Həcmli saçlar sizin də haqqınızdır

Həcmli saçlar sizin də haqqınızdırZədələnmiş saçlar nəm və parlaqlıqdan məhrum olur. Yanlış saç baxımı məhsullarından istifadə, pis qidalanma, sərt kimyəvi maddələr və həddindən artıq istilik vasitələrindən istifadə kimi bir çox amillər saçlarınızı zamanla cansız göstərə bilər. Bəs, gümrah və sağlam görünən saçların sirri nədədir?
Milli.Az Axşam.az-a istinadən saça düzgün qulluq üsullarını, nədən başlamalı olduğunuzu təqdim edir.
İsti fenlə düzüm etməyə ara verin
Saçı tez -tez düzləşdirmək və ya burmaq xəyalınızdakı modeli əldə etməyinizə yardımçı olsa da, zamanla vurduğu zədələr üzə çıxır. Saçın quruluq faizi artdıqca daha tez qırılır. Eyni zamanda saçqurutma vasitələrindən düzgün istifadə etmək lazımdır. Aləti ən az 15 sm uzaqda saxlayaraq qurudun. Saçınıza forma verərkən aşağı dərəcədən və ya başqa vasitələrdən istifadə etməyə çalışın. Məsələn, hörün, parça və biqudi ilə burun. Fen və maşadan müəyyən aralıqlarla istifadə edin.
Düzgün daraq seçin
Duşdan sonra çox insan saçlarını darayır. Lakin onlar nəm olduğu üçün son dərəcə həssasdır. Buna görə əvvəlcə barmaqlarınızla yumşaq bir şəkildə darayın. Bir az quruduqdan sonra geniş dişli daraqdan istifadə edin. Çox dişli daraqlarla daramağa üstünlük verin. Bu zaman saç dibləri masaj olur ki, bu da qan damarlarının fəaliyyətini artırır.
Saçınızı qidalandırmaq üçün təbii vasitələrdən istifadə edin
Zədələnmiş saç baxımına gəldikdə, saçlarınız üçün faydalı maddələrlə hazırlanmış bir çox qulluq məhsulu tapmaq mümkündür. Məsələn, qreypfrut toxumu yağı saçları parlaq və ipək kimi yumşaq edir. Ümumiyyətlə, saç baxım kremləri, balzamı və şampun seçərkən tərkibinə diqqət yetirin. Saçı qidalandıran tərkibli vasitlərə üstünlük verin.
Düzgün qidalanın
Cansız, donuq və zədələnmiş saçlarınızı daxildən də müalicə edə bilərsiniz. Düzgün qidalanmadıqda pəhriz saçı sağlamlığı üçün vacib olan vitamin və minerallarla təmin edə bilməyəcəksiniz. Mövsümi tərəvəz və meyvələrə üstünlük verin. Bundan başqa həkim məsləhəti ilə vitamin də qəbul edə bilərsiniz.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 884   Tarix: 31 dekabr 2021
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Qastrit bu səbəbdən baş verir

Qastrit fəstfud və quru qidaya olan sevgidən yaranmır. Mədə qişasında iltihablı dəyişikliklərin səbəbləri bakteriya, alkoqoldan sui-istifadə və müəyyən xəstəliklər ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə qastroenterolo

.

Damarları təmizləyən və təzyiqi salan çox sadə TƏBİİ VASİTƏ

Xolesterinin əsas hissəsi (75%) qaraciyərdə sintez olunur, daha az hissəsi isə (25%) orqanizmə qida ilə daxil olur. -a istinadən xəbər verir ki, xolesterin həyati vacib maddədir - bütün hüceyrələrin membranlarına daxildir

.

Düzgün yastıq seçimi rahat yatmağa kömək edir

Gərgin iş günündən sonra çarpayıda rahat yatmaq, yorğunluğu atmaq, ertəsi gün təravətli oyanmaq hər kəsin arzusudur. Təəssüf ki, əksəriyyət yaxşı yata bilmədiyini deyir. Bunun əsas səbəblərindən biri yastığın düzgün seçilməməsidir

.

Qanda şəkəri salan meyvə

Bu meyvədə olan rezisdent nişasta və pektin qanda qlükozanı tənzimləyir və uzun müddət toxluq verir. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı diyetoloq Syuzi Barrell yetişməmiş yaşıl bananın faydasını açıqlayıb. "Yetişmi

.

İnsanlar arasında maral zombi xəstəliyi yayıla bilər

Amerikalı elm adamları insanlarda xroniki arıqlama xəstəliyinin (CWD) şübhəli iki halının müəyyən edildiyini bildirdilər. Bu prion xəstəliyi maralların beyninə və sinir sisteminə təsir edərək, onları zombiyə bənzər canlılar

.

İnternetlə depressiya arasında hansı əlaqə var?

Avstraliya, Böyük Britaniya və Malayziyadan olan beynəlxalq alimlər qrupu tərəfindən aparılan araşdırma nəticəsində məlum olub ki, kompüterlər, noutbuklar və smartfonlar yeniyetmələr arasında yuxululuğa və depressiya əlamətlərin

.

Makaronla bağlı dəhşətli fakt - belə yedikdə

Makaron bişirildikdən dərhal sonra yeyilməlidir.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bu, sağlamlıq problemlərinə səbəb olmaya bilər. Yenidən qızdırıldıqda makaronda olan nişasta dəyişdirilmiş nişastaya çevrilir

.

Qida əlavələri və vitaminlərin ziyanları haqda bilmədiklərimiz

Təbii qida əlavələrindən sui-istifadə və onlara qarşı qərəzli münasibət böyrək daşlarının əmələ gəlməsinə, həzm problemlərinin yaranmasına və dərmanların yanlış hərəkətinə səbəb ola bilər. Bu barədə Corc Vaşinqton Universitetini

.

Duzlu yemək də xərçəng yaradır – Onkoloq

Yağlı, qızarmış qidaların xərçəng riski yaratdığını bilirdik. Artıq duzlu qidalar da bura daxil edilib.   -a istinadən xəbər verir ki, onkoloq Yevgeniy Çeremuşkin bu qidaları nə ilə əvəz etmək yollarını açıqlayıb. "Xərçəngdə

turlar.az

sonxeber.az maskalar toy gecesi qadin sayti sevismeyin menasi vətən bayatıları şəbəkə sənəti sufle resepti kosmetika sevgi vicdan klitor haxista baldiza aid hakisda