Meyvə və tərəvəzlərin düzgün qaydada yuyulması

Meyvə və tərəvəzlərin düzgün qaydada yuyulmasıMeyvə və tərəvəzlərin düzgün qaydada yuyulması

Son tədqiqatların məlumatına görə, pestisid maddəsi daha çox almalarda olur (98%), sonra çiyələk, üzüm, salat, kartof və ya qalın qabığı olmayan tərəvəzlər və meyvələr gəlir. Təəssüf ki, məhz qabıqda daha çox vitaminlər mövcud olur. Düzgün qərar ekoloji təmiz meyvələrin və tərəvəzlərin əldə edilməsi ola bilərdi, amma onlar bir qayda olaraq, baha olur və hər kəs onu əldə edə bilmir. Zərərli maddələrin orqanizmə düşməməsi üçün meyvə və tərəvəzləri düzgün yumaq lazımdır.

Bir çox tərəvəzləri daha tez yetişməsi üçün herbisid və pestisidlər emal edirlər. Bu kimyəvi maddələr insan sağlamlığı üçün zərərlidir. Bostandan bizim masamıza gələnə qədər meyvə və tərəvəzlərə düşən bakteriyalar da orqanizmə böyük zərər verə bilər. Sizə bu zərərli amilləri aradan qaldırmağa kömək edəcək bir neçə üsul təqdim edirik.

Bir su ilə dolu qaba 1 ç.q. soda əlavə edin. Meyvə və tərəvəzləri 15 dəqiqəlik ora yerləşdirin. Bundan sonra isə onları təmiz suda yaxalayın.

Digər bir variant kimi isə siz 0,5 ç.q. sodanı və 2-3 damcı suyu qarışdıraraq pasta əldə edib meyvə və tərəvəzlərin qabığına çəkə, sonra isə onları su ilə yuyub təmizləyə bilərsiniz.

Su əsas təmizlik mənbəyidir!

Suyun təmizləyici xüsusiyyətlərini qiymətləndirməmək kimi bir tendensiya var. Amma yaxşı məlumdur ki, kran suyunu xlorla emal edirlər ki, o antibakterial xüsusiyyətlərə malik olur və buna görə onu müvəffəqiyyətlə meyvə və tərəvəzlərin təmizləməsi üçün istifadə etmək olar. Onları 15 dəqiqəlik su ilə doldurulmuş qazana yerləşdirin, sonra axar suyun altında yaxalayın.

Təbii vasitələr

Siz həmçinin təbii yuyucu vasitələr də seçə bilərsiniz ki, onların tərkibində kimyəvi maddələr olmasın. Bundan başqa siz öz əllərinizlə də meyvələr üçün yuyucu vasitə hazırlaya bilərsiniz. Bunun üçün suya bir ovuc duz, yarım stəkan limon şirəsi və 2-3 x.q. sirkə əlavə edin. Nəticədə siz meyvə və tərəvəzlərdən pestisidlərin və herbisidlərin uzaqlaşdırılması üçün çox effektiv bir vasitə alacaqsınız.

Tərəvəzlərin təmizləməsinin daha bir effektiv üsulu: peroksidi su ilə qarışdırmaq və tozlandırıcının köməyi ilə meyvə və tərəvəzlərə vurmaq. Məhlulu meyvələrdə 10-15 dəqiqə saxlayıb, sonra meyvələri axar suyun altında yaxşıca yuyun.

Mətbəx     Baxılıb: 3482   Tarix: 16 yanvar 2015
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geymler 2025 adlarin menasi geyim seçimi ayaqda qabar zeytunun hazirlanmasi qadın və təhsil hekim mesleheti aslan hakışdalar intim munasibetler hakışda vətənə aid atalar sözləri