Fərqli dadda toyuq budları
Ərzaqlar:
Qat-qat xəmir – 300 qr və ya hazır az bişmiş lavaş ,
toyuğun bud əti 8 ədəd,
yumurta – 1 ədəd,
duru yağ -2 xörək qaşığı,
duz,
istiot,
sumaq
Hazırlanması:
Əvvəlcə toyuğun budlarını suda qaynadaraq bişiririk. Sonra isə qat-qat hazırlanmış xəmiri, budların ət hissəsinin genişliyində və 15-20 sm. uzunluğunda nazik olaraq yayılır. Qat-qat xəmiri olmayanlar və ya hazırlama üsulunu bilməyənlər bunu hazır alınmış xəmirdən ya da az bişmiş nazik lavaşdan edə bilərlər.
Bu zaman yumurta 2 qaşıq duru yağ ilə qarışdırılaraq hazırlanır və zövqə görə az miqdarda duz və istiot əlavə olunur. Daha sonra isə yenə zövqə görə budlara duz və istiot vurulub yayılmış xəmir ilə bükülür. Bükülmüş budlara yağla qarışdırılmış yumurtanı kis vasitəsilə çəkirik. Yalnız xəmirin bütün hissələrinin yağlı və yumurtalı məhlulla islanmış olmasına diqqət etməliyik.
Hazır olan qat-qat xəmirlə sarılmış budlar daha əvvəldən 160-170 dərəcəyə qədər isidilmiş sobaya yerləşdirilir və üstü qızaranadək (təqribən 10-20 dəqiqəyə qədər) bişirilir. Süfrəyə isə üstünə sumaq tökülərək verilir.
Xırt-xırtlı toyuq budlarınız hazırdır. Nuş olsun