İrmik halvası

İrmik halvasıƏrzaqlar:İrmik halvası

1 st irmik (mannı)

100 q kərə yağı

1/2 st qoz ləpəsi

1/3 st kişmiş

Şərbət üçün:İrmik halvası

4 st su

2 st şəkər tozu

1 ədəd limonun qabığı

2 ədəd mixək

1/4 ç.q darçın

Hazırlanması:

Qazana suyu, şəkər tozunu, mixəyi, darçını və limonun qabığını töküb qarışdırıb odun üstünə qoyuruq. Dayanmadan qarışdırırıq.

İrmik halvasıŞərbət qaynamağa başlayanda 3-5 dəqiqə də qaynadıb götürürük. İçindəkiləri götürürük.

İrmik halvasıKişmişi yuyub quruduruq. Qozu xırda doğrayırıq.

İrmik halvasıKərə yağını tavaya töküb əridirik.

İrmik halvasıƏrimiş yağa irmiyi və doğradığımız qoz ləpəsini əlavə edib dayanmadan qovururuq.

İrmik halvasıQızılı rəngdə olanda kişmişi də əlavə edib qarışdırırıq.

İrmik halvasıQaynar şərbəti üstünə töküb dayanmadan qarışdırırıq.

İrmik halvasıTamam qatılaşanda halvanı odun üstündən götürürük.

İrmik halvasıAğzını qapaqla örtürük.

İrmik halvası10-15 dəqiqədən sonra qablara yığıb zövqə görə bəzəyib süfrəyə verə bilərsiniz.

İrmik halvasıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3955   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

turlar.az

toy gecesi yemek reseptleri qadin sayti dunyanin en seksual qadinlari emulqatorlar yemək resepti röya ayxan kosmetika novruz hakisdalari aysel cinsi janrlar burclerin uyumu