Gavalı acikası - FOTO
Tərkibi:
2 kq gavalı
200 q sarımsaq (5-6 baş orta boy)
2-3 acı istiot
1 kq qırmızı şirin bibər
şüyüd, cəfəri, yaşıl və qırmızı reyhan, tərxun - hərəsindən 1 dəstə
2-2,5 x.q. duz
70-100 q şəkər tozu (gavalının sortundan asılıdır)
hərəsindən 1/4-1/2 ç.q. qara istiot, üyüdülmüş keşniş toxumu, mixək, zirə
Sarımsağı təmizləyib yuyun, qurudun.
Gavalını yuyub dənəsini çıxarın.
Şirin bibəri və acı istiotları yuyun, şirin bibərin toxumunu çıxarın, dörd yerə bölün.
Göyərtini yuyub suyunun çəkilməsi üçün aşsüzənə yığın. Tərxunun yarpaqlarını budaqlarından ayırın.
Sarımsağı ət maşınından keçirib bir qaba qoyun.
Ayrı qaba ət maşınından gavalını, acı istiotu və bibəri, göyərtini çəkin, qalın dibli metal qazana tökün.
Duz, istiot, üyüdülmüş ədviyyat əlavə edib yaxşıca qarışdırın, orta itilikli ocaqda bişirin. Qaynara düşəndə ocağı azaldın, 15-20 dəqiqə bişirin. Sarımsaq əlavə edib daha 5 dəqiqə bişirin.
Acikanı quru steril bankalara töküb steril quru qapaqlarla bağlayın. Bankaları tərs çevirib ədyala bükün, tam soyudun. Sonra soyuq və qaranlıq yerdə saxlayın.
Nuş olsun!
f Paylaş








İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Mutasiya olunmuş quş qripi "COVID-19"dan daha təhlükəli ola bilər
Qocalmanı sürətləndirən üç gündəlik VƏRDİŞ
"Tualet vərdişlərindəki dəyişiklik Alzheimerin başlanğıcı ola bilər"
Beyin 32 yaşa qədər yeniyetmə dövründə qalırmış
Niyam artıq bizneslə məşqul olmayacaq
Hər kəsin qarşısında öpüşdülər - FOTOLAR
Qumral Könül Kərimovanı yalançı adlandırdı
Fədayə Moskvada konsert verəcək
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq