Çox kələm, turp yemək xəstəlik əmələ gətirir

Çox kələm, turp yemək xəstəlik əmələ gətirirKələm, kələmin bir çox növləri, turp kimi tərəvəzləri çiy halda yemək orqanizm üçün faydalı olsa da, bəzi hallarda əlavə problemlər yarada bilər.
Medicina.az xəbər verir ki, hər gün çox miqdarda çiy kələm və digər növləri (gül kələm, brokkoli), eləcə də ağ və qırmızı turp yemək zob xəstəliyi əmələ gətirə bilər.
Buna səbəb bu tərəvəzlərə olan qlükozinolatlardır, onlar qalxanvari vəz xəstəliklərinə səbəb ola bilər.
Ona görə də faydalıdır deyə hər gün kələm yeməyin.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 812   Tarix: 12 fevral 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Arıqlamaq üçün bu məhsullara diqqət yetirin

Amerikalı diyetoloq Melissa Rifkinin fikrincə, noxud, avokado, smuzi arıqlama dərmanlarının təsirini "təqlid edərək" aclığı effektiv şəkildə yatırmaq qabiliyyətinə malikdir. -ə istinadən bildirir ki, bu barədə "Dail

.

Günəş əleyhinə kremlər dəri xərçəngi yaradır- XƏBƏRDARLIQ

"Həkimlər xüsusi kremlərdən istifadə edərək özünüzü Günəşin mənfi təsirinə məruz qalmadan qorumağı tövsiyə edirlər. Amma burada bir nüans var: Bu zaman orqanizmdə D vitamini ifraz olunmur. Bu vitamin çox az olarsa, dər

.

İnfarkt riskinizi ölçün

Həyati orqanların başında gələn ürək bir çox xəstəliklərin əsas səbəbidir. -a istinadən xəbər verir ki, xüsusilə də son illərdə gənclərin belə infarkt riski xeyli yüksəlib. Mütəxəssislər çox bəsit bir testlə infarkt riskin

.

Arıqlamağı asanlaşdıran qidalar

"Zülalla zəngin qidalar yeyərək maddələr mübadiləsinin sürətini artıra və arıqlamağı asanlaşdıra bilərsiniz". Niyə pəhrizə sarıkök əlavə edilməlidir? - 5 ƏSAS FAYDASI. Bunu oxuyandan sonra bir də heç vaxt çiyələ

.

Bunu oxuyandan sonra bir də heç vaxt çiyələk yarpaqlarını atmayacaqsınız

Çiyələyin sağlamlıq üçün faydaları hər kəsə məlum olsa da, bir çox insan onun yarpaqlarından istifadə etməyi ağlına belə gətirmir. -a istinadən xəbər verir ki, çox vaxt zibil qutusuna atılan çiyələk yarpaqları xüsusilə böyrə

.

Ağrı yoluxucudur – ARAŞDIRMA

Uydurma tibbi prosedurdan əvvəl bir insana bunun ağrılı olduğunu göstərsəniz, o, özünütəlqin səbəbindən narahatlıq duya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, bunu nəticələri "Communications Psychology" (Commun

.

Niyə pəhrizə sarıkök əlavə edilməlidir? - 5 ƏSAS FAYDASI

Sarıkök antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Sarıkök yeməklərə ətir və dad əlavə etməklə yanaşı, həm də çoxsaylı sağlamlıq faydaları ilə tanınan heyrətamiz bir ədviyyatdır. .   -a istinadən xəbər verir ki, bu ədviyyat antioksidan

.

Qida əlavələri təhlükəlidirmi?

Vitamin K əlavələri dolayı yolla qan laxtalanma riskini, beta-karoten isə siqaret çəkənlərdə ağciyər xərçəngi riskini artıra bilər. Bəzi digər birləşmələr və bitki komponentləri (vitamin C, E və dazı otu) xərçəng, depressiy

.

Çox yaşamaq istəyirsinizsə bunları yeyin

Uzun və sağlam ömür sürmək üçün emal olunmuş qidalardan uzaq durmaq vacibdir. Mütəxəssislərin fikrincə orqanizmi cavanlaşdıran qidalar da var. -ə istinadən sözügedən qidaları təqdim edir:. Tərəvəz. Brokoli, ağ kələm və Brüsse

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 toy makiyaji sekilleri qaşların formalari pamidor maskasi gelinlikler doğuş sonrası seks fitnes və pəhriz kosmetika novruza aid hakışta baldıza aid hakışta şəhid veten bedii edebiyyat