Mədə ağrısına faydalı gələn 5 ərzaq
Müxtəlif növ qidaların mədə ağrısı üçün yaxşı olduğu əsrlərdir məlumdur. Banan bu qidalardan biridir. Pektin adlanan təbii tərkib hissəsi sayəsində mədə ilə əlaqəli bir çox xəstəliklə mübarizə aparan banan, düzgün və qatqısız qəbul edildikdə mədə ağrısını azaltmaq üçün əhəmiyyətli bir rol oynayır.
Kətan toxumu
Çox zəngin bir lif və omeqa 3 yağ turşusu mənbəyi olan kətan toxumu mədə ağrısının necə keçəcəyi sualına başqa bir cavabdır. Hər gün qatıqla qarışdırılmış üyüdülmüş kətan toxumunun müntəzəm istifadəsi ilə irsi narahatlığa səbəb olan xora xəstəlikləri ilə mübarizə aparır.
Zəncəfil
Mədə turşusu ilə tez-tez problem yaşayan insanlar üçün zəncəfil qəbulunu artırmaq çox vacibdir. Turşunun səbəb olduğu mədə yanması problemini sakitləşdirmək üçün zəncəfil kökünün qaynadılması və mütəmadi olaraq içilməsi mədə ağrısının necə getməsi sualına cavab verir.
Qatıq və Kefir
Tərkibində kalsium, D vitamini və probiyotik olan qatıq, kefir demək olar ki, şəfa mənbəyidir. Mədə infeksiyası və xroniki mədə iltihabı kimi problemlərə müqavimət göstərir.
Gül kələmi
Mədə ağrısının nəyə səbəb olduğu və mədə ağrısı üçün nəyin faydası olduğu sualına başqa bir cavab gül kələmidir. Sağlam bir bişirmə üsulu olan buxarla hazırlanmış gül kələmləri mədədəki turşuların mədə toxumasına zərər verməsinin qarşısını alır.
f Paylaş