Kəsmikli alma
Tərkibi:
Alma-5 ədəd
Kişmiş- 200qr
Ərik qurusu-100 qr
Kəsmik- 30qr
Kərə yağı-1 çay qaşığı
Yumurta sarısı- 1 ədəd
Manna yarması- 1 xörək qaşığı
Xama- 1-2 xörək qaşığı
Şəkər tozu-1 çay qaşığı
Şəkər kirşanı- 1çay qaşığı
Hazırlanma qaydası:
Kəsmik, kişmiş, kərə yağı, manna yarması, xama, şəkər tozu yaxşıca qarışdırılır.
Almanın içi ovulur, kəsmik içlik almanın içinə qoyulur və 180 dərəcəyədək qözardılmış sobada 20 dəq. bişirililir. Hazır olmuş almanın üzərinə şəkər kirşanı səpilir.
Almanın tərkibi kalium, kalsium, karotin, dəmirlə zəngindir. İçindəki pektinlər- liflər qan damarında tıxanmış xolesterini təmizləyir. Xolesterin isə qan dövranının stimulyasiyasına mane olur, ürək – damar sisteminin fəaliyyətini zəiflədir, həzmi korlayır. Həzm prosesi isə normal şəkildə fəaliyyət göstərmədikdə, bədənimizin müxtəlif yerlərində piy qatı əmələ gəlir.