Kivi mürəbbəsi – ekzotik dad

Kivi mürəbbəsi – ekzotik dadMeyvələr yetişməyə başlayan kimi hər bir evdə qışa hazırlıq da başlayır, mürəbbələr, kompotlar bişirilir. Adətən, çiyələk, gilas, ərik, moruq mürəbbələri daha çox bişirilir. Biz isə ekzotik ləzzəti hiss etdirən kivi və banadan hazırlanmış mürəbbəni məsləhət görərdik. O yalnız dadlı alınmır, həm də qeyri-adi zümrüd rəngli alınır. Bu isə hazırlanma reseptidir:

Tərkibi:

• 5 kivi
• 1 banan
• 1 çay qaşığı jelatin
• 220 qr şəkər
• Yarım limon

Hazırlanması:

1. Kivi və bananı kiçik hissələrə doğrayın.
2. Doğranmış meyvələri azacıq əzin.
3. Sonra ona şəkər, jelatin və limon şirəsi əlavə edin.
4. Qarışığı odun üzərinə qoyub təxminən 7 dəqiqə bişirin.
5. Mürəbbəni bankalara boşaldın.

Belə ekzotik dad adi mürəbbələrə yaxşı alternativ olacaq. Həm də siz ilin bütün fəsillərində dadlı zümrüd rəngli desertdən ləzzət ala biləcəksiniz.

Mətbəx     Baxılıb: 6560   Tarix: 02 iyun 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az aksessuarlar kosmetik vasiteler geyim necə seçməli kosmetologiya arvaddan icaze kagizi uşaq və təhsil ancelinacoli cinsi əlaqə heyati sanamalar xlor lekesi banan