"Qara meşə" tortu

"Qara meşə" tortuƏrzaqlar
Xəmir üçün:
• 4 yumurta
• 120 q şəkər tozu
• 90 q un
• 20 q nişasta
• 15 q kakao-paraşok
• 1 çimdik darçın
• 30 q Gerda kərə yağı
İçık üçün:
• 400 q dondurulmuş albalı
• 200 ml su
• 200 q şəkər tozu
• 1 ç.q. darçın
• 250 q qaymaq
• 10 q vanilin
• 80 q tünd şokolad
Bəzək üçün:
• 250 q qaymaq
• 1 ç.q şəkər kirşanı
• 150 q şokolad
Hazırlanma qaydası
1. Şirəni hazırlayın: şəkər tozunun üzərinə qaynar su əlavə edib, həll olana qədər qarışdırın. Donmuş albalıları bir qaba yerləşdirib üzərinə darçın səpin. Siropu üzərinə tökün və bir neçə saat gözləyin.
2.Yumurtaların sarısını və şəkər tozunun yarısını qatı kütlə halına gələnə qədər çalın. Digər qabdada da yumurtanın ağını qatı hala gələnə qədər çalın və qalan şəkər tozunu əlavə edin. Çalmağa davam edin. İki kütləni qaşıq ilə qarışdıraraq birləşdirin.
3.Ələkdən keçmiş xəmiri, nişasta, kakao və darçını kütləyə əlavə edin. Ehtiyatla qarışdırın. Daha sonra əridilmiş Gerda kərə yağını kütlənin üzərinə tökün. Xəmiri yağlanmış və üzərinə un səpilmiş qəlibə yerləşdirin. 200C isidilmiş sobada 25-30 dəqiqə bişirin. Soyumasını gözləyin.
4. Kremi hazırlayın: qaymağı qazana tökün, üzərinə vanilin və şəkər tozu əlavə edib qaynadın. Şokolad dilimlərini əlavə edib, oddan götürün. Qarışdırın. Soyuducuda 2-3 saat ərzində soyumasını gözləyin. Daha sonra mikseri işə salıb, kütlə köpüklənib, açıq rəng və qatı hala gələnədək çalın.
5. Biskviti 3 hissəyə bölün. Albalıları süzgəcə qoyun və şirənin axmasını gözləyin. 10-15 giləmeyvəni bəzək vermək üçün ayırın. 6 ç.q. şirə ilə tortun alt hissəsini isladın. Krem ilə tortun alt hissəsində dairələr çəkin. Dairələrin arasına albalıları düzün. Üzərinə krem əlavə edin. Eynı qayda ilə biskvitin 2 -ci və 3-cü hissələrini də isladın. İkinci hissənin üzərinə də eyni qayda ilə krem çəkib, albalıları düzün.
6. Qalan qaymağı çalıb, üzərinə şəkər kirşanı əlavə edin və ehtiyyatla qarışdırın. Alınan kütləni tortun üzərinə və yanlarına çəkin. Bir miqdarını bəzək üçün saxlamaq şərti ilə. Sürtgəcin iri dişciklərindən şokoladı keçirin. Soyuducunun dərin dondurucu hissəsinə yerləşdirin. Qalan şokoladı isə sürtgəcin kiçik dişciklərindən keçirin. Tortun yanlarını kiçik, üstünü isə böyük dişciklərdən keçmiş şokolad ilə bəzəyin.
7. Albalının formasını itirməməsi üçün, üzərinə çəkilmiş qoz-fındıq və şəkər tozu səpin. Tortu albalı və qaymaq ilə bəzəyib 2 saat soyuducuda saxlayın.
Şedevr hazırdır – nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4180   Tarix: 31 avqust 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

turlar.az

gözəllik məhsulları geyim seçimi donlar 2025 kivi murebbesi makaronlar seks xarici qadin.net kosmetika hakista ariqlamaq kahfe falı hakisda novruz bayramına aid hakışda