Orqanizm üçün zərərli olan TƏRƏVƏZLƏR

Orqanizm üçün zərərli olan TƏRƏVƏZLƏRDietoloq Yuri Popko zərərli tərəvəzlərin siyahısını tərtib edib.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin fikrincə, kartofun tərkibində sürətli karbohidrat olan və qanda şəkərin səviyyəsini kəskin şəkildə artıran çoxlu nişasta var. 
Onun sözlərinə görə, bu tərəvəzdə minimum miqdarda vitamin, mineral və lif var:
"Kartof püresi və ya kartof çipsləri kimi qızardılmış qidalar sağlamlığa zərər verə bilən lazımsız omeqa-6 yağ turşuları da daxil olmaqla əlavə yağ əlavə edir. Hətta restoranlarda kartofun bişirildiyi yağ çox vaxt bir neçə gün dəyişməz qalır ki, bu da qızdırılan yağdan kanserogenlərin əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Kartofdan maksimum fayda əldə etmək üçün qaynadıb və ya bişirib soyudulmuş halda yemək lazımdır. Qarğıdalı genetik cəhətdən dəyişdirilmiş taxıl bitkisidir.
Konservləşdirilmiş qarğıdalı əlavə şəkər ehtiva edə bilər və ya təbii şəkərdə yüksək ola bilər ki, bu da onu digər paxlalılardan daha az sağlam edir. Qarğıdalıni mərcimək, noxud, yaşıl noxud və ya maşla əvəz edə bilərsiniz. Bolqar bibəri, badımcan və pomidora gəldikdə, onların qabığında və toxumunda lektin və saponinlər var.
Otoimmün xəstəlikləri, mədə və bağırsaq problemləri və ya duodeniti olan insanlar üçün bu tərəvəzləri pəhrizdən çıxarmaq tövsiyə olunur. Bununla belə, əgər orqanizm bu qidalara, xüsusən də bibər və pomidora zəif reaksiya verirsə, onları qabıqları çıxarılaraq bişirilmiş halda istehlak etmək daha yaxşıdır. Maraqlıdır ki, bolqar bibərində limon və ya portağaldan daha çox C vitamini var".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 891   Tarix: 10 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qarnın tez-tez quruldaması xəstəlik əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Əgər qarın qurultusu ilə yanaşı şişkinlik, ağrı, ürəkbulanma, qusma, ishal, qəbizlik, nəcisdə qan və ya rəng dəyişikliyi müşahidə olunarsa, bu, mədə-bağırsaq xəstəliklərinin əlaməti ola bilər". -ın məlumatına gör

.

Palma yağından hazırlanmış saxta pendirlər satılır: Necə ayırd etmək olar? - AÇIQLAMA

Ucuz pendir əsasən bitki yağları ilə hazırlanmış saxta məhsul olur. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın qida eksperti Anna Dyachkova bildirib. "Əgər mağazada ucuz pendir görürüksə deməli o pendir deyil, imitasiya məhsuludur,"

.

Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır - Ekspertdən açıqlama

Daimi olaraq kolbasa və digər emal olunmuş ət məhsullarını yemək bir sıra ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər, çünki bu məhsulların tərkibində yüksək miqdarda duz, doymuş yağlar, konservantlar və kanserogen maddələ

.

COVİD19-un ən uzunmüddətli yoluxma halı qeydə alındı - 2 il daşıyıcı olub

Amerikalı həkimlər COVID-19-un indiyədək ən uzun sürən yoluxma halını təsdiqləyiblər. xəbər verir ki, məlumata görə, virus İİV-ə yoluxmuş 41 yaşlı xəstənin orqanizmində ölümünə qədər 776 gün qalıb. Bu nadir klinik hadis

.

Uzun ömür eksperti sağlamlıq sirrini açıqladı – Hər gün 3-4 fincan içir

Uzun ömür və sağlam həyat mövzusunda tanınan Prof. Dr. Tim Spector şəxsi sağlamlıq sirrini açıqlayaraq gündəlik vərdişlərini paylaşıb. xəbər verir ki, Spector bildirir ki, hər gün 3-4 fincan qəhvə içir və bunun sağlamlığın

.

Gel dırnaqların bilinməyən fəsadları: Gözəllik yoxsa genetik zərər?

Son illərdə qadınlar arasında məşhurlaşan gel dırnaqları estetik görünüş təqdim etsə də, sağlamlıq üçün risklər daşıyır. xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə gel dırnaqlarında istifadə olunan TPO (Trimetilbenzoil Difenilfosfi

.

Tökülən dişləri yenidən çıxardan dərman hazırlanıb

Yapon alimlər diş itkisinə qalıcı həll ola biləcək inqilabi bir dərman üzərində çalışıblar. Dişlərin təbii yolla yenidən böyüməsini hədəfləyən müalicə heyvanlar üzərində uğurlu nəticələr verib və hazırda insanlar üzərind

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Daimi ağız quruluğu bu xəstəliyin əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Daimi ağız quruluğu kserostomiyanın simptomu ola bilər". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Senislava Çeşulina ağızda davamlı quruluğun səbəbinin kserostomiya ( tüpürcək ifrazının azalması və ya dayanması ) olduğun

turlar.az

sade makiyaj sekilleri yay kolleksiyasi kosmetoloq kabab reseptləri aysel elizade sevgilisi seksual pozalar hicab modelleri kosmetika kahfe fali novruz bayramına aid hakıştalar qizliq perdesi rus dili sekis