Pandemiya dövründə mütləq yeyilməli olan 10 MEYVƏ
Qida mütəxəssisləri pandemiya dövründə istifadəsi mütləq olan 10 meyvənin adını açıqlayıb.
Publika.az həmin meyvələrin siyahısını təqdim edir.
Kivi
Yüksək miqdarda C, K və E vitamininə malik kivi vitamin qəbulunda möhtəşəm alternativ yaradır.
Heyva
Şişkinlik və oqranizmin su toplamasına qarşı mükəmməl təbii dərman effekti verən heyva bol şəkildə C vitamininə malikdir. Heyva immun sistemini qüvvətləndirərək allergik reaksiyaların qarşısını almağa yardımçı olur.
Balqabaq
İstər şirniyyatda, istərsə şorbalarda istifadə edə biləcəyiniz təbiət möcüzəsi olan balqabaq alfa və betokeratin mövzusunda bənzərsizdir. Hüceyrələri yeniləyir.
Qreyfurt
Ən ləzzətli və ən faydalı dövrü noyabrda olan qreyfurt ən aşağı kalori miqdarına sahib qidalardandır. Pəhriz saxlayanlar üçün bu dövrdə xüsusi tövsiyə olunur.
Naringi
C vitamini ilə bol olan naringi immunitetin möhkəmlənməsinə yardımçı olur.
Əncir
Təzə, quru və ya mürəbbə formasında istifadə etdiyimiz əncir tarixin ən qədim meyvələrindəndir.
Nar
Təzə sıxılmış suyuna daha çox üstünlük verilən nazir viruslara qarşı qalxan rolunu oynayır.
Alma
Antioksidant deposu olan almanın qabığı ilə istifadəsi tövsiyə edilir.
Armud
Yüksək xolestrol problemi ilə mübarizə aparan insanların bir nömrəli təbii yardımçısı olan armud həm də şirniyyat istəyini sıfıra endirir.
Xurma
Dünyanın ən faydalı və şəfalı meyvələrindən hesab olunan xurma 55% A vitamini, 6 qram fiber, 30% maqnezium və sadəcə 118 kaloriyə malikdir.