Kəsmikli peçenye
Tərkibi:
250 qr şirin kəsmik
100 qr kərə yağı və ya marqarin (otaq istiliyində)
1 Yumurta (otaq istiliyində)
1 Yarım su stəkanı şəkər
1 Ədəd portağal qabığı
1 pk qabartma tozu
Üzəri üçün 1 yumurta sarısı
3 və ya 3 yarım su stəkanı un
Hazırlanması:
1. Şəkər, yumurta, yağ və kəsmik şəkər əriyənə qədər qarışdırılır.
2. Qabartma tozu, rəndələnmiş portağal qabığı və az az un əlavəsiylə yumşaq bir xəmir yoğrulur.
3. Xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar qoparılıb yuvarlanır və yüngülcə üzərinə basdırılır.
4. Əvvəldən 180 dərəcə isidilmiş sobada üzəri qızarana qədər bişirilir. Nuş olsun!
f Paylaş