Çörəkdən niyə imtina etmək olmaz?

Çörəkdən niyə imtina etmək olmaz?Bizim adət etdiyimiz qidaların hamısı pəhriz üçün ideal hesab olunmur. Bəziləri isə əksinə, arıqlamağa mane olur.
Bu barədə "Gazeta.ru"ya tibb elmləri namizədi, neyroendokrinoloq Yuri Poteşkin məlumat verib.
O bildirib ki, bu, daha çox fruktoza olan məhsullara aiddir:
"Fruktoza bədən tərəfindən çox tez emal olunur: hüceyrələrdə asanlıqla qlükozaya çevrilir, qlükoza qana qayıdır və sonra qaraciyərdə kifayət qədər qlikogen varsa, depo üzərində paylanır, yağ kütləsini artırır. Bu məntiqə görə, meyvə suları da zərərli içkilər sırasına daxildir. Odur ki, şirələri bütöv meyvələrlə əvəz etmək tövsiyə edilir. Çünki meyvələrdəki liflər bağırsaqlarda şəkərin udulmasını gecikdirir".
Bəzi faydalı xüsusiyyətlərə malik olsa da, demək olar ki, tamamilə şəkərdən ibarət olan "sağlam məhsul" kimi tanınan baldan sui-istifadə etmək də tövsiyə edilmir. Həkim həmçinin marinə edilmiş mal əti, kolbasa və sosiska kimi yağlı ətləri yeməkdən çəkindirib. Ancaq maraqlıdır, o, çörək, makaron və dənli bitkilərdən imtina etməməyi tövsiyə edib ki, orqanizm sürətli şəkər tələb etməsin.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 749   Tarix: 25 yanvar 2023
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

50 yaşından sonra şəkər olmaq ehtimalı artır

Bir sıra təhlükəli xroniki xəstəliklərin yaranması 50 yaşdan aktivləşir. "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, terapevt Aleksey Xuxrev 50 yaş təhlükəsi barədə danışıb. "Yaş bəzi xəstəliklərin açar faktorudur

.

Faydaları ilə özünü təsdiq edən meyvə

Moruğun bir çox faydalı xüsusiyyətləri var. Son elmi araşdırmalar moruğun müxtəlif orqan və sistemlər üçün olan faydalarını növbəti dəfə təsdiqləyib. -a istinadən bildirir ki,moruğun tərkibində olan və ona spesifik, xoş qox

.

Yod setkası bu şəxslərə QƏTİ OLMAZ

Yod setkası yuxarı tənəffüs yolları iltihabları (angina, bronxit, laringit və s, əzələ, bağlar, yumşaq toxumalarının iltihabları və travmaları (miozit, bağların dartınması, hematoma və s.) zamanı çox geniş istifadə olunur

.

Payızda niyə daha çox yatmaq istədiyimizin SƏBƏBİ

Endokrinoloq Svetlana Şokur insanların payızda niyə daha çox yatmaq istədiklərinin səbəbini izah edib.   -a istinadən bildirir ki, onun sözlərinə görə, payız günəşi "çox vaxt D vitamini istehsal etmək üçün lazımi miqdard

.

Yeməyi çox duzlamaq ömrü qısaldır?

Alimlər müəyyən edib ki, yeməyini əlavə olaraq duzlamaq vərdişi olanlar və hər qidanı az qala duzla yeyənlər, daha erkən ölüm riski daşıyır. -a istinadən bildirir ki, Tuleynsk universitetinin alimləri elmi araşdırma nəticəsind

.

Ağzı açıq yatmağın təhlükəsi

Bəzi insanlar ağzı açıq yatmağa vərdiş ediblər.   -a istinadən bildirir ki, bu təkcə xoruldamağa səbəb olmur. . Ağzı açıq yatmaq boğaz quruluğu yaradır ki, bu da orqanizmə təhlükədir. Bu cür yatış ağız boşluğu və tənəffü

.

Hər gün ispanaq yeməyin FAYDALARI

İspanaq olduqca faydalı tərəvəzdir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, onun tərkibində dəmir bütün tərəvəzlərdən artıqdır. 1. İspanaq beyinin qocalmasını xeyli ləngidir. 2. İspanaq əzələləri gücləndirir. 3. Tərkibində omeqa-

.

COVID-19 pandemiyası 2024-2027-ci illərdə aktual olacaq?

COVID-19 pandemiyası və ərzaq böhranı istisna olmaqla, sözügedən çağırışlar növbəti 2024-2027-ci illər üzrə büdcə siyasətinin formalaşdırılmasına təsir edən bir sıra çağırışlar sırasında olmayacaq. xəbər verir ki, bu barəd

.

Yaydan qalan çilləri bu üsulla yox edin

Çillər xüsusilə yaz aylarında, günəş şüalarının təsiri ilə yaranır. Adətən, saçları kürən və açıq rəngdə olan insanlarda daha tez-tez təsadüf edilir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, dəridə melanin ifraz edən melanosit hüceyrələr

turlar.az

sonxeber.az sade makiyaj sekilleri kosmetika mehsullari geyim necə seçməli ulduzların gözəllik sirləri həsrət şəkilləri cox yasa permanent makiyaj kosmetika vətən həsrətinə aid bayatılar burclerin uyumu klitor hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz namiq qaraçuxurlu