Piroqu formadan asan çıxarmağın yolu
Yumurtanı bir-bir ayrıca qaba sındırıb, təzəliyini yoxlayandan sonra xəmirə qatmaq məsləhətdir.
Yumurta ağını əvvəlcədən çalmaq məsləhət deyil.
Kərə yağını və marqarini işıq keçirməyən tünd qabda saxlamaq lazımdır ki, xarab olmasın.
Yağı tez çalmaq üçün onu xırda-xırda doğrayıb, emallı çuxura qoyun. Qabı isə qaynar suyun içərisində bir qədər – yağ yumşalana kimi saxlayın və soyuq yerə qoyub, çalın.
Qoz ləpəsini torta və piroqa qatmazdan əvvəl sobada bir qədər qovurun, onda qoz ətirli olur.
Sobada bişirilən xəmir məmulatının altı yanmasın deyə, forma qoyulan dəmir qənnadı vərəqinə bir qədər duz səpmək lazımdır.
Piroq uzun müddət təzə qalsın, qurumasın deyə, onu dəsmala büküb, gil qabda saxlamaq lazımdır.
Əgər piroq formadan çətin çıxırsa, formanın alt hissəsini bir neçə saniyə soyuq suda saxlayın.
Tort üçün istifadə olunan şirəni qırmızı rəngə boyamaq üçün çuğundur, sarı rəngə boyamaq üçün portağal şirəsindən istifadə etmək olar.
Tortun üstünə şirə çəkməzdən əvvəl bıçağı qaynayan suya salıb, sonra şirəni yaymaq lazımdır.
f Paylaş