Mətbəx sirləri

Mətbəx sirləriBu qaydalara əməl etsəniz mətbəxdə işiniz asanlaşaq:

Banan uzun müddət xarab olmasın deyə qoparıldığı yerə sellofan sarımaq lazımdır.

Kartofu soyandan sonra qaralmaması üçün suda saxlayın.

Soyulan almanın rənginin dəyişməsinin qarşısını almaq üçün 2 stəkan suya 1 qaşıq bal qatıb almanı həmin suyun içərisində saxlayın.

Yumurtanın təzə olmasını yoxlamaq istəyirsinizsə onu bir qab suya salın. Əgər yumurta dibə getsə demək təzədir.

Zəncəfil soymaq üçün qaşıqdan istifadə edin.

Sarımsağı asan soymaq üçün dişlərini bıçağın yan tərəfi ilə azacıq əzin. Qabıqlar asanlıqla ayrılacaq.

Kartofu əvvəll qaynar, sonra soyuq suya qoysanız qabığı asan soyulacaq.

Yumurtanın qabığının asan soyulması üçün qaynatdığınız suya bir az sirkə əlavə edə bilərsiniz.

Yumşaq pendirləri dağıtmadan sürtgəcdən keçirmək üçün əvvəlcə 30 dəqiqə buzda saxlamaq lazımdır.

Şəkərləşən bal bankasını 5-10 dəqiqə qaynar suda saxlasınız bal yenidən əvvəlki formasına qayıdacaq.

Yemək qazanının daşmaması üçün üzərinə taxta qaşıq qoya bilərsiniz.

Mətbəx     Baxılıb: 5422   Tarix: 26 fevral 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

turlar.az

hamiləlik yay geyimləri 2025 toy makiyajlari cinsi sağlamlıq paxlava reseptləri 2025 yay ayaqqabilari enli koftalar kosmetika novruz bayramina aid porno xərçəng bürcü lakonizm novruz bayrami hakisda