Meyvə və tərəvəzləri dondurub yeyin - Dietoloqdan MƏSLƏHƏT
Amerikalı diyetoloq və düzgün qidalanma haqqında kitabların müəllifi Lauren Harris-Pincus bildirib ki, dondurulmuş tərəvəz və meyvələrdə təzə olanlardan daha çox vitamin var. Bu onların məhsuldan dərhal sonra dondurulması ilə əlaqədardır.
Milli.Az sfera.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Daily Mail" məlumat yayıb.
Diyetoloq izah edib ki, tərəvəz və meyvələr seçildikdən sonra supermarket rəflərində günlərlə və ya həftələrlə qala bilər. Bu o deməkdir ki, satın alınan zaman onların çoxu təravətini və qida maddələrinin çoxunu itirib. Dondurulmuş bitki qidaları daha çox vitamin ehtiva edir, çünki onlar təzəliyin zirvəsində soyudulur.
Dietoloq həmçinin dondurulmuş meyvə və tərəvəzləri deyil, həm də konservləşdirilmiş lobya, quru lobya, taxıl, qoz-fındıq və toxum almaqdan qorxmamağı tövsiyə etdi. Dondurmanın dəniz məhsullarının uzunmüddətli və təhlükəsiz saxlanmasına da töhfə verdiyi qeyd edilir. Bu cür emal üsulları bitki və heyvan mənşəli qidalarda zülalları, yağları, karbohidratları, mineralları, üzvi yağları və yağ turşularını tam saxlamağa imkan verir.
Milli.Az









Hakışta
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
3-3-3 üsulu ilə insomnia olub-olmadığınızı test edin
Çox səhvlərim olub, peşmanam' - Şəbnəm
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu
Elvin Babazadənin ailəsinə ağır itki
Kardioloq Xəbərdar Edir: Soyuq Havada Bu Səhvləri Etməyin
İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq
Məşhur aktrisa üçüncü dəfə ana oldu
Gənclik iksiri hazırlandı - Ömrü iki dəfə uzadır
Xalq artistinin həyat yoldaşı oğlunu təbrik etdi - FOTO