Kabaçki omleti (1 yaş +)

Kabaçki omleti (1 yaş +)Əgər, körpəniz ilə səhəri dadlı və faydalı yemək ilə başlamaq istəyirsinizsə, bu sadə reseptə diqqət yetirin. Tədqiqatlar göstərir ki, qidalar arasında ən keyfiyyətli protein yumurtadadır. Ümumiyyətlə, yumurtanın sarısı çox miqdarda vitamin və yağ ehtiva edir, ağ hissəsində isə çox miqdarda protein vardır. Bundan əlavə, yumurtada kifayət qədər amin turşusu var, buna görə yumurta uşaqların fiziki və zehni inkişafı üçün çox vacibdir. Yumurtanın tərkibində A, D, E və B qrup vitaminləri var. Yumurta sarısı sümük inkişafı üçün zəruri olan A vitaminini ehtiva edir. Yumurta sarısının tərkibində olan D vitamini uşaqlarda olan sümük inkişafı problemlərinin yaranmasının qarşısını alır. Yumurtadakı dəmir, sink mineralı xüsusilə böyümə, inkişaf və immunitet sistemində mühüm rol oynayır. 
Eyni zamanda, yumurta son dərəcə allergiya yarada bilən bir məhsuldur, xüsusən də yumurtanın ağı. Buna görə körpəyə əvvəlcə yumurta sarısı verilir. Körpə 8-ci ayında yumurta yeməyə başlaya bilər, ancaq körpənizin allergiya həssaslığına görə daha erkən və ya gec başlamaq olar. Ümumiyyətlə, yumurta ağı 1 yaşına qədər tövsiyə edilmir. Riskdən qaçınmaq üçün yumurta ağını kiçik bir parça ilə başlayıb, tədricən artıra bilərsiniz. Körpənizin yumurtaya alergiyası varsa, narahat olmayın, uşaqlar 2 yaşdan sonra daha az allergiyaya məruzdular. Hər bir halda həkiminizlə məsləhətləşməniz tövsiyyə olunur.
Unutmayın ki, yumurta yuyulmadan karton qutuda saxlanılmalıdır. Yuyulduqdan sonra yumurta təbii qoruyucu qatını itirir. Yumurtanın qida dəyərini itirmədən yemək üçün onu qaynadılmış halda yemək daha uyğundur. Yumurtanın ağı 4 dəqiqə,  tam yumurta isə 12 dəqiqə qaynadıldıqdan sonra tamamilə bərkimiş olur. Yumurtanın pişirmə vaxtı yaxşı tənzimlənməlidir. Uzun müddət bişirilən yumurtanın həzm edilməsi çətinləşir və bişirmə üsuluna görə B qrupu vitaminlərində itkilər olur. Eyni zamanda çiy yumurta Salmonella infeksiyasına yoluxdura bilər.

Kabaçki omleti üçün inqrediyentlər:
1 ədəd yumurta,
1 ədəd kabaçki,
50 qr süt,
2 xörək qaşığı "Zeytun Bağları" zeytun yağı
Şüyüt,
Duz.
Kabaçki omletinin hazırlanması:
Kabaçkinin kobud dərisi soyulur və ortadan təmizlənir. Əgər təzə kabaçkidirsə, heç bir şeyi təmizləməyə ehtiyac yoxdur. Sadəcə, yaxşı yumaq kifayət edir. Kabaçkini kiçik kublara kəsib,  zeytun yağlı tavaya qoyub, 5-7 dəqiqə qapağı bağlı halda orta odda qızartmaq lazımdır.
Yumurta südlə çırpılır. İstəyə görə duz da əlavə edilə bilər. Qızardılmış kabaçkinin üzərinə əvvəl çox xırda doğranmış şüyüt əlavə edilib qarışdırılır. Sonra omlet kütləsini əlavə edib, qapağı örtülü halda aşağı odda, omlet tam bişənə qədər bişirilir. Bişmiş omleti parçalara ayırıb, səhər yeməyi üçün körpənizə verə bilərsiniz. Nuş olsun!
 

Sağlam qida     Baxılıb: 22354   Tarix: 15 aprel 2020
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Meyvə salatının faydaları

Hamıya məlumdur ki, orqanizmin sağlam olması üçün gün ərzində meyvə və tərəvəz yeməliyik. Ancaq bəzən tək bir meyvə yeyərək kifayətlənirik. Buna görə də, mütəxəssislər meyvələrin salat formasında yeyilməli olduğunu bildirirlər

.

Qırmızı mərci şorbası (8ay +)

Mərci şorbası mətbəxin əvəzsiz yeməklərindən biridir. Tez zamanda hazırlanmasına görə analar üçün əlverişlidir və inkişaf yaşındakı uşaqlar üçün də yaxşı bir dəmir mənbəyidir. Zülal və liflə zəngin olan bu qida qəbizlikdə

.

Cücə salatı-Video

Cücə salatı-Video

.

Zeytun yağı ilə hazırlanmış Toyuqlu yunan qabağı - Video

Resept:. -500 qr toyuq filesi. -300 qr yunan qabağı. -1 ədəd soğan. -2 diş sarımsaq. -1 x.q. qarğıdalı nişastası. -2 saplaq göy soğan. -2 x.q. Zeytun yağı. -duz. -istiot. Nuş olsun !

.

"Zeytun Bağları" ilə hazırlanmış Tərəvəzli toyuq - VIDEO

Resept:. -Toyuq filesi 150 q. -1 ədəd böyük badımcan. -1 ədəd kök. -1 ədəd bibər. -2 ədəd pomidor. -1 ədəd qırmızı baş soğan. -2 diş sarımsaq. -duz, istiot. -2 x.q. "Zeytun Bağları" yağı. Nuş olsun!. jwplayer "mediaspace_1722043942163299738866a44e26c7413.setup"flashplayer"

.

Qaraciyərin sağlamlığını qoruyan meyvə

Tərkibində pektin - qaraciyərdən zərərli maddələri çıxarmağa qadir birləşmənin olduğu ərik bu orqanın formada qalmasını dəstəkləyir. Pektinlər polisaxaridlərə aid edilir. Praktik olaraq, insanın həzm sistemi tərəfindən mənimsənilməyə

turlar.az

sonxeber.az reseptler toy gecesi maskalar qisa saclarin yigilmasi sümük və saç atalar sozleri elme aid qarasin qizlar ucun makiyaj kosmetika pehriz dieta oglan evi kökəlmək üçün rus dili