Eklerin hazırlanması
Tərkibi:
Un-1 st.
kərə yağlı marqarin- 120 qr
yumurta -4 ədəd
su -1 st.
narın xörək duzu
Hazırlanması:
Bir qaba su, marqarin və duz qoyulub qaynadırıq.
Sonra asra dərəcəli qazda alınmış kütləyə un əlavə edirik və durmadan qarışdırırıq. Şəkildə gördüyünüz kütlə halına gələndən sonra
ocağın üstündən götürülür.
Xəmirin 5 dəqiqə soyuması lazımdır ki, yumurtalar içində çırpılarkən bişməsin.
Sonra yumurtalar əlavə edilərək qarışdırırıq. Xəmiri mətbəx şpritsinə doldururuq və əvvəlcədən yağlanmış duxovka listinə düzürük. Eklerleri əvvəlcə 200 dərəcədə 10 dəqiqə, sonra 180 dərəcədə 10 dəqiqə bişiririk. Eklerlər yaxşı şişsin deyə ilk 15 dəqiqə ərzində sobanın qapısını açmırıq. Hazır eklerlerin üst qapağını kəsərək içini kremlə doldururuq.
Krem üçün:
1 stəkan şəkər, 1/2 stəkan süd, 200 qr kərə yağı, vanilin.
Şəkəri, südü, vanili qarışdırın. Qarışdıraraq kütləni qaynadın. Qaynayan kimi ocaqdan götürün. Qıraqda çəngəl ilə yağı əzin. Kütlə soyuyan kimi (krem duru olmasın deyə mütləq soyumasını gözləyin), içinə yağı əlavə edin və mikserlə yaxşıca çalın.