Kabaçki omleti (1 yaş +)

Kabaçki omleti (1 yaş +)Əgər, körpəniz ilə səhəri dadlı və faydalı yemək ilə başlamaq istəyirsinizsə, bu sadə reseptə diqqət yetirin. Tədqiqatlar göstərir ki, qidalar arasında ən keyfiyyətli protein yumurtadadır. Ümumiyyətlə, yumurtanın sarısı çox miqdarda vitamin və yağ ehtiva edir, ağ hissəsində isə çox miqdarda protein vardır. Bundan əlavə, yumurtada kifayət qədər amin turşusu var, buna görə yumurta uşaqların fiziki və zehni inkişafı üçün çox vacibdir. Yumurtanın tərkibində A, D, E və B qrup vitaminləri var. Yumurta sarısı sümük inkişafı üçün zəruri olan A vitaminini ehtiva edir. Yumurta sarısının tərkibində olan D vitamini uşaqlarda olan sümük inkişafı problemlərinin yaranmasının qarşısını alır. Yumurtadakı dəmir, sink mineralı xüsusilə böyümə, inkişaf və immunitet sistemində mühüm rol oynayır. 
Eyni zamanda, yumurta son dərəcə allergiya yarada bilən bir məhsuldur, xüsusən də yumurtanın ağı. Buna görə körpəyə əvvəlcə yumurta sarısı verilir. Körpə 8-ci ayında yumurta yeməyə başlaya bilər, ancaq körpənizin allergiya həssaslığına görə daha erkən və ya gec başlamaq olar. Ümumiyyətlə, yumurta ağı 1 yaşına qədər tövsiyə edilmir. Riskdən qaçınmaq üçün yumurta ağını kiçik bir parça ilə başlayıb, tədricən artıra bilərsiniz. Körpənizin yumurtaya alergiyası varsa, narahat olmayın, uşaqlar 2 yaşdan sonra daha az allergiyaya məruzdular. Hər bir halda həkiminizlə məsləhətləşməniz tövsiyyə olunur.
Unutmayın ki, yumurta yuyulmadan karton qutuda saxlanılmalıdır. Yuyulduqdan sonra yumurta təbii qoruyucu qatını itirir. Yumurtanın qida dəyərini itirmədən yemək üçün onu qaynadılmış halda yemək daha uyğundur. Yumurtanın ağı 4 dəqiqə,  tam yumurta isə 12 dəqiqə qaynadıldıqdan sonra tamamilə bərkimiş olur. Yumurtanın pişirmə vaxtı yaxşı tənzimlənməlidir. Uzun müddət bişirilən yumurtanın həzm edilməsi çətinləşir və bişirmə üsuluna görə B qrupu vitaminlərində itkilər olur. Eyni zamanda çiy yumurta Salmonella infeksiyasına yoluxdura bilər.

Kabaçki omleti üçün inqrediyentlər:
1 ədəd yumurta,
1 ədəd kabaçki,
50 qr süt,
2 xörək qaşığı "Zeytun Bağları" zeytun yağı
Şüyüt,
Duz.
Kabaçki omletinin hazırlanması:
Kabaçkinin kobud dərisi soyulur və ortadan təmizlənir. Əgər təzə kabaçkidirsə, heç bir şeyi təmizləməyə ehtiyac yoxdur. Sadəcə, yaxşı yumaq kifayət edir. Kabaçkini kiçik kublara kəsib,  zeytun yağlı tavaya qoyub, 5-7 dəqiqə qapağı bağlı halda orta odda qızartmaq lazımdır.
Yumurta südlə çırpılır. İstəyə görə duz da əlavə edilə bilər. Qızardılmış kabaçkinin üzərinə əvvəl çox xırda doğranmış şüyüt əlavə edilib qarışdırılır. Sonra omlet kütləsini əlavə edib, qapağı örtülü halda aşağı odda, omlet tam bişənə qədər bişirilir. Bişmiş omleti parçalara ayırıb, səhər yeməyi üçün körpənizə verə bilərsiniz. Nuş olsun!
 

Sağlam qida     Baxılıb: 31494   Tarix: 15 aprel 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

"Zeytun Bağları" ilə hazırlanmış Toyuq salatı-Video

"Zeytun Bağları" ilə hazırlanmış Toyuq salatı. Resept:. -300 qr toyuq filesi. -yarım yaşıl bolqar bibəri. -yarım qırmızı bolqar bibəri. -yarım sarı bolqar bibər. -1 ədəd xiyar. -1 balaca banka konserv göbələk. -

.

Zeytun yağlı lobya (1 yaş +)

Zeytun yağlı lobya 1 yaş və daha yuxarı yaşda körpələr üçün uda biləcəyi şəkildə yaxşıca doğranaraq, bişirilib rahatlıqla verə bilinən bir yeməkdir. Təzə lobya həm lif baxımından, həm də vitamin və mineral baxımından zəngindir

.

"Zeytun Bağları" ilə hazırlanmış Yunan salatı –VIDEO

Resept:. - 2 ədəd xiyar. - 2 ədəd pomidor. - 2 ədəd yaşıl bolqar bibəri. - feta pendiri. - 50 qr qara zeytun. - 1 ədəd qırmızı baş soğan. Sous üçün: extra virgin "Zeytun Bağları" yağı, limon suyu, duz, istiot. Nu

.

Zeytun Yağı Nədir?

— Zeytun Yağı Nədir?. — İlk olaraq onu bildirmək istəyirəm ki, çox şanslı ölkələrdən biriyik ki, zeytun ağacı bizim ölkədə də yetişir. Zeytun yağı, zeytun ağacının yetişmiş məyvələrindən mexanik yolla əldə edilən, otaq temperaturund

.

"Zeytun Bağları" ilə hazırlanmış Humus- VIDEO

Resept:. -300 qr bişmiş təmizlənmiş noxud . -1 x.q. tahini . -1/4 fincan zeytun yağı. -2 x.q. limon şirəsi. -duz -istiot . -1/3 fincan soyuq su. Nuş olsun!

.

Almalı pankeyk (10 ay+)

Ana namizədlərinin bilməsi olan ən vacib məsələlərdən biri odur ki, körpənizə verəcəyiniz hər bir ərzaq, onun sağlamlığına fayda verməlidir. Zərərli olan bir sıra ərzaqlardan uzaq olmaq vacibdir. Körpəyə vaxtaşırı təbii şəkild

.

Noxud şorbası (1 yaş +)

Dadlı və çox zəngin olan noxud şorbası çoxları tərəfindən sevilən bir yemək hesab olunur. Müxtəlif yaşdakı uşaqlar da bu ətirli şorbadan imtina etməyəcəklər. Lakin onların həzm sistemi noxud yeməklərinin bir çox versiyasını

.

Qırmızı mərci şorbası (8ay +)

Mərci şorbası mətbəxin əvəzsiz yeməklərindən biridir. Tez zamanda hazırlanmasına görə analar üçün əlverişlidir və inkişaf yaşındakı uşaqlar üçün də yaxşı bir dəmir mənbəyidir. Zülal və liflə zəngin olan bu qida qəbizlikdə

.

Zeytun yağlı Göbələk şorbası - VİDEO

Zeytun yağlı Göbələk şorbası. Resept: . -500 qr göbələk . -1 ədəd baş soğan . -200 ml qaymaq . -2 st qaynadılmış su . -2 st süd . -duz . -istiot . -Zeytun yağı . -bəzək üçün şüyüd. Nuş Olsun!

turlar.az

adlarin menasi toy gecesi gozel gorunmek orucluqda cinsi əlaqə seksual milli yeməklər saç düzümləri kosmetika olumu sekisler efsaneler vidyolar suni mayalanma