Eklerin hazırlanması

Eklerin hazırlanmasıTərkibi:

Un-1 st.
kərə yağlı marqarin- 120 qr
yumurta -4 ədəd
su -1 st.
narın xörək duzu
Hazırlanması:

Bir qaba su, marqarin və duz qoyulub qaynadırıq.

Sonra asra dərəcəli qazda alınmış kütləyə un əlavə edirik və durmadan qarışdırırıq. Şəkildə gördüyünüz kütlə halına gələndən sonra
ocağın üstündən götürülür.

Xəmirin 5 dəqiqə soyuması lazımdır ki, yumurtalar içində çırpılarkən bişməsin.

Sonra yumurtalar əlavə edilərək qarışdırırıq. Xəmiri mətbəx şpritsinə doldururuq və əvvəlcədən yağlanmış duxovka listinə düzürük. Eklerleri əvvəlcə 200 dərəcədə 10 dəqiqə, sonra 180 dərəcədə 10 dəqiqə bişiririk. Eklerlər yaxşı şişsin deyə ilk 15 dəqiqə ərzində sobanın qapısını açmırıq. Hazır eklerlerin üst qapağını kəsərək içini kremlə doldururuq.

Krem üçün:

1 stəkan şəkər, 1/2 stəkan süd, 200 qr kərə yağı, vanilin.
Şəkəri, südü, vanili qarışdırın. Qarışdıraraq kütləni qaynadın. Qaynayan kimi ocaqdan götürün. Qıraqda çəngəl ilə yağı əzin. Kütlə soyuyan kimi (krem duru olmasın deyə mütləq soyumasını gözləyin), içinə yağı əlavə edin və mikserlə yaxşıca çalın.

Mətbəx     Baxılıb: 8634   Tarix: 03 mart 2014
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyaji sekilleri yay geyimləri 2025 geyim dəbləri bas ortuleri oxsamalar fantaziya yay kolleksiyasi 2025 gozellik buga burcu big.az pizza nizami gəncəvi