Ləzgi piroqu SKAN. Sadə resept

Ləzgi piroqu SKAN. Sadə reseptİnqrediyentlər:
Xəmir:
- 1 kq un
- 2 stəkan su
- 1 ç.q. duz
- 1 ç.q. şəkər tozu
- 1 paket quru maya
- 3 x.q. bitki yağı
- kərə yağı (üzərinə çəkmək üçün)
İçlik:
- 500-700 qr farş
- 2 kartof
- 1-2 baş soğan
- duz, istiot, digər ədviyyatlar (zövqə görə)
Hazırlanması:
1. Yuxarıda göstərilən məhsullardan xəmir yoğurun, isti yerdə yarım saat saxlayın ki, xəmir qalxsın.
2. İçlik: kartofu nazik-nazik, soğanı xırda doğrayın, farşa əlavə edin, qarışdırın, duz, istiot vurun.
3. Xəmiri 2 hissəyə bölün, nazik yayın, üzərinə əridilmiş kərə yağı çəkin.
4. Xəmiri əvvəl rulet formasında, sonra ruleti ilbiz formasında bükün, 15 dəqiqə saxlayın (üzərinə mətbəx dəsmalı sərin).
5. İlbizi ehtiyatla ortadan başlayaraq yayın, yağ çəkilmiş formaya qoyun, üzərinə içlik qoyun, üzərinə o biri yayılmış xəmiri qoyun, böyürləri yaxşı birləşdirin. Piroqun ortasında buxarın çıxması üçün dəlik açın.   
6. Piroqu qabaqcadan 180 C qızıdırılmış sobaya qoyun, təxminən 1 saat bişirin. Hazır piroqun üzərinə kərə yağı çəkin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4350   Tarix: 24 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadın geyimi geyim necə seçməli makiyaj etmek qaydalari geyimler dirnaq maskalari sevgi ve seks sac horukleri nizami gencevi vətənə aid atalar sözləri haqisda novruz bayrami hakisda novruz bayramı haxışta