Meyvə və tərəvəzləri dondurub yeyin - Dietoloqdan MƏSLƏHƏT

Meyvə və tərəvəzləri dondurub yeyin - Dietoloqdan MƏSLƏHƏTAmerikalı diyetoloq və düzgün qidalanma haqqında kitabların müəllifi Lauren Harris-Pincus bildirib ki, dondurulmuş tərəvəz və meyvələrdə təzə olanlardan daha çox vitamin var. Bu onların məhsuldan dərhal sonra dondurulması ilə əlaqədardır.
Milli.Az sfera.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Daily Mail" məlumat yayıb.
Diyetoloq izah edib ki, tərəvəz və meyvələr seçildikdən sonra supermarket rəflərində günlərlə və ya həftələrlə qala bilər. Bu o deməkdir ki, satın alınan zaman onların çoxu təravətini və qida maddələrinin çoxunu itirib. Dondurulmuş bitki qidaları daha çox vitamin ehtiva edir, çünki onlar təzəliyin zirvəsində soyudulur.
Dietoloq həmçinin dondurulmuş meyvə və tərəvəzləri deyil, həm də konservləşdirilmiş lobya, quru lobya, taxıl, qoz-fındıq və toxum almaqdan qorxmamağı tövsiyə etdi. Dondurmanın dəniz məhsullarının uzunmüddətli və təhlükəsiz saxlanmasına da töhfə verdiyi qeyd edilir. Bu cür emal üsulları bitki və heyvan mənşəli qidalarda zülalları, yağları, karbohidratları, mineralları, üzvi yağları və yağ turşularını tam saxlamağa imkan verir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 956   Tarix: 20 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?

Səhiyyə Nazirliyinin açıqlamasına əsasən, prostat xərçəngi kişilər arasında ağciyər xərçəngindən sonra ən çox müşahidə edilən ikinci onkoloji xəstəlikdir. xəbər verir ki, İzmir Katip Çələbi Universiteti Atatürk Təhsil v

.

Yaddaşı gücləndirən 8 əsas vitamin:Beynin qocalmasının qarşısını alırlar

Yeni araşdırmalar beynin qocalma prosesinin 40 yaşdan etibarən başladığını ortaya qoyub. Mütəxəssislər bildirirlər ki, Omega-3, B12, D vitamini və folat kimi mühüm qida maddələrini müntəzəm qəbul etmək yaddaşın güclü qalmasın

.

"Payızda xəstələnməmək istəyirsinizsə naharda kələm turşusu yeyin"

Payızın sonuna yaxın orqanizm hava və işıq dəyişikliklərinə uyğunlaşmağa çalışır və bu dövrdə çoxları özünü yorğun hiss edir. xəbər verir ki, bunu endokrinoloq və qidalanma mütəxəssisi Darya Xaykina deyib. "Sağlamlığı

.

Pambıq və ya fırça ilə dırnağa çəkin - göbələyin kökünü kəsir

Dırnaq göbələyi həm estetik, həm də sağlamlıq baxımından narahatlıq yaradan problemdir. Son araşdırmalar göstərir ki, kəklikotu yağının antifungal (göbələk əleyhinə) xüsusiyyətləri sayəsində bu problemin qarşısını ala bilər

.

C vitamininin payızda faydaları

"Payızda C vitamini və digər qida əlavələrinin nəzarətsiz şəkildə istifadəsi soyuqdəymə riskini azaltmır və xəstəliyin gedişatını yüngülləşdirmir". -ın xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı professor, Avropa Tibb Mərkəzini

.

Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI

ABŞ-da aparılan yeni bir araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidaları müəyyən edib. xəbər verir ki, Virciniya Texnologiya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, çox emal olunmuş ət məhsulları və şəkərli içkilə

.

Kompüter qarşısında işləyənlər üçün təhlükə siqnalı: Görmə və onurğa

Müasir dövrdə iş həyatının əksər hissəsi kompüter qarşısında keçir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, uzunmüddətli oturaq iş rejimi və ekran qarşısında saatlarla qalmaq həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa cidd

.

Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?

Yaşıl çayı içmək üçün ən doğru vaxt hansıdır və gündə nə qədər içilməlidir?. yaşıl çayın faydalarından tutmuş, onu içmək üçün ən uyğun vaxtlara qədər bütün detalları təqdim edir. Yaşıl çay yüksək keyfiyyəti və zəngin tərkib

.

Əzələ kramplarının əsl səbəbi gözləniləndən fərqli imiş

İdmançılar üçün qəfil yaranan əzələ spazmları, yəni məşqlə əlaqəli əzələ krampları, həm ağrılı, həm də yarışdan kənarda qalmağa səbəb olan ən çətin vəziyyətlərdən biridir. Bu nəzarətsiz əzələ daralmaları uzun illərdir hə

turlar.az

geyim şəkilləri yaz geyimleri 2025 yay geyimləri 2025 bilik haqqinda atalar sozleri noxud sorbasi praktiki məsləhətlər şirniyyatlar kosmetika sekisler meseller yuxuda qara ilan gormek azerb clpaq qadinlari orqazm