Qanı duruldan təbii vasitələr
Qanın normadan artıq qatılığı təzyiq, infarkt, insult trombofelibt, varikoz və s. xəstəliklərə səbəb ola bilər. Qanı duruldan bəzi dərmanlarla yanaşı xalq təbabəti üsullarından istifadə etməklə də qanı durultmaq olar.
1) Portağal şirəsi qan duruldan vasitə hesab edilir. Bu məqsədlə hər gün 100-150 ml portağal şirəsi içilməlidir.
2) Zəncəfil və darçının qanı durultmaq xüsusiyyətləri var. 3-4 sm təzə zəncəfil kökünü blenderdə xırdalayıb üzərinə 1 çimdik darçın və 1 çay qaşığı yaşıl çay əlavə etmək lazımdır. Çayı 1 saat termosda dəmləyib, süzüb, ½ limonun şirəsi və 1 xörək qaşığı bal əlavə edib gün ərzində qəbul etmək lazımdır.
3) 1 çay qaşığı dazı otu və 1 çay qaşığı çobanyastığınının üzərinə 1 fincan qaynar su əlavə edilir, 30 dəqiqə dəmlənilir və süzülür. Zövqə görə dəmləməyə bal və limon əlavə edilir. Gün ərzində qəbul edilir.
4) Adaçayı da qanı durultmaq xüsusiyyətinə malikdir. 1 xörək qaşığı adaçayını 1 fincan qaynar suda dəmləyib, gün ərzində içmək lazımdır.
5) Sarımsaq da yaxşı qan duruldan vasitə hesab olunur. 250 qr sarımsağı blenderdə əzib, üzərinə 1 fincan duru bal əlavə etmək lazımdır. Onu yaxşıca qarışdırdıqdan sonra 1 həftə qaranlıqda, sərin yerdə saxlayın. Soyuducuda saxlamaq olmaz. Səhər yeməkdən 20 dəqiqə əvvəl, 1 xörək qaşığı qəbul edin.
6) Şabalıd və onun qabıqları da effektli vasitə hesab olunur. 50 qr şabalıd qabıqlarının üzərinə ½ litr araq əlavə edib, 2 həftə ərzində qaranlıq yerdə saxlayırlar. Sonra məhlul süzülür. 30 damcı alınmış məhluldan ¼ fincan suya əlavə edib, yeməkdən əvvəl içmək lazımdır. Müalicə kursunun müddəti 3 həftədir.
f Paylaş