Limonlu xırçıltılı toyuq budları
Toyuq budlarından hazırlanan ləzzətli yemək.
Sizə lazım olacaq:
2 xörək qaşığı sütrkəcdən keçirilmiş limon qabığı
½ fincan limon şirəsi
3 xörək qaşığı şəkər tozu
1/3 stəkan qatıq
1,5 kq toyuq budları
Duz, döyülmüş istiot
2 fincan suxarı
1 çay qaşığı qurudulmuş kəklikotu
1 çimdik qırmızı istiot
¼ fincan mayonez
Zeytun yağı
Hazırlanması:
1. 1 xörək qaşığı limon qabığı və limon şirəsini böyük bir kasaya tökün. 1 stəkan su və şəkər tozu töküb qarışdırın, sonra qatıq əlavə edin.
2. Çəngəli budlara bir neçə yerdən batırıb, duz və istiotlayın. Budları marinada batırın, qaba qoyub qapaqla bağlayın və bir gecə soyuducuda saxlayın.
3. Sobanı 200 dərəcə qızdırın. Toyuq budlarını soyuducudan çıxarın. Kəklik otu, suxarı, xırdalanmış limon qabıqları, qırmızı istiot, 1 çay qaşığı duz və bir qədər qara istiotu böyük bağlı plastik paketin içərisinə qoyun. Paketin qapağını bağlayıb, silkələyin ki, içərisindəkilər yaxşı qarışa bilsinlər.
4. Sobanın üst qatına folqa kağızı qoyub, zeytun yağı sürtün. Budları marinadın içərisindən çıxarıb, üzərinə mayonez sürtün. Budları suxarılı qarışığa batırıb sobaya qoyun.
5. Budların üzərinə zeytun yağı çiləyin. Qızılı rəng alana qədər, 35 dəqiqə bişirin, sonra o biri tərəfini çevirib qəhvəyi rəng alana qədər 35-40 dəqiqə bişirin.
f Paylaş