Hər gün mal əti yesək, orqanizmdə nə baş verər? - Mütəxəsis AÇIQLADI
Mal ətinin müntəzəm istehlakı ilə orqanizmdə hansı proselər baş verə bilər?
Publika.az xəbər verir ki, məsələ ilə bağlı diyetoloq İrina Ryl "RİA Novosti"yə danışıb.
Mal əti, xüsusilə dana əti tərkibindəki dəmirə görə liderdir. Ona görə də aşağı hemoglobin və ferritin (anemiya) olan insanlar qəbul etməsi lazımdır. İnək ətinin tərkibində yüksək keyfiyyətli zülallar və kollagenin istehsalı üçün lazım olan amin turşuları var. Bu, dərimiz, oynaqlarımız, qan damarlarımız və saçlarımız üçün lazımdı", - mütəxəsis açıqlayıb.
O deyib ki, inək əti testosteron istehsalını təşviq edir ki, bu da kişilərin sağlam və gənc qalması üçün xüsusilə vacibdir:
"Keyfiyyətli inək ətində olan zülal əzələ kütləsinin qurulmasına kömək edir. Yüksək zülal, az yağ və karbohidratsız arıqlamaq istəyənlərə kömək edir".
"Bu məhsul şəkərli diabet xəstələrinin qida rasionunda faydalıdır. İnək əti B vitaminlərinin mənbəyidir (sinir sisteminin işləməsi və immunitet üçün zəruridir). Tərkibində immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edən taurin və sink var", - İrina Ryl əlavə edib.









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Siz kimsiniz ki, onu qınayırsınız?' - Səmradan Samirəyə dəstək
Kirkorov qızının ad günündə səhnəyə çıxacaq
8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Özlərini müğənni adlandıran bəzi insanlar efirləri zəbt edib' - Leyla dilə gəldi
Oturaq həyat tərzi yerişi dəyişir - Araşdırma
4 manata keçəllikdən ömürlük qurtuldu - FOTO
Almaniyada 1000 manat olsa da, Azərbaycanda 3000-dir - Kosmetoloq və influencerlər icazəsiz satır
Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər