İrmik halvası

İrmik halvasıƏrzaqlar:İrmik halvası

1 st irmik (mannı)

100 q kərə yağı

1/2 st qoz ləpəsi

1/3 st kişmiş

Şərbət üçün:İrmik halvası

4 st su

2 st şəkər tozu

1 ədəd limonun qabığı

2 ədəd mixək

1/4 ç.q darçın

Hazırlanması:

Qazana suyu, şəkər tozunu, mixəyi, darçını və limonun qabığını töküb qarışdırıb odun üstünə qoyuruq. Dayanmadan qarışdırırıq.

İrmik halvasıŞərbət qaynamağa başlayanda 3-5 dəqiqə də qaynadıb götürürük. İçindəkiləri götürürük.

İrmik halvasıKişmişi yuyub quruduruq. Qozu xırda doğrayırıq.

İrmik halvasıKərə yağını tavaya töküb əridirik.

İrmik halvasıƏrimiş yağa irmiyi və doğradığımız qoz ləpəsini əlavə edib dayanmadan qovururuq.

İrmik halvasıQızılı rəngdə olanda kişmişi də əlavə edib qarışdırırıq.

İrmik halvasıQaynar şərbəti üstünə töküb dayanmadan qarışdırırıq.

İrmik halvasıTamam qatılaşanda halvanı odun üstündən götürürük.

İrmik halvasıAğzını qapaqla örtürük.

İrmik halvası10-15 dəqiqədən sonra qablara yığıb zövqə görə bəzəyib süfrəyə verə bilərsiniz.

İrmik halvasıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3952   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

turlar.az

toy makiyajlari gelinlikler geymler 2025 küncüt yağı qadın sağlamlığı ürək damar və qan sistemi daginiq skleroz mualicesi kosmetika oxatan lakonizim azerb clpaq qadinlari vətənə aid atalar sözləri sirniyatlar