Düzgün dişləməmənin təhlükələri açıqlandı

Düzgün dişləməmənin təhlükələri açıqlandıDüzgün dişləmə yalnız estetik deyil-həzm sağlamlığına birbaşa təsir göstərir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həzm və düz dayanan dişlər arasındakı əlaqə haqqında aif.ru diş həkimi Tatyana Sumtsova danışıb.
Mütəxəssis, yeməyin hərtərəfli çeynəməsinin həzm prosesinə təsir etdiyini izah etdi.
Bu prosesi izah edərkən, çeynədikdə yeməyin kiçik hissəciklərə parçalandığını və həzm fermentlərinin daha da işləməsi üçün səthi artırdığını göstərdi. Bu da öz növbəsində istehlak edilən qidadan qida və enerjinin udulmasına müsbət təsir göstərir.
Qeyri-bərabər dişləmə ilə, aşkar qüsurlar olduqda problemlər yarana bilər.
Xüsusilə, mütəxəssis qeyd etdi ki, yaxşı dişləmə çeynəmə funksiyasını yaxşılaşdırır, qeyri-bərabər dişləmə ilə isə dişlərə yükü qeyri-bərabər paylayır. Bundan əlavə, udmanın normallaşması ilə bağlı problemlər yarana bilər, çünki dişləmədə dişlər uyğun gəlmədikdə, bu, üz-çənə əzələlərində disfunksiya, temporomandibular oynaqda disfunksiya və qida udma problemlərinə səbəb olur.
Bundan əlavə, yanlış dişləmə dişlərin səthində əyri kənarların və kəskin künclərin görünüşünə səbəb ola bilər. Bu, həm də çeynəmə və həzmi pozur, çünki zədələnmiş dişlər qidaları üyütmək qabiliyyətinə daha az qadir olacaq.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 949   Tarix: 24 sentyabr 2023
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey

89 yaşlı, hələ də aktiv işləyən və qida sənayesinə qarşı apardığı mübarizə ilə tanınan məşhur qidalanma professoru Marion Nestle uzun ömrünün sirrini paylaşıb.  xəbər verir ki, Nestle günə süd və şəkərsiz bir neçə finca

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki

Nutrisioloqlar hesab edir ki, cin-tonik alkoqollu içkilər arasında orqanizm üçün ən "zərərsiz" içkidir. -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlərın fikrincə, cin-tonik aşağıkalorili və asan həzm edilə bilən olmasın

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

Bu halda ölüm riski artır

"Son zamanlar idman zallarında qəfil ürək ölümü və infarkt hallarının artması ictimaiyyətin ciddi narahatlığına səbəb olub. Məsələnin kökündə bir neçə amil dayanır. Əvvəla, gizli ürək-damar xəstəlikləri bu halların əsa

.

Kivini qabığını soymadan yeyin

Sosial mediada "Dr. GI Joe" kimi tanınan qastroenteroloq Cozef Səlhab dünyanın ən faydalı meyvələrindən biri olan kivinin yanlış istehlakı ilə bağlı xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, bi

.

Enerji içkisinə görə şikəst qaldı

Sankt-Peterburqda 22 yaşlı gənc uzun illər enerji içkilərindən istifadə nəticəsində ciddi sağlamlıq problemi ilə üzləşib. xəbər verir ki, qeymer ( komputerdə uzun müddət video oyun oynayan şəxs ) həyat tərzi keçirən gən

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

turlar.az

adlarin menasi geymler 2025 sade makiyaj sekilleri elm ve bilik haqqinda atalar sözləri zirincin faydaları kosmetologiya biliye aid atalar sozleri kosmetika birlik haqqinda yuxuda qara ilan gormek xlor lekesi xanim az intim munasibetler