Qafqazlıların uzunömürlülük SİRRİ - Dietoloq açıqladı
Rusiyalı dietoloq Andrey Bobrovski kababı Qafqaz xalqlarının uzunömürlülüyünün əsası adlandırıb.
Publika.az xəbər verir ki, o, bir çox qidalanma mütəxəssislərinin ətin ömrü qısaltması ilə bağlı səsləndirdiyi fikirləri təkzib edib.
"Məşhur Qafqaz uzunömürlülüyünün sirri ətdədir. Aydındır ki, dünyanın o yerlərində hava daha təmizdir, suyun dadı fərqlidir, meyvə-tərəvəz daha çox yetişdirilir, amma son araşdırmalara görə uzunömürlülüyə səbəb olan ən vacib amillərdən biri yağın tərkibidir", - həkim "Sputnik" radiosuna müsahibəsində bildirib.
Dietoloqun fikrincə, ət və balıqda olan doymamış yağlar vacibdir. Qafqazda quzu əti kabab üçün istifadə olunur ki, onun da tərkibi yetkin qoçun ətindən fərqlənir. Ancaq həkim donuz əti kababının tərkib baxımından faydalı olmadığını söyləyib: "Bu vəziyyətdə quzu əti düzgün bişirilməli və yeyilməlidir. Əti manqalda qızartmaq əlverişlidir, çünki bütün artıq yağları çıxara bilər. Ət yeyərkən eyni miqdarda tərəvəz və göyərti istifadə edin".
Aytən Məftun









Əməliyyat olunan Afaq Bəşirqızıdan səhhəti ilə bağlı AÇIQLAMA
32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı
Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?
Heç bir müğənnini oğlunun toyuna çağırmadı
Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq
Röya Qarabağda xalq konserti verəcək
Əməkdar artist plastik əməliyyat etdirəcək
Rekor qıran mahnının ifaçısı bu məşhurun qızı imiş - FOTO
Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı
Məşhur aktyorun həyat yoldaşı vəfat etdi
Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər
Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın
İrem Derici ana olmağa qərar verib
İdman edənlər xərçəngə daha az tutulur - Araşdırma
Manaf Taciri tənqid etdi: 'Sən şahsansa, Məmmədbağır kimdir?