Mətbəx sirləri
Bu qaydalara əməl etsəniz mətbəxdə işiniz asanlaşaq:
Banan uzun müddət xarab olmasın deyə qoparıldığı yerə sellofan sarımaq lazımdır.
Kartofu soyandan sonra qaralmaması üçün suda saxlayın.
Soyulan almanın rənginin dəyişməsinin qarşısını almaq üçün 2 stəkan suya 1 qaşıq bal qatıb almanı həmin suyun içərisində saxlayın.
Yumurtanın təzə olmasını yoxlamaq istəyirsinizsə onu bir qab suya salın. Əgər yumurta dibə getsə demək təzədir.
Zəncəfil soymaq üçün qaşıqdan istifadə edin.
Sarımsağı asan soymaq üçün dişlərini bıçağın yan tərəfi ilə azacıq əzin. Qabıqlar asanlıqla ayrılacaq.
Kartofu əvvəll qaynar, sonra soyuq suya qoysanız qabığı asan soyulacaq.
Yumurtanın qabığının asan soyulması üçün qaynatdığınız suya bir az sirkə əlavə edə bilərsiniz.
Yumşaq pendirləri dağıtmadan sürtgəcdən keçirmək üçün əvvəlcə 30 dəqiqə buzda saxlamaq lazımdır.
Şəkərləşən bal bankasını 5-10 dəqiqə qaynar suda saxlasınız bal yenidən əvvəlki formasına qayıdacaq.
Yemək qazanının daşmaması üçün üzərinə taxta qaşıq qoya bilərsiniz.
f Paylaş