Lavaş ağ çörəkdən daha faydalıdır?
Lavaş faydalı məhsuldur, ancaq tamamilə zərərsiz olduğunu düşünməməlisiniz.
Milli.Az xəbər verir ki, bu sözləri "Живая еда" verilişinin aparıcısı, Çelyabinsk Dövlət Tibb Akademiyasının eksperti Sergey Malozyomov deyib.
"Lavaş adi çörəkdən daha faydalıdır, maksimum 20-30%, yəni kəskin deyil. Bir qayda olaraq lavaşda daha az şəkər istifadə olunur, lakin bəzən çox miqdarda duz da əlavə olunur. Tərkibində şəkərin az olması istisna olmaqla, əslində ağ çörəklə eynidir", - ekspert müsahibəsində qeyd edib.
Malozyomov bildirib ki, lavaşın başqa bir üstünlüyü toxluq hissi verməsidir, bunun sayəsində kiçik dilimlə doyursunuz. Lavaş dürməyi inqredientləri yaxşı saxlayır, odur ki, daha az zərərli sürətli karbohidratlar yeyə bilərsiniz.
Mütəxəssis lavaşın əsasının nişastadan hazırlandığını xatırladıb, dietoloqların dili ilə "gizli şəkər" adlanır, çünki qlükoza molekulları birləşərək bədəndə dərhal sərbəst buraxılır. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az









Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
Səni çox sevirəm ana, güclü ol!' - Aysun göz yaşı tökdü
Atası qızımı görmür, şəkillər real deyil' - Aysun etiraf etdi
Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı
Gözünüz səyriyirsə diqqətli olun
Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?
Balkonda paltar qurudursansa iki dəfə düşün
Röya konsert günlərinin sayını artırdı
Məşhur müğənni xəstəxanaya yerləşdirildi
Məşhur serialın çəkildiyi ev satışa çıxarıldı - FOTOLAR
Keçmiş qayınanam üçün darıxıram' - Çinarədən etiraf