Eklerin hazırlanması
Tərkibi:
Un-1 st.
kərə yağlı marqarin- 120 qr
yumurta -4 ədəd
su -1 st.
narın xörək duzu
Hazırlanması:
Bir qaba su, marqarin və duz qoyulub qaynadırıq.
Sonra asra dərəcəli qazda alınmış kütləyə un əlavə edirik və durmadan qarışdırırıq. Şəkildə gördüyünüz kütlə halına gələndən sonra
ocağın üstündən götürülür.
Xəmirin 5 dəqiqə soyuması lazımdır ki, yumurtalar içində çırpılarkən bişməsin.
Sonra yumurtalar əlavə edilərək qarışdırırıq. Xəmiri mətbəx şpritsinə doldururuq və əvvəlcədən yağlanmış duxovka listinə düzürük. Eklerleri əvvəlcə 200 dərəcədə 10 dəqiqə, sonra 180 dərəcədə 10 dəqiqə bişiririk. Eklerlər yaxşı şişsin deyə ilk 15 dəqiqə ərzində sobanın qapısını açmırıq. Hazır eklerlerin üst qapağını kəsərək içini kremlə doldururuq.
Krem üçün:
1 stəkan şəkər, 1/2 stəkan süd, 200 qr kərə yağı, vanilin.
Şəkəri, südü, vanili qarışdırın. Qarışdıraraq kütləni qaynadın. Qaynayan kimi ocaqdan götürün. Qıraqda çəngəl ilə yağı əzin. Kütlə soyuyan kimi (krem duru olmasın deyə mütləq soyumasını gözləyin), içinə yağı əlavə edin və mikserlə yaxşıca çalın.









Əri Səidənin mülklərini mənimsəyib? - İDDİA
Heyvanlardan yoluxur, qızdırmayla başlayır - Ölümcül xəstəlik yayıldı
Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV
Almaz Ələsgərli illər sonra klip çəkdirir
Ev heyvanı ilə eyni yataqda yatanlara ciddi xəbərdarlıq
Məşhur aktrisanın qardaşı fəciəvi şəkildə vəfat etdi
Məşhur aktyor vəfat etdi
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?
"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"
Madonna 29 yaşlı nişanlısına ərə gedir
Fahriye məşhur brendin tədbirində
"Game of Thrones" Ukraynada qadağan olunur
Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI
Brilliant Dadaşova ilə Afaq küsülüdür
Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti