Limonlu xırçıltılı toyuq budları

Limonlu xırçıltılı toyuq budlarıToyuq budlarından hazırlanan ləzzətli yemək.

Sizə lazım olacaq:

2 xörək qaşığı sütrkəcdən keçirilmiş limon qabığı

½ fincan limon şirəsi

3 xörək qaşığı şəkər tozu

1/3 stəkan qatıq

1,5 kq toyuq budları

Duz, döyülmüş istiot

2 fincan suxarı

1 çay qaşığı qurudulmuş kəklikotu

1 çimdik qırmızı istiot

¼ fincan mayonez

Zeytun yağı

Hazırlanması:

1. 1 xörək qaşığı limon qabığı və limon şirəsini böyük bir kasaya tökün. 1 stəkan su və şəkər tozu töküb qarışdırın, sonra qatıq əlavə edin.

2. Çəngəli budlara bir neçə yerdən batırıb, duz və istiotlayın. Budları marinada batırın, qaba qoyub qapaqla bağlayın və bir gecə soyuducuda saxlayın.

3. Sobanı 200 dərəcə qızdırın. Toyuq budlarını soyuducudan çıxarın. Kəklik otu, suxarı, xırdalanmış limon qabıqları, qırmızı istiot, 1 çay qaşığı duz və bir qədər qara istiotu böyük bağlı plastik paketin içərisinə qoyun. Paketin qapağını bağlayıb, silkələyin ki, içərisindəkilər yaxşı qarışa bilsinlər.

4. Sobanın üst qatına folqa kağızı qoyub, zeytun yağı sürtün. Budları marinadın içərisindən çıxarıb, üzərinə mayonez sürtün. Budları suxarılı qarışığa batırıb sobaya qoyun.

5. Budların üzərinə zeytun yağı çiləyin. Qızılı rəng alana qədər, 35 dəqiqə bişirin, sonra o biri tərəfini çevirib qəhvəyi rəng alana qədər 35-40 dəqiqə bişirin.

Mətbəx     Baxılıb: 4363   Tarix: 27 mart 2015
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar sade makiyaj sekilleri qadin dunyasi berguzar korel sağlamlıq islamda qadinlar kətələr ariqla gulmeli hakista novruz hakisdalari qizlar hesaplama