Meyvə və tərəvəzləri dondurub yeyin - Dietoloqdan MƏSLƏHƏT
Amerikalı diyetoloq və düzgün qidalanma haqqında kitabların müəllifi Lauren Harris-Pincus bildirib ki, dondurulmuş tərəvəz və meyvələrdə təzə olanlardan daha çox vitamin var. Bu onların məhsuldan dərhal sonra dondurulması ilə əlaqədardır.
Milli.Az sfera.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Daily Mail" məlumat yayıb.
Diyetoloq izah edib ki, tərəvəz və meyvələr seçildikdən sonra supermarket rəflərində günlərlə və ya həftələrlə qala bilər. Bu o deməkdir ki, satın alınan zaman onların çoxu təravətini və qida maddələrinin çoxunu itirib. Dondurulmuş bitki qidaları daha çox vitamin ehtiva edir, çünki onlar təzəliyin zirvəsində soyudulur.
Dietoloq həmçinin dondurulmuş meyvə və tərəvəzləri deyil, həm də konservləşdirilmiş lobya, quru lobya, taxıl, qoz-fındıq və toxum almaqdan qorxmamağı tövsiyə etdi. Dondurmanın dəniz məhsullarının uzunmüddətli və təhlükəsiz saxlanmasına da töhfə verdiyi qeyd edilir. Bu cür emal üsulları bitki və heyvan mənşəli qidalarda zülalları, yağları, karbohidratları, mineralları, üzvi yağları və yağ turşularını tam saxlamağa imkan verir.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Şəbnəm Tovuzlunun oğlu ÇEMPİON OLDU
Nə qədər olmaz desək də, dolanışığa görə o mahnılar olacaq' - Əməkdar artist
Almaxanımın konsertinə biletlər tam satıldı
Çayxorlara pis xəbər
Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu
Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?
Gangam style'ın ulduzuna polis basqını - Psixotrop dərmanlar müsadirə olundu
Qoncanın yeni layihəsi bəlli oldu
Həyat yoldaşımın ilk evlilikdən olan oğulları ilə dostam
Kamilə Nəbiyeva oğul anası oldu