Dadlı moruq mürəbbəli peçenye

Dadlı moruq mürəbbəli peçenyePeçenye həvəskalrı olan xanımlarımız üçün dadlı moruq mürəbbəli peçenye resepti təqdim edirik.

Lazım olan vəsaitlər:
Peçenye üçün
150 qr kərə yağı
75 qr şəkər pudrası
1 yumurtanın ağı
1 çimdik darçın
250 qr un
5 qr qabartma tozu
1 paket vanil
Bir neçə damla qırmızı qida boyası
Moruq mürəbbəsi üçün
250 qr donmuş moruq
100 qr şəkər
1/2 limonun suyu
1 çay qaşığı qarğıdalı nişastası

Hazırlanması:
Dondurulmuş moruğu, şəkər tozunu limon suyunda bişirin. 2 yemək qaşığı suyla qarışdırıb açdığınız qarğıdalı nişastasıyla rəngi azca tündləşəcək.
Mürəbbəni kənarda soyudun.
Kərə yağı və pudra şəkərini mikserlə çalın, içinə yumurta və vanili əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Ayrı bir qabda un, qabartma tozu və darçını qarışdırıb kərə yağlı qarışığa əlavə edin.
Xəmiri iki hissəyə bölün. Xəmiri azca unlanmış süfrədə yayın.
2 böyük və kiçik ürək şəklində peçenye qəlibləri ilə xəmiri kəsin.
175 dərəcə isidilmiş sobada azca rəngi dəyişəni qədər bişirin. (1,5 sm qalınlığında açılmış peçenye üçün təxminən 12-14 dəqiqə)
Bişmiş peçenyelərdən böyük ürək formasında olanının üzərinə mürəbbə sürtür,sonraisə üzərinə ortası dəlik olan peçenyeni yerləşdiririk.

Mətbəx     Baxılıb: 7256   Tarix: 20 dekabr 2014
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

turlar.az

sonxeber.az gozel gorunmek geyim seçimi sac duzumleri arxadan olmaq frans subert haqqinda üzdə sızanaqlar terminlər kosmetika novruza aid hakışta novruza aid hakista qizlar aydin sani kahfe fali