Ətir almazdan əvvəl bunu bilməlisiniz

Ətir almazdan əvvəl bunu bilməlisinizHər kəs ətir vurur. Amma hər kəs ətirdən düzgün formada istifadə edirmi? Sizi ətirdən doğru istifadə qaydaları ilə tanış edirik.
"Eau de Toilette" nədir?
Spirt faizi daha çox, ətir faizi az olan ətirlər kateqoriyasıdır. Tərkibinə 4-10% arası ətir daxildir. "Eau de Toilette"i paltara sıxmaq daha yaxşı nəticələr verəcək. 1,5 metrlik sahəyə qədər qoxu yaya bilən Eau de Toilette yazda istifadə üçün çox uyğundur. Saçlara da vurula bilər. Lakin ətri sıxıb sonra günəşə çıxmaq həm dəri, həm də saçlar üçün zərərli olacaq. Çölə çıxmadan 15 dəqiqə əvvəl ətir vursanız, belə bir problemlə qarşılaşmazsınız.
"Eau de parfum" nədir?
Əsas faizi ətir, spirt faizi daha az olan ətirlər kateqoriyasına aiddir. 8-15% arası ətir tərkiblidir. Əsasən markalar arasında ən çox seçilən kateqoriyadır.
Parfum nədir?
Digər ətir növlərinə nisbətən daha az tapılır. Tərkibində 15-25% arasında ətir olur. Digər növlərlə müqayisədə ən qalıcı ətirdir. Qulaq arxasına, biləklərə, boyuna bir neçə damcı vurmaq kifayətdir.
"Eau de Cologne"
Ətirlər arasında nadir seçilən növdür. 2-5% arası ətir sıxlığı baxımından yayda istifadəsi  uyğundur.
"Eau Fraiche" (Fresh) nədir?
"Eau Fraiche" ətir kateqoriyasındakı ən uçucu ətir faizinə malikdir. Brendlər yay aylarında "fraiche"ləri bazara bu səbəbdən çıxarır. Tərkibində 3% və ya daha az ətir var. Duşdan sonra istifadəsi daha təsirli olur.
Ətir seçimində nələrə diqqət etmək lazımdır?
- Bədəninizin dəri rəngi, mövsüm və təbii ki, bədəninizin bu ətri necə daşıması bu məqamda əhəmiyyətlidir.
- Yay mövsümündə daha yüngül, çiçək ətirləri, qış aylarında daha ağır ətirlərə yönəlmək lazımdır.
- Başqasında bəyəndiyiniz ətir sizin bədəninizə uyğun gəlməyə bilər. Ətir alarkən  mütləq öz dərinizə vurub yoxlayın.
- Ətri biləyə vuraraq seçin.
- Soyuqdəyməniz və ya yenicə xilas olduğunuz tənəffüs yolu narahatlığınız varsa, yaxşılaşdıqdan sonra ətir seçmək daha doğru olacaq.
İsti havada ətir necə istifadə edilir?
- İsti hava günlərində ətirdən çox, dezodorant istifadə etmək daha çox yerinə düşər. Gün şüaları dərini korladığı üçün spirt tərkibli ətirləri bədənə sıxmaq düzgün deyil. Gün şüasına məruz qalan dəri daha sürətlə korlandığı üçün yay mövsümündə dezodorant və ya bədən kremi istifadə etmək ən doğru seçimdir.
- Əgər ətrinizdən imtina edə bilmirsinizsə, duş geli və bədən losyonu istifadə edə bilərsiniz.
- Ətriniz ədviyyatlı, şəkərli və tünd qoxuludursa, yay mövsümündə bu tip qoxuları istifadə etmək daha yaxşı nəticə verəcək. İsti havanın ağırlığı ilə ətrin ağırlığının qarışması xoş olmur.
Aile.lent.az

Mətbəx     Baxılıb: 2317   Tarix: 27 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

maskalar qadin dunyasi sade makiyaj sekilleri yemək reseptləri ev dekorasiyası estetik gözəllik baliq qulagi el isleri kosmetika cinsi əlaqə vətən haqqında atalar sözləri hakista qiz evi pehriz