Dəmlənmiş Ağ Krem (foto izah)
Dəmlənmiş Ağ Krem
Lazım olan ərzaqlar:
200 q şəkər tozu
100 ml su
4 ədəd yumurtanın ağı
Hazırlanması:
Şəkər tozunu su ilə yaxşıca qarışdırırıq
Daha sonra orta odda yavaş-yavaş "yumşaq kürəcik" (mən də 35 dəqiqə qaynadı) əmələ gələnə kimi bişiririk.
"Yumşaq kürəciyin" əmələ gəldiyini bilmək üçün qarışıqdan bir az ayrı qabda qoyduğumuz soyuq suyun içinə tökürük.
Əgər qarışıqdan kürəcik yaranacaqsa demək ki,qarışıq hazırdır.
Ayrı qabda yumurtanın ağına bir çimdik duz tökərək yaxşıca mikreslə köpük yaranana kimi qarışdırırıq
Sonra üzərinə qarışığı az-az əlavə edərək (isti şəkildə əlavə edilməlidir soyuq şəkildə olmaz)7-10 dəqiqə çalırıq.
Müəllif : Leyla Abdullayeva
f Paylaş