Dadlı Toyuq Reseptləri
Toyuqla hazırlaya biləcəyiniz reseptlər tükənirsə, ən çox istehlak etdiyimiz ət bu maddə ən çox sevdiyinizlərin ortasında olacaq. Acılıdan ədviyyatlıya…
Toyuqla hazırlaya biləcəyiniz reseptlər tükənirsə, ən çox istehlak etdiyimiz ət bu maddə ən çox sevdiyinizlərin ortasında olacaq. Soslardan ədviyyatlıya, sendviçlərdən salatlara qədər, zəmanətli barmaqla bəslənmə ilə toyuqdan hazırlaya biləcəyiniz dadlı reseptləri sadaladıq.
1. Pendirli Toyuq Enchilada:
2 dilim toyuq göğsü
4 tortilla (lavaş)
1 stəkan qızardılmış çedar pendiri
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı kəklikotu
1 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qara bibər
Enchilada sousu üçün;
3 xörək qaşığı tomat pastası
1 xörək qaşığı un
3 xörək qaşığı zeytun yağı
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı sirkə
1 xörək qaşığı dənəvər şəkər
1 çay qaşığı kimyon
1 çay qaşığı yer bibəri
1 çay qaşığı bibər
1 çay qaşığı duz
1 stəkan su
Toyuq julienne doğrayın. Böyük bir tavada yağı qızdırın, toyuqları əlavə edin və suyu boşalana qədər bişirin. Duz, istiot və kəklikotu əlavə edin, qarışdırın və istidən çıxarın. Sos üçün yağı bir qazanda qızdırın. Qızardılmış sarımsağı əlavə edin və ətirli olana qədər qızardın. Unu əlavə edin və bir neçə dəqiqə qızardın. Sonra tomat pastası əlavə edin və qoxusu yox olana qədər hər zaman qarışdıraraq qızardın. Qalan maddələr və suyu əlavə edib qarışdırın.
Hər zaman qarışdıraraq aşağı istilikdə bişirin və istidən çıxarın. tortilla
Üzərinə sousu yaydırın. Ortaya uzun bir toyuq qoyun. Toyuğun üzərinə qızardılmış çedar və ya çedar pendiri səpin. Tortillanın kənarlarını ortada qatlayın və rulon hazırlayın, rulonları yağlanmış bir çörək qabına düzün. Qalan sousu üzərinə tökün. Üzərinə qalan rəndələnmiş pendiri səpin, 180 dərəcə qızdırılmış sobada pendir əriyənə qədər bişirin.
2. Enginarlı Soba Toyuq
4 ənginar
4 toyuq budu
1 stəkan qaynadılmış noxud
1 ədəd soğan
Maye yağ
Duz
Qara istiot
Cəfəri
Ənginarları doğrayın və yağla qızardın. Sonra incə doğranmış soğan əlavə edin və qovurmağa davam edin. Qaynadılmış noxud, duz və istiot əlavə edin və istidən çıxarın. Toyuqları isti bir qabda, arxa və ön tərəfə bağlayın. Toyuğu əvvəlcə çörək qabınıza, sonra noxud və ənginar qarışığına əlavə edin. Toyuqlar kifayət qədər qızarana qədər əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada bişirin. Doğranmış cəfəri ilə xidmət edin.
3. Cajun Acılı Toyuq Təsviri
2 kilo toyuq göğsü
1,5 stəkan un
2-4 yemək qaşığı cajun ədviyyatı
1/2 çay qaşığı soğan tozu
1/2 çay qaşığı sarımsaq tozu
2 yumurta
1 xörək qaşığı su
Qızartmaq üçün yağ
Bir qabda unu, cajun ədviyyatını, soğan və sarımsaq tozlarını qarışdırın. Daha çox ədviyyat istədiyinizi görmək üçün dadın. İstəyirsinizsə daha çox cajun ədviyyatı əlavə edin. İkinci bir qabda yumurtaları və suyu çırpın. Bir kənara qoyun. Yağı dərin bir tencerede qızdırın. Zolaqlara kəsdiyiniz toyuqları əvvəlcə un qarışığına, sonra yumurta qarışığına və yenidən un qarışığına batırın. Bütün toyuq modullarına tək-tək prosesi tətbiq edin. Toyuğu qızdırılan yağa tökün və qızılı rəng alana qədər bişirin.
4. Bal Susam Xırtıldayan Toyuq Təsviri:
3 toyuq göğsü
3 yumurta
5 yemək qaşığı qarğıdalı nişastası
5 diş sarımsaq
5 qaşıq bal
4 qaşıq ketçup
6 xörək qaşığı soya sousu
4 qaşıq qəhvəyi şəkər
6 qaşıq susam
2 qaşıq susam yağı
1/2 limon
Duz
Qara istiot
2 baş soğan
Toyuq döşlərini kublara doğrayın. Yumurtanı və nişastanı tamamilə bir qabda qarışdırın. Doğranmış toyuqlarınızı bu qarışığa batırın və isti və dərin yağda qızardın. Bir qarışdırıcı qab götürün və doğranmış sarımsağı qovrulmuş küncüt toxumu və bal, soya sousu, ketçup, susam yağı, qəhvəyi şəkər və duz və istiot ilə birlikdə homojen bir qarışıq halına gələnə qədər qarışdırın. Bu sousu qapaqlı bir tavaya qoyun və qızdırın, sonra qızardığınız toyuqları bu tavaya qoyun, qapağı bağlayın və toyuqları bu qabda 20 və ya 25 dəqiqə saxlayın. Bu şəkildə toyuqlar sousu tamamilə udacaq. Bu mərhələdə atəşi aşağı saxlamaq çox dəyərlidir. Yavaş bişirmək yeməyi müəyyən edəcək. Yeməyin bişdiyinə əmin olduğunuzda, onu bir xidmət qabına götürün və üzərinə incə doğranmış soğan səpin. İstəyirsinizsə, bir neçə çedar pendiri doğrayıb qabıqlı çörək modulları ilə şirinləşdirərək xidmət edə bilərsiniz.
5. Bişmiş Toyuq Küftəsinin Tərifi:
Küftə üçün:
1 böyük yumurta
3 xörək qaşığı təzə doğranmış cəfəri
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 diş sarımsaq, doğranmışdır
1/4 fincan süd
1/2 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qara bibər
500 q toyuq göğsü
1/3 fincan çörək qırıntıları
Yuxarıdakılar üçün:
1,5 yemək qaşığı tomat pastası
1-5 xörək qaşığı sızma zeytun yağı
1 çay qaşığı sirkə
3/4 çay qaşığı şəkər
Fırını 180 dərəcəyə qədər qızdırın. Robotdakı toyuq döşünü götürün. Böyük bir qabda bütün köfte maddələrini qarışdırın və yoğurun. İstəyirsinizsə parmesan pendiri də əlavə edə bilərsiniz. Küftələri yuvarlaq bir forma verdikdən sonra soba qabınıza qoyun. Sousun maddələrini bir qabda qarışdırın və köftələrin üzərinə tökün. Nəzarət altında 30 dəqiqə bişirin.
6. İtalyan Toyuq Tavası Təsvir:
2 xörək qaşığı sızma zeytun yağı
1 kiloluq sümüksüz dərisiz toyuq göğsü
Duz və istiot
1/2 soğan, incə doğranmışdır
2 ədəd bolqar bibəri, incə dilimlənmişdir
Yarım aya kəsilmiş 2 ədəd orta balqabaq
2 diş doğranmış sarımsaq
1/2 çay qaşığı qurudulmuş kəklikotu
1 stəkan toyuq bulyonu
1 stəkan püresi və ya qızardılmış pomidor
1 xörək qaşığı doğranmış reyhan
Yağı böyük bir tavada orta yüksək temperaturda qızdırın. Toyuqları duz və istiot ilə ədviyyat edin və hər tərəfi qızılı qədər və təxminən 8 dəqiqə bişirin. Bir boşqaba köçürün. Tava üzərinə soğan və bibər əlavə edin və yumşalana qədər bişirin. Balqabağı əlavə edin və digər maddələrlə qarışdırın və yumşalana qədər bişirin, sonra sarımsağı əlavə edin və ətirli olana qədər 1 dəqiqə daha bişirin. Kəklikotu ilə mövsüm. Toyuq suyu və pomidor püresi əlavə edin və 10 dəqiqə bişirin. Toyuğu tavaya qoyun və üzərinə tərəvəz və sous əlavə edin. Xidmət vermədən əvvəl reyhanla bəzəyin.
7. Bruschetta Izgara Toyuq Təsviri:
s 5dffc4afe102163283a5754964e8005586abb14f
4 xörək qaşığı sızma zeytun yağı
1 limon suyu
Duz və istiot
1 çay qaşığı qurudulmuş kəklikotu
4 dilim sümüksüz dərisiz toyuq göğsü
3 dilimlənmiş pomidor, doğranmışdır
2 diş doğranmış sarımsaq
1 xörək qaşığı doğranmış təzə reyhan
4 dilim mozzarella
Xidmət üçün təzə rəndələnmiş Parmesan
Kiçik bir qabda yağı, yarım limonun suyunu, 1 çay qaşığı duzu, 1/4 çay qaşığı bibəri və kəklikotunu qarışdırın. Bu sousu toyuq ilə birlikdə böyük bir torbaya köçürün; söndürün və 30 dəqiqə istirahət edin. Izgaranı orta səviyyəyə qədər qızdırın, sonra toyuq əlavə edin. Arxada bişirin. Pomidor, sarımsaq, fesleğen və qalan limon suyunu bu ortada qarışdırın və duz və istiot ilə dadmaq üçün mövsümü əlavə edin. Toyuq hələ də qızardılarkən, hər sinəni 1 dilim mozzarella ilə örtün və pendir əriyənə qədər 2-3 dəqiqə örtün. Pomidor qarışığını toyuqların üzərinə yayın. Parmesan ilə bəzəyin və xidmət edin.
8. Toyuq Salatı Sandviçi Təsvir:
s df55d1767f92fbe7c76239fc316527fbc86ae9e8
3 sümüksüz dərisiz toyuq döşü
2-3 dilim limon
Şüyüdün 5-6 budağı, üstəgəl 1 osh qaşığı. doğranmış
1 yaşıl alma, doğranmışdır
1/2 qırmızı soğan, incə doğranmışdır
Kərəvizin 1-2 sapı, incə doğranmışdır
2 xörək qaşığı mayonez
1 çay qaşığı Dijon xardal
1 xörək qaşığı alma və ya üzüm sirkəsi
Duz və istiot
Xidmət üçün baget
kahı yarpaqları
Toyuqları böyük bir qazanda bir sıra düzün. Limonun dilimlərini və şüyüd hissələrini toyuğun üzərinə qoyun və ən azı bir santimetr örtmək üçün üzərinə su tökün. Sobanı yandırın və toyuq qaynana qədər bişirin, sonra istiliyi azaldın və başqa 10 dəqiqə bişirin. Soyuduqdan sonra incə doğrayın. Böyük bir qabda toyuq, alma, soğan və kərəviz birləşdirin.
Mayonez, xardal və sirkəni orta qabda çalın və duz və istiot əlavə edin. Sousu toyuq qarışığının üzərinə tökün. Doğranmış şüyüd ilə bəzəyin və marul bagetində xidmət edin.
9. Karamelize Soğan ilə Toyuq Tərifi:
p 05f9f7e68fb136a5c66a3a5b06ca931078371639
3 xörək qaşığı sızma zeytun yağı
2 böyük soğan, incə doğranmışdır
2 çay qaşığı təzə doğranmış kəklikotu
Duz və istiot
2 diş sarımsaq, doğranmışdır
Modullara kəsilmiş 2-3 dilim toyuq göğsü
2 xörək qaşığı un
1/2 fincan toyuq bulyonu
1/2 fincan Gruyere və ya Parmesan pendiri, qızardılmış
Bəzəmək üçün təzə doğranmış cəfəri (isteğe bağlı)
Böyük bir tavada orta istilikdə 2 xörək qaşığı yağı qızdırın. Soğanları əlavə edin və duz, istiot və kəklikotu əlavə edin. İstiliyi orta səviyyəyə endirin və soğan karamelize olana qədər təxminən 25 dəqiqə qarışdıraraq bişirin. Sarımsağı qarışdırın və ətirli olana qədər bişirin. İstiliyi söndürün və soğan qarışığını çıxarın. Tava təmizləyin. Böyük bir qabda toyuq ətini duz və istiotla doğrayın, sonra un. Tava içərisində qalan yağı orta istilikdə qızdırın. Toyuq əlavə edin və hər tərəfdən qızılı qədər bişirin, təxminən 8 dəqiqə. Toyuq filesi əlavə edin və karamelize edilmiş soğanı tavaya qaytarın. Qarışığı bir qaynağa gətirin, sonra istiliyi azaldın və toyuq bişənə və su yavaş -yavaş azalana qədər təxminən 10 dəqiqə daha qaynadın. Qızardılmış pendir əlavə edin və tavanı bir qapaq ilə örtün. Pendir əriyənə qədər bişirin, təxminən 2 dəqiqə. Xidmət vermədən əvvəl, istidən çıxarın və cəfəri ilə bəzəyin.
10. Avokado Toyuq Salatı Təsvir:
s dd027ad69d802a1a31c8306e2db43dfad00e48b2
Sümüksüz 2 dərisiz toyuq göğsü, qaynadılmış və doğranmış
2 avokado, doğranmış
1 kiçik manqo, doğranmışdır
1 ədəd pomidor
1/2 fincan təzə və ya dondurulmuş qarğıdalı
1/2 qırmızı soğan, incə doğranmışdır
Sos üçün;
1 xörək qaşığı limon suyu
3 xörək qaşığı sızma zeytun yağı
2 xörək qaşığı təzə doğranmış cilantro və ya cəfəri
1 xörək qaşığı doğranmış jalapeno
2 çay qaşığı bal
Duz və istiot
Sos üçün; Orta bir qabda, sousun maddələrini çırpın və duz və istiot əlavə edin. Böyük bir qabda, salat maddələrini və sosunu birləşdirin. Süzülmədən xidmət edin.