibarət olan "sağlam məhsul" kimi tanınan baldan sui-istifadə etmək də tövsiyə edilmir. Həkim həmçinin marinə edilmiş mal əti, kolbasa və sosiska kimi yağlı ətləri yeməkdən çəkindirib. Ancaq maraqlıdır, o, çörək, makaron və dənli bitkilərdən imtina etməməyi tövsiyə edib ki, orqanizm sürətli şəkər tələb etməsin.
Milli.Az / news.milli.az









Qan laxtalanması problemi genetik imiş
Mənə fəxri ad lazım deyil' - Nura
Eldar 'boykot' olunmağından danışdı
D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama
Şahzadə Meqan oğurluqda ittiham olunur - FOTO
Qaranlıqda telefona baxanlara xəbərdarlıq - Bu hormonun ifrazı zəifləyir
Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır
Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa
Günay Pərvinin iddialarını yalanladı
Stress kişilərdə xərçəng yaradır
Gəlinimin xınasında öz musiqiçilərim məndən pul aldı' - Nazilədən etiraf
İsrail istehsalı 'Bad Boy' filmi ikinci mövsümünü çəkəcək
Pekkanda xərçəng aşkarlandı