Dondurulmuş qidaların gizli təhlükəsi

Dondurulmuş qidaların gizli təhlükəsiDondurulmuş qidalar düzgün istehsal, saxlanma və istifadə qaydalarına əməl edildikdə təhlükəsizdir.
Milli.Az bildirir ki, bununla belə, onların təhlükəsizliyi və qidalanma dəyəri bir neçə faktordan asılıdır:
Dondurulmuş Qidaların Üstünlükləri
Təzəlik və qida dəyəri qorunur:
Dondurulmuş qidalar təzə məhsulların tez korlanmasının qarşısını almaq üçün dərhal dondurulur. Bu proses, qidaların tərkibindəki vitamin və mineralların böyük hissəsini saxlayır.
Uzunmüddətli saxlama:
Dondurulmuş məhsulların uzunmüddətli saxlanması mümkündür, bu da israfı azaldır.
Mikrob təhlükəsi azalır:
Aşağı temperatur mikroorqanizmlərin inkişafını ləngidir, bu da qidaları təbii vəziyyətdə saxlamağa kömək edir.
Risklər və Diqqət Edilməli Məsələlər
Dondurma prosesində keyfiyyət:
Əgər məhsullar qeyri-düzgün dondurularsa, bakteriya və ya mikroblar sağ qala bilər. Dondurulmuş məhsulların keyfiyyəti istehsal və saxlanma prosesinə bağlıdır.
Erimiş qidaların yenidən dondurulması:
Dondurulmuş məhsullar əriyib təkrar dondurularsa, onların keyfiyyəti azalır və zəhərlənmə riski artır.
Bəzi dondurulmuş hazır yeməklər yüksək miqdarda duz, şəkər və ya konservantlarla zəngin ola bilər. Onları seçərkən tərkib etiketini yoxlamaq tövsiyə edilir.
Məhsullar -18°C və daha aşağı temperaturda saxlanmalıdır. Daha yüksək temperaturda saxlanma məhsulun təhlükəsizliyini poza bilər.
Təhlükəsiz İstifadə Üçün Məsləhətlər
Etiketləri oxuyun: Məhsulun istehsal və son istifadə tarixinə diqqət edin.
Düzgün əridin: Dondurulmuş qidaları otaq temperaturunda deyil, soyuducuda və yamikrodalğada əridin.
Tərkibə diqqət edin: Yüksək şəkər, duz və yağ tərkibli dondurulmuş məhsullardan qaçın.
Bir dəfə istifadə edin: Əriyən məhsulu yenidən dondurmayın.
Nəticə
Dondurulmuş qidalar təhlükəli deyil, əgər istehsal, saxlanma və istifadə qaydalarına əməl edilərsə. Onları düzgün seçmək və saxlamaq sağlamlığın qorunmasında əsas şərtlərdən biridir. Məhsulun etiketini oxumaq və gigiyena qaydalarına riayət etmək vacibdir.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 1053   Tarix: 24 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyəri təmizləyən içki

Rusiyalı həkim Erik Berq mixək suyunun faydalarından danışıb. O, sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün bu içkini yatmadan 30 dəqiqə əvvəl içməyi məsləhət görür. bildirir ki, mixək suyu qan şəkərini aşağı salmağa, qaraciyər

.

Əldə telefonla yemək yeyənlərin nəzərinə

İstər böyük, istər uşaq əldə və ya masada telefonla üz-üzə qida qəbul etmək orqanizm üçün təhlükəlidir. xəbər verir ki, nutrisoloq Olqa Titova yemək zamanı telefonla ünsiyyəti qəti qadağan edir. "Yemək zamanı əllər təmi

.

Bu şəxslərə südlü qəhvə içmək olmaz

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, hər kəs südlü qəhvə içə bilməz. kimlərin bu içkini dayandırmalı olduğu barədə məlumat verir:. Südlü qəhvəni kimlər içməməlidir?. Laktoza qarşı dözümsüzlük varsa, südlü qəhvə içmək qəti qadağandır

.

Telefonlardakı radiasiyanın kişilərə zərəri

Cenevrə Universitetinin (UNIGE) avropalı alimləri qrupu İsveçrə Tropik və İctimai Sağlamlıq İnstitutu (Swiss TPH) ilə əməkdaşlıq edərək mobil telefonların yaydığı elektromaqnit şüalanmanın kişilərə zərərli olduğunu təsdiqləyib

.

Qırmızı mərciməyin 5 faydası

Qırmızı mərcimək yüksək qida dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə diqqət çəkən paxlalı bitkidir. Zülal , lif və müxtəlif vitamin və minerallarla zəngin olduğu üçün enerji verir və həzm sistemini dəstəkləyir. Ürək sağlamlığına

.

Ölümə aparan gözəllik: Süni dolğuların fəsadları

Hər gün daha çox qadın cavanlaşmaq qərarına gəlir. Bu istək qadınları ağılagəlməz üsullar və riskli əməliyyatlar həyata keçirməyə sövq edir. Cavanlaşdırmanın xüsusilə inyeksiya üsulları getdikcə daha çox populyarlıq qazanıb

.

Çox yatmağın zərərləri bunlar imiş

Gün ərzində çox yatmaq insanın həyat tərzi və üstünlükləri kimi görünsə də, bəzi hallarda sağlamlıq probleminin əlaməti ola bilər. Bundan əlavə, çox yatmaq uzun müddətdə insanın fiziki və ruhi sağlamlığına müxtəlif təsirlər

.

7 gün şəkər qəbul etməsəniz nə baş verər?

Bir çox xəstəliklərə səbəb olan şəkəri 7 gün ərzində özümüzdən uzaq tutsaq orqanizmdə nə baş verər ?. hər kəsə maraqlı olan bu sualın cavabını sizə təqdim edir:. İlk günlərdə yüngül yorğunluq hissi yaşaya bilərsiniz. Anca

.

Payız gəldi, qrip gəldi... - Qripi özümüzdən uzaq tutaq

Payızda havaların soyuması ilə bədənin müqaviməti azalır. Orqanizm zəiflədiyi üçün mövsümi xəstəliklərə yoluxma halları da artır.  . Bu fəsildə daha çox rast gəlinən xəstəliklərə qrip (influenza), respirator virus infeksiyaları

turlar.az

sonxeber.az gözəllik məhsulları yemek reseptleri qis geyimləri 2024 qonag otagi dizayni şirniyyatların hazırlanması kesəriyyə cennet almasindan murebbe 8 mart rus dilini öyrənək vidyolar lakonizm yutube