Kabab üçün marinadlar – 5 resept
1. Quzu kababı üçün ədviyyəli marinad
Tərkibi:
500 qr ət,
1 baş soğan
2-3 diş sarımsaq
Quru qırmızı bibər
Duz(zövqə görə)
Hazırlanması:
Soğan və sarımsaq xırda doğranır, düz və istiot qatılır. Alınmış qarışıq doğranmış ətin üzərinə tökülüb yaxşıca qarışdırırlır. Sərin yerdə 4-6 saat saxlanılır.
2. Pivəli marinad
Tərkibi: 500 qr ət
100 ml soya sousu
75 qr bal
100 ml pivə
2 diş sarımsaq
1 ədəd qırmızı bibər
1 budaqcıq rozmarin
Hazırlanması:
Sarımsağı xırda doğrayın, digər tərkiblərlə qarışdırırn. Alınmış marinadın içərisinə yağlı qoyun ətini doğranmış şəkildə töküb, yaxşıca qarışdırıb, 1 gecə soyuducuda saxlayın.
3. Toyuq üçün marinad
Tərkibi:
500 qr toyuq əti
Yarı limonin şirəsi
3 xörək qaşığı zeytun yağı
½ çay qaşığı sarımsaq tozu
Quru italyan ədviyyatı
Duz və quru istiot (zövqə görə)
Hazırlanması:
Toyuğu doğrayın, ədviyyatları əlavə edin, limon şirəsi və zeytun yağı qatıb yaxşıca qarışdırın. Yarım saat yaxlayın.
4. Qoyun kababı üçün acı marinad
Tərkibi:
500 qr ət
1-2 xörək qaşığı bitki yağı
Döyülmüş qara istiot
Dəfnə yarpağı (döyülmüş)
Mayaotu (ədviyyat)
Döyülmüş qırmızı istiot (zövqə görə)
Hazırlanması:
Soğan ət maşınından keçirilir, bitki yağı, istiot, dəfnə yarpağı, mayaotu əlavə olunur. Alınmış marinada doğranmış ət əlavə olunub qarışdırılır və 5-6 saat sərin yerdə saxlanılır.
5. Mal əti üçün marinad
Tərkibi:
500 qr mal əti
200 qr quru çaxır
50 ml zeytun yağı
1 budaqcıq rozmarin
Kəklikotu
Acı bibər
Tərxun (zövqə görə)
Hazırlanması:
Yağ və çaxırı qarışdırın, rozmarin və ədviyyatları əlavə edin, alınmış marinadın üzərinə doğranmış əti töküb, otaq temperaturunda 30 dəqiqə saxlayın.
f Paylaş