Dadlı moruq mürəbbəli peçenye
Peçenye həvəskalrı olan xanımlarımız üçün dadlı moruq mürəbbəli peçenye resepti təqdim edirik.
Lazım olan vəsaitlər:
Peçenye üçün
150 qr kərə yağı
75 qr şəkər pudrası
1 yumurtanın ağı
1 çimdik darçın
250 qr un
5 qr qabartma tozu
1 paket vanil
Bir neçə damla qırmızı qida boyası
Moruq mürəbbəsi üçün
250 qr donmuş moruq
100 qr şəkər
1/2 limonun suyu
1 çay qaşığı qarğıdalı nişastası
Hazırlanması:
Dondurulmuş moruğu, şəkər tozunu limon suyunda bişirin. 2 yemək qaşığı suyla qarışdırıb açdığınız qarğıdalı nişastasıyla rəngi azca tündləşəcək.
Mürəbbəni kənarda soyudun.
Kərə yağı və pudra şəkərini mikserlə çalın, içinə yumurta və vanili əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Ayrı bir qabda un, qabartma tozu və darçını qarışdırıb kərə yağlı qarışığa əlavə edin.
Xəmiri iki hissəyə bölün. Xəmiri azca unlanmış süfrədə yayın.
2 böyük və kiçik ürək şəklində peçenye qəlibləri ilə xəmiri kəsin.
175 dərəcə isidilmiş sobada azca rəngi dəyişəni qədər bişirin. (1,5 sm qalınlığında açılmış peçenye üçün təxminən 12-14 dəqiqə)
Bişmiş peçenyelərdən böyük ürək formasında olanının üzərinə mürəbbə sürtür,sonraisə üzərinə ortası dəlik olan peçenyeni yerləşdiririk.