İftarda ballı qatıq yeyin - HƏKİM MƏSLƏHƏTİ
İftarda şirniyyat əvəzinə ballı qatıq yeyin.
Metbuat.az bildirir ki, iftar süfrələrinin vazkeçilməzi olan şərbətli şirniyyatlar əvəzinə, həzm sistemini nizamlayan ballı qatıq yeyə bilərsiniz.
Ramazanda uzun müddət aclıq səbəbi ilə maddələr mübadiləsi daha az enerji xərcləyir. Bu vəziyyətdə mədə sağlamlığını qorumaq və çəkiyə nəzarət etmək eyni zamanda, enerji verən, qan şəkərini normal şəkildə yüksəldən qidaların istehlakı vacibdir.
Mütəxəssislər deyir ki, şərbətli və yağlı şirniyyatlar əvəzinə südlü şirniyyatlar yeyin. Şirniyyata alternativ olaraq ballı qatıq məsləhətdir.
Qatığın önəmli protein olduğunu qeyd edən dietoloq Əhməd Bağran Aksoy deyib: "Süddə olan şəkər bədənin müəyyən hissələrində şişkinlik yarada bilər. Qatıq isə qıcqırma nəticəsində süd turşusuna çevrildiyi üçün asanlıqla istifadə edilir.
Təbiətin canlı möcüzəsi olan bal və qatıq ilə hazırlayacağınız bu qarışıq həzm sistemini nizamlayır, eyni zamanda mədə ağrılarının qarşısını alır.
f Paylaş








Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU
Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş