İçi doldurulmuş toyuq plov

İçi doldurulmuş toyuq plovƏrzaqlar:İçi doldurulmuş toyuq plov

1 ədəd 1,5 kq –lıq toyuq

4 st uzun düyü

3 x.q əridilmiş kərə yağı

3 ədəd baş soğan

300q şabalıd

1/2 st kişmiş

8-10 ədəd qaysı

1 x.q nar turşusu (ya da təzə nar suyu)

1 ç.q zəfəran

Ç.q uçunda cirə

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Əvvəlcə düyünü 5-6 dəfə yuduqdan sonra suya qoyuruq.

Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.

Toyuğu yuyub təmizlədikdən sonra duzlu suda yarıhazır veziyyətdə bişiririk.

İçi doldurulmuş toyuq plovSoğanın qabığını soyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq.

İçi doldurulmuş toyuq plovDoğranmış soğanın üstünə duz və yağ əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

İçi doldurulmuş toyuq plovKişmişi təmizləyib yuyuruq. Qaysını da təmizləyib yuyub dört bölürük. Şabalıdı təmizləyirik. Şabalıd, kişmiş, qaysı, turşu,duz, istiot və qovrulmuş soğanı qarışdırırıq.

İçi doldurulmuş toyuq plovQarışığı toyuğun içinə yığırıq. (Artıq qalan içliyi düyünü tökdükdə yanına yığa bilərsiniz.) (İstəsəniz ip vasitəsi ilə tikə bilərsiniz.)

İçi doldurulmuş toyuq plovToyuğun üstünə zəfəran suyu vururuq.

İçi doldurulmuş toyuq plovAdi qaydada düyünü bişirib süzürük. Süzülmüş düyünün üstünə zəfəranlı su tökürük.

İçi doldurulmuş toyuq plovQazana az yağ töküb qızdırırıq.

İçi doldurulmuş toyuq plovQatıq ilə yumurtanı qarışdırırıq. Düyüdən də tökürük qatığı da əlavə edib qarışdırırıq. Bir sm qalınlıqda yayırıq.

İçi doldurulmuş toyuq plovÜstünə az düyü töküb toyuğu qoyuruq.

İçi doldurulmuş toyuq plovQalan düyünü də üstünə tökürük. Cirəni səpib, yağ əlavə edib dəm almağa qoyuruq. Plov 1 saata dəm alacaq.

İçi doldurulmuş toyuq plovPlovu süfrəyə verdikdə buluda düyünü çəkib toyuğu ortasına qoyub yanına qazmaq qoyuruq. Qaynar yağ əlavə edirik.

İçi doldurulmuş toyuq plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4086   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

sonxeber.az toy makiyaji sekilleri qadin dunyasi makiyaj instagram süni qidalar sağlamlıq huseyn cavid seirleri elm haqqinda atalar sozleri kosmetika oyunlar muellim seiri vətənə aid qadin.az pizza