Yumurta ilə qozlu toyuq salatı
Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə
Meyvə salatı
Ərzaqlar:. 1 ədəd alma. 2 ədəd portağal. 2 ədəd kivi. 1 ədəd banan. 1 x.q şəkər kirşanı. Hazırlanması:. Bananın qabığını soyub xırda dördkünc doğrayırıq. Almanı yuduqdan sonra qabığını soyub xirda dördkünc doğrayırıq. Portağal
Yumurta ilə kahı salatı
Ərzaqlar:. 3 ədəd yumurta. 1 ədəd kahı. 2-3 x.q xama. 1 ədəd limon. 1/3 ç.q şəkər tozu. Keşniş, şüyüd. Duz. Hazırlanması:. Yumurtaları suda bişirib qabığını təmizləyirik. Soyuduqdan sonra xırda doğrayırıq. Kahını təmizləyi
Azərbaycan salatı
Ərzaqlar:. 1 ədəd pomidor. 1 ədəd tər xiyar. 1 ədəd şirin bibər. 1 ədəd qırmızı baş soğan. 1 ədəd kahı. 1/2 limon. 3 x.q zeytun yağı. 1-2 x.q zirinc(mövsumə uyğun nar dənələri istifadə edilir). Duz. istiot. Hazırlanması:
Mimoza salatı
Ərzaqlar:. 1 toyuğun döş əti. 1 ədəd kartof. 2 ədəd yumurta. 1 ədəd kök. 150 q pendir. Mayonez. Duz. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra əlimiz ilə uzun liflərə bölürük. Pendiri sürtgəci
Qara gavalı salatı
Ərzaqlar:. 1 ədəd toyuğun döş əti. 100 q pendir. 5-6 ədəd qoz ləpəsi. 8-9 ədəd qara gavalı. 3 ədəd yumurta. 1 ədəd alma. 1 ədəd tər xiyat. 1 ədəd tutma xiyar. Mayonez. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Toyuğun döş ətini duz tökü
Çoban salatı
Ərzaqlar:. 2 ədəd xiyar. 3 ədəd pomidor. 1 ədəd şirin bibər. 1 ədəd qırmızı baş soğan. 1 balaca dəstə reyhan,keşniş,şüyüd. 2-3 x.q zeytun yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Əvvəlcə bütün tərəvəzləri təmizləyib yuyuruq. Soğan
Turş gilas salatı
(Azərbaycanın milli salat növlərindən biri). Ərzaqlar:. 1 st tumu çıxardılmış turş gilas (təzə ya da konserv olunmuş). 2 ədəd qırmızı baş soğan. Keşniş, nanə. duz. Hazırlanması:. Əgər təzə gilas olsa, təmizləyib yuduqda
Qarğıdalılı tərəvəz salatı
Ərzaqlar:. 1 balaca banka qarğıdalı (140 q). 2 ədəd pomidor. 2 ədəd xiyar. 1 ədəd qırmızı soğan. 100 qr ağ pendir. 2-3 x.q zeytun yağı. Duz. İstiot. Hazırlanması:. Əvvəlcə qarğıdalını, pomidoru və xiyarı yuyuruq. Soğanı