Lobya turşusu resepti

Lobya turşusu reseptiTərkibi:
500 qr yaşıl lobya
1 baş sarımsaq
6 stəkan su
Yarım stəkan iri duz
İstəyə görə acı bibər

Hazırlanması:
Əvvəlcə yaşıl lobyaların qılçıqlarını və saplarını təmizləyib, soyuq su ilə yuyun. Daha sonra dərin bir qazanın içərisinə su tökün. Qazanın içərisində lobyaları bir buğum qaynadın.

İçliyini hazırlamaq üçün sarımsaqları, acı bibəri və duzu yaxşıca əzib qarışdırın.
Qaynatmış olduğunuz lobyaları, içliyə batırıb şüşə balona yığın. Daha sonra növbəli şəkildə balona bir qat lobya, bir az içlik qoyun. Bu prosesi balon dolana qədər davam etdirin.
15 gün gözlədikdən sonra turşunuzu yeyə bilərsiniz.

Qeyd edək ki, hazırladığınız bu turşu sağlamlıq baxımından da çox faydalıdır.

- Yaşıl lobya turşusunun yeməklərlə bərabər lazımi miqdarda istifadəsi prekanseroz poliplərinin qarşısını almaqda faydalıdır. Lobya turşusu yüksək lif tərkibi sayəsində həzmi asanlaşdırır. Bu halda da bağırsaq hərəkətlərini dəstəkləyir. Bağırsaq hərəkətlərini qaydaya qoyaraq, qarşıda yarana biləcək bağırsaq xərçənginin də qarşısını almış olursunuz.

- Yaşıl lobya yüksək miqdarda A və K vitamini tərkibi sayəsində sümük xəstəliklərində kömək edir.

- Yaşıl lobyada həzm sistemini gücləndirən antioksidantlar var. Antioksidantlar orqanizm üçün faydalı birləşmələrdir. Bu birləşmələr təhlükəli sərbəst radikalları orqanizmdən atır və xəstəliyə tutulmadan öncə bədəndən təmizləyir. Yaşıl lobya ayrıca flavonoid və karotenoid baxımından da zəngin bir qaynaqdır.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1812   Tarix: 31 avqust 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

turlar.az

sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari qaşların formalari gelinlikler uşaqlara yemək hazırlama xiyarın faydaları piroq reseptləri mede tursusu kosmetika əqrəb sevgi hamilelik bayatı qizlar