Meyvə və tərəvəzləri dondurub yeyin - Dietoloqdan MƏSLƏHƏT

Meyvə və tərəvəzləri dondurub yeyin - Dietoloqdan MƏSLƏHƏTAmerikalı diyetoloq və düzgün qidalanma haqqında kitabların müəllifi Lauren Harris-Pincus bildirib ki, dondurulmuş tərəvəz və meyvələrdə təzə olanlardan daha çox vitamin var. Bu onların məhsuldan dərhal sonra dondurulması ilə əlaqədardır.
Milli.Az sfera.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Daily Mail" məlumat yayıb.
Diyetoloq izah edib ki, tərəvəz və meyvələr seçildikdən sonra supermarket rəflərində günlərlə və ya həftələrlə qala bilər. Bu o deməkdir ki, satın alınan zaman onların çoxu təravətini və qida maddələrinin çoxunu itirib. Dondurulmuş bitki qidaları daha çox vitamin ehtiva edir, çünki onlar təzəliyin zirvəsində soyudulur.
Dietoloq həmçinin dondurulmuş meyvə və tərəvəzləri deyil, həm də konservləşdirilmiş lobya, quru lobya, taxıl, qoz-fındıq və toxum almaqdan qorxmamağı tövsiyə etdi. Dondurmanın dəniz məhsullarının uzunmüddətli və təhlükəsiz saxlanmasına da töhfə verdiyi qeyd edilir. Bu cür emal üsulları bitki və heyvan mənşəli qidalarda zülalları, yağları, karbohidratları, mineralları, üzvi yağları və yağ turşularını tam saxlamağa imkan verir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 898   Tarix: 20 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Sümüyü zəiflədir, dişləri çürüdür - Siqaret çəkməyə bərabər olan İÇKİ

Soda dadsız və rəngsiz qazlı içki kimi tanınsa da, gündəlik istifadəsi sağlamlığa ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, bir çox insan soda içkisini mədə narahatlığını azaltmaq üçün istehlak etsə də, araşdırmalar göstəri

.

Köhnə dəmli çay xərçəng yaradır

Səhər açılar-açılmaz mətbəxə keçib çaydanı işə salmaq azərbaycanlıların adətidir. Amma çoxları bilmədən səhv edir: əvvəlki günün dəmli çayını ocağa qoyub yenidən qızdırır, bir stəkan da ondan içir. Halbuki bu görünməz təhlük

.

İşdə yediyi qidadan zəhərləndiyini düşünürdü, xərçəng imiş - 13 orqanı çıxarıldı

İngiltərədə yaşayan 39 yaşlı Rebekka Hind nadir rast gəlinən və müalicəsi çətin olan "jele xərçəngi"nə - Pseudomiksoma Peritoneiyə yoluxub. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, hər şey 2018-ci ildə bir iş yeməyində

.

Ən keyfiyyətsiz yağlar bunlardır

Mütəxəssislər tərəfindən aparılan araşdırmalar nəticəsində bəzi məşhur günəbaxan yağı markalarında ciddi keyfiyyət pozuntuları müəyyən edilib. xəbər verir ki, "Solntse Moe", "Kuban" və digər istehsalçıları

.

İnsult riskini artıran QİDALAR

Amerika Birləşmiş Ştatlarından olan elm adamları, ultra emal olunmuş qidaların istehlakının insult və koqnitiv pozğunluq riskinin artması ilə əlaqəli olduğunu bildiriblər. .  xəbər verir ki,  araşdırma "Neurology"

.

Limonu belə saxlamayın – Sümüklərinizi əridə bilər

Limonu düzgün şəraitdə saxlamamaq, sağlamlığınıza, xüsusilə də sümüklərinizə ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirir ki, limonun uzun müddət nəmli və havasız mühitdə saxlanması nəticəsində onun tərkibindək

.

Piylənmə və diabetin hansı xəstəliyin gizli nəticələri olduğu bilindi

Diqqət Əskikliyi və Hiperaktivlik Sindromu (DƏHS) olan şəxslər piylənmə və şəkərli diabetə daha çox meyilli olurlar. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Tibb Elmləri Namizədi, Piroqov Universitetinin Psixiatriya və Tibbi Psixologiy

.

Ətlə bu 3 məhsulu yeməyin

Ağır yemək hissini yüngülləşdirmək və bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmaq üçün tərəvəzləri, probiyotikləri və bir sıra digər məhsulları ətlə birləşdirmək daha yaxşıdır. xəbər verir ki, qastroenteroloq və hepatoloq Serge

.

Alimlər ömrü uzatmağın yolunu tapdı - İki dərmandan ibarət kokteyl

Alimlər ömrü uzatmağın yolunu tapıblar. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, bu barədə məlumat "Nature Aging" jurnalında dərc olunub. Avropada aparılan araşdırma nəticəsində məlum olub ki, iki dərmandan ibarə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az reseptler geyim dəbləri hamilelikde qidalanma içki reseptləri toy donlari 2025 ev dekorasiyası qadın saytı hakisda sac modelleri dieta novruz bayramına aid hakıştalar baliq burcu