Dondurulmuş qidaların gizli təhlükəsi

Dondurulmuş qidaların gizli təhlükəsiDondurulmuş qidalar düzgün istehsal, saxlanma və istifadə qaydalarına əməl edildikdə təhlükəsizdir.
Milli.Az bildirir ki, bununla belə, onların təhlükəsizliyi və qidalanma dəyəri bir neçə faktordan asılıdır:
Dondurulmuş Qidaların Üstünlükləri
Təzəlik və qida dəyəri qorunur:
Dondurulmuş qidalar təzə məhsulların tez korlanmasının qarşısını almaq üçün dərhal dondurulur. Bu proses, qidaların tərkibindəki vitamin və mineralların böyük hissəsini saxlayır.
Uzunmüddətli saxlama:
Dondurulmuş məhsulların uzunmüddətli saxlanması mümkündür, bu da israfı azaldır.
Mikrob təhlükəsi azalır:
Aşağı temperatur mikroorqanizmlərin inkişafını ləngidir, bu da qidaları təbii vəziyyətdə saxlamağa kömək edir.
Risklər və Diqqət Edilməli Məsələlər
Dondurma prosesində keyfiyyət:
Əgər məhsullar qeyri-düzgün dondurularsa, bakteriya və ya mikroblar sağ qala bilər. Dondurulmuş məhsulların keyfiyyəti istehsal və saxlanma prosesinə bağlıdır.
Erimiş qidaların yenidən dondurulması:
Dondurulmuş məhsullar əriyib təkrar dondurularsa, onların keyfiyyəti azalır və zəhərlənmə riski artır.
Bəzi dondurulmuş hazır yeməklər yüksək miqdarda duz, şəkər və ya konservantlarla zəngin ola bilər. Onları seçərkən tərkib etiketini yoxlamaq tövsiyə edilir.
Məhsullar -18°C və daha aşağı temperaturda saxlanmalıdır. Daha yüksək temperaturda saxlanma məhsulun təhlükəsizliyini poza bilər.
Təhlükəsiz İstifadə Üçün Məsləhətlər
Etiketləri oxuyun: Məhsulun istehsal və son istifadə tarixinə diqqət edin.
Düzgün əridin: Dondurulmuş qidaları otaq temperaturunda deyil, soyuducuda və yamikrodalğada əridin.
Tərkibə diqqət edin: Yüksək şəkər, duz və yağ tərkibli dondurulmuş məhsullardan qaçın.
Bir dəfə istifadə edin: Əriyən məhsulu yenidən dondurmayın.
Nəticə
Dondurulmuş qidalar təhlükəli deyil, əgər istehsal, saxlanma və istifadə qaydalarına əməl edilərsə. Onları düzgün seçmək və saxlamaq sağlamlığın qorunmasında əsas şərtlərdən biridir. Məhsulun etiketini oxumaq və gigiyena qaydalarına riayət etmək vacibdir.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 1137   Tarix: 24 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Səhərlər bu simptomlar sizdə də olursa - DİQQƏTLİ OLUN

Ağciyər xərçəngi tez-tez səssizcə irəliləyən və gecikmiş mərhələlərdə aşkar edilən ölümcül bir xəstəlikdir. Lakin səhər saatlarında ortaya çıxan bəzi əlamətlər bu xəstəliyin ilk xəbərçisi ola bilər. . xəbər verir ki, onkolo

.

Kərə yağından istifadə zamanı edilən səhvlər yeməkləri və həzmi korlayır

Kərə yağı qidalanmada əvəzolunmaz məhsullardan biridir. Lakin bəzi məhsullarla birlikdə istifadə edildikdə, faydasını itirə və hətta sağlamlığa zərər verə bilər. xəbər verir ki, bu barədə "Obet" nəşri yazır. Kər

.

İbn Sina möcüzəsi - Bir qaşıq yemək yaddaşı gücləndirir

İslam dünyasının məşhur alimi İbn Sinan yaddaşı gücləndirmək və zehni performansı artırmaq üçün təbii üsullar barədə bir sıra faydalı tövsiyələr verib. Onun "Qanun" əsərində bəhs etdiyi ədviyyatlar müasir tədqiqatlarl

.

Bu meyvə yalnız günün müəyyən saatlarında yeyilməlidir

Bir çox insan meyvələrin orqanizmə zərər vermədən günün istənilən vaxtında yeyilə biləcəyinə inanır. Bununla belə, dietoloqlar xəbərdarlıq edir: onlardan bəziləri, xüsusilə banan, yanlış zamanda istehlak edildikdə zərərl

.

Antibiotiklər uşaqları öldürür

Antibiotik səbəbindən 2022-ci ildə 3 milyondan çox uşaq ölüb. xəbər verir ki, araşdırmanı Avstraliyadakı Mardoç Uşaq Araşdırmaları İnstitutu və Clinton Sağlamlığa Çatım Təşəbbüsü aparıb. Elmi işin əsas müəllifləri Yanxon

.

Sərnişinlərə xəbərdarlıq: Uçuş zamanı bu qidalardan uzaq durun

Keçmiş stüardessa Aleks Kuiqli hava nəqliyyatı ilə səyahət edən sərnişinlərə vacib xəbərdarlıq edib. O bildirib ki, uçuş zamanı təklif edilən bəzi yemək və içkilər sağlamlıq üçün risk yarada bilər. xəbər verir ki, "Təyyarəd

.

Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullar

Kərə yağının təbii olub-olmadığını necə yoxlamaq olar?. Marketlərdə satılan yağların hamısı göründüyü qədər təbii və saf olmaya bilər. Bəzilərinə bitki yağı, marqarin və ya nişasta qarışdırıla bilər. Amma xoş xəbər odur ki

.

Saçı tökülən qadınlar mütləq OXUSUN

Balıqdan imtina qadınlarda saç tökülməsinə səbəb ola bilər. Bəzi qadınlar saçlarının qalınlığını və həcmini bərpa etmək üçün kosmetik prosedurlara çox pul xərcləməyə məcbur olurlar: maskalar, mezo, plazma və s.  xəbər veri

.

Başınız ağrıyırsa, çay için

Çay xüsusilə də qara çay, baş ağrısını kəsə bilən bəzi xüsusiyyətlərə malikdir. xəbər verir ki, bu, əsasən çayın tərkibindəki kofein və antioksidantlar sayəsində olur. Kofein, qan damarlarını daraltmağa kömək edərək baş ağrısın

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az hamilelikde qidalanma sade makiyaj sekilleri reseptler babil baglari kesəriyyə xinayaxdi ucun sozler nişan və evlilik seksual hakışta novruz bayramina aid hakisdalar google toyuq salati