Dadlı kəsmik

Dadlı kəsmikDadlı jeleni kəsmik, xama və süddən hazırlamaq olar. Belə deserti uşaqlara da vermək olar, çünki onlar kəsmik yeməyi həmişə xoşlayırlar.

Tərkibi:

Xama- 200 qr

Xama – 750 qr

Şəkər tozu – 200 qr

Jelatin – 30 qr

Süd – 200 ml

Konservləşdirilmiş şaftalı (kompot meyvələrindən də götürmək olar)

Hazırlanması:

Belə desertin hazırlanması üçün yümşaq kəsmik götürün. Belə kəsmiyi evdə də hazırlaya bilərsiniz. Bunun üçün 1 litr qatıq soyuducunun buz kamerasında dondurulur. Sonra onu tənzif üzərinə qoyub, suyu süzülsün deyə bir yerdən asmaq lazımdır. Tənzifdə süzülmüş kəsmik qalacaq.
Kəsmik və smetana şəkər tozü əlavə edilib qarışdırılır. Jelatinin içərisinə süd əlavə edilir və şişməyini gözləiyirlər. Şaftalılar kub şəklində doğranılır və kəsmik kütləsinin içərisinə qoyulur. Südlü jelatini tam həll olması üçün odun üzərinə qoyurlar, sonra kəsmik qarışığını və şaftalıları əlavə edirlər. Qarışdırılır və formalı qablara tökülür. Sonra 3 saat soyuqda saxlanılır.

Mətbəx     Baxılıb: 3043   Tarix: 27 mart 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

turlar.az

sonxeber.az geyim seçimi geyim və ayaqqabılar adlarin menasi şeirlər xinayaxdi ucun sozler yay kolleksiyasi 2024 ziyafət geyimləri geyim azerbaycan saglam qidalanma gülməli hakıştalar ziyafet geyimleri