Ləzzətli ponçik (RESEPT) - FOTOLAR

Ev şəraitində tavada qızardılmış ponçik hazırlamaq çox asandır.

Xanim.az oxucularına ev şəraitində dadlı ponçikin reseptini təqdim edir.

Tərkibi:

530 qr un
5 qr duz
16 qr quru maya
60 qr şəkər tozu
310 qr su
1 yumurta
30 qr yumşaldılmış kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

İlk öncə suda mayanı həll edin,yumurta əlavə edib qarışdırın. Un,duz və şəkər tozu töküb taxta qaşıqla qarışdırın. Kərə yağını da əlavə edib yumşaq xəmir olanadək yoğurun. Xəmiri qapağı bağlanan bir qaba qoyun və mayalanması üşün kənara qoyun. 20 dəqiqə fasilə ilə 1 saat ərzində xəmiri yoğurun və yenidən mayalanmağa qoyun. Otaq temperaturunda xəmirin ümumi mayalanma müddəti 2 saatdır.

Mayalanmış xəmirdən 30-35 qr ağırlıqda (qoz böyüklüyünüdə) kündələr qoparın(əlləri yağlayaraq ) .Kiçik kürəciklər halına gətirib üzərinə yağlanmış salafan sərib 30 dəqiqə saxlayın.

Bir qazanın içərisinə bol bitki yağı töküb 175-180 dərəcə qızdırın(yağ yaxşıca qızmalıdır).

Kündələrin orta hissəsindən barmaqla dəlik açın,şəhadət barmaqları üzərində hərləyərək üzük forması verin. Dəlik kifayət qədər böyük olmalıdır, bişən zaman uzanacaq. Ponçikləri bol yağda ikitərəfli qızardın. Bişən ponçikləri quru salfetkanın üstünə qoyun. Üzərinə şəkər kirşanı səpin və xidmət edin.

Nuş olsun!

RePost.az
Ləzzətli ponçik (RESEPT) - FOTOLARLəzzətli ponçik (RESEPT) - FOTOLARLəzzətli ponçik (RESEPT) - FOTOLARLəzzətli ponçik (RESEPT) - FOTOLARLəzzətli ponçik (RESEPT) - FOTOLAR

Mətbəx     Baxılıb: 23618   Tarix: 17 mart 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az hamilelikde qidalanma sade makiyaj sekilleri makiyaj etmek qaydalari xiyarın faydaları dəbli bloq sahibələri şirniyyat qış tədarükü salatlar saglam qidalanma hesaplama vətənə aid faydalı bilgilər novruz bayramina aid hakista