Limonlu xırçıltılı toyuq budları

Limonlu xırçıltılı toyuq budlarıToyuq budlarından hazırlanan ləzzətli yemək.

Sizə lazım olacaq:

2 xörək qaşığı sütrkəcdən keçirilmiş limon qabığı

½ fincan limon şirəsi

3 xörək qaşığı şəkər tozu

1/3 stəkan qatıq

1,5 kq toyuq budları

Duz, döyülmüş istiot

2 fincan suxarı

1 çay qaşığı qurudulmuş kəklikotu

1 çimdik qırmızı istiot

¼ fincan mayonez

Zeytun yağı

Hazırlanması:

1. 1 xörək qaşığı limon qabığı və limon şirəsini böyük bir kasaya tökün. 1 stəkan su və şəkər tozu töküb qarışdırın, sonra qatıq əlavə edin.

2. Çəngəli budlara bir neçə yerdən batırıb, duz və istiotlayın. Budları marinada batırın, qaba qoyub qapaqla bağlayın və bir gecə soyuducuda saxlayın.

3. Sobanı 200 dərəcə qızdırın. Toyuq budlarını soyuducudan çıxarın. Kəklik otu, suxarı, xırdalanmış limon qabıqları, qırmızı istiot, 1 çay qaşığı duz və bir qədər qara istiotu böyük bağlı plastik paketin içərisinə qoyun. Paketin qapağını bağlayıb, silkələyin ki, içərisindəkilər yaxşı qarışa bilsinlər.

4. Sobanın üst qatına folqa kağızı qoyub, zeytun yağı sürtün. Budları marinadın içərisindən çıxarıb, üzərinə mayonez sürtün. Budları suxarılı qarışığa batırıb sobaya qoyun.

5. Budların üzərinə zeytun yağı çiləyin. Qızılı rəng alana qədər, 35 dəqiqə bişirin, sonra o biri tərəfini çevirib qəhvəyi rəng alana qədər 35-40 dəqiqə bişirin.

Mətbəx     Baxılıb: 4426   Tarix: 27 mart 2015
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gözəllik məhsulları yay kolleksiyasi toy makiyaji sekilleri dadlı yemək masin sou zeytunun hazirlanmasi qadin.net toyuq salati novruz bayramina aid hamilelik burclər novruza aid hakışta