sebet.az onlayn maqazin

"Qara meşə" tortu

"Qara meşə" tortuƏrzaqlar
Xəmir üçün:
• 4 yumurta
• 120 q şəkər tozu
• 90 q un
• 20 q nişasta
• 15 q kakao-paraşok
• 1 çimdik darçın
• 30 q Gerda kərə yağı
İçık üçün:
• 400 q dondurulmuş albalı
• 200 ml su
• 200 q şəkər tozu
• 1 ç.q. darçın
• 250 q qaymaq
• 10 q vanilin
• 80 q tünd şokolad
Bəzək üçün:
• 250 q qaymaq
• 1 ç.q şəkər kirşanı
• 150 q şokolad
Hazırlanma qaydası
1. Şirəni hazırlayın: şəkər tozunun üzərinə qaynar su əlavə edib, həll olana qədər qarışdırın. Donmuş albalıları bir qaba yerləşdirib üzərinə darçın səpin. Siropu üzərinə tökün və bir neçə saat gözləyin.
2.Yumurtaların sarısını və şəkər tozunun yarısını qatı kütlə halına gələnə qədər çalın. Digər qabdada da yumurtanın ağını qatı hala gələnə qədər çalın və qalan şəkər tozunu əlavə edin. Çalmağa davam edin. İki kütləni qaşıq ilə qarışdıraraq birləşdirin.
3.Ələkdən keçmiş xəmiri, nişasta, kakao və darçını kütləyə əlavə edin. Ehtiyatla qarışdırın. Daha sonra əridilmiş Gerda kərə yağını kütlənin üzərinə tökün. Xəmiri yağlanmış və üzərinə un səpilmiş qəlibə yerləşdirin. 200C isidilmiş sobada 25-30 dəqiqə bişirin. Soyumasını gözləyin.
4. Kremi hazırlayın: qaymağı qazana tökün, üzərinə vanilin və şəkər tozu əlavə edib qaynadın. Şokolad dilimlərini əlavə edib, oddan götürün. Qarışdırın. Soyuducuda 2-3 saat ərzində soyumasını gözləyin. Daha sonra mikseri işə salıb, kütlə köpüklənib, açıq rəng və qatı hala gələnədək çalın.
5. Biskviti 3 hissəyə bölün. Albalıları süzgəcə qoyun və şirənin axmasını gözləyin. 10-15 giləmeyvəni bəzək vermək üçün ayırın. 6 ç.q. şirə ilə tortun alt hissəsini isladın. Krem ilə tortun alt hissəsində dairələr çəkin. Dairələrin arasına albalıları düzün. Üzərinə krem əlavə edin. Eynı qayda ilə biskvitin 2 -ci və 3-cü hissələrini də isladın. İkinci hissənin üzərinə də eyni qayda ilə krem çəkib, albalıları düzün.
6. Qalan qaymağı çalıb, üzərinə şəkər kirşanı əlavə edin və ehtiyyatla qarışdırın. Alınan kütləni tortun üzərinə və yanlarına çəkin. Bir miqdarını bəzək üçün saxlamaq şərti ilə. Sürtgəcin iri dişciklərindən şokoladı keçirin. Soyuducunun dərin dondurucu hissəsinə yerləşdirin. Qalan şokoladı isə sürtgəcin kiçik dişciklərindən keçirin. Tortun yanlarını kiçik, üstünü isə böyük dişciklərdən keçmiş şokolad ilə bəzəyin.
7. Albalının formasını itirməməsi üçün, üzərinə çəkilmiş qoz-fındıq və şəkər tozu səpin. Tortu albalı və qaymaq ilə bəzəyib 2 saat soyuducuda saxlayın.
Şedevr hazırdır – nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2359   Tarix: 31 avqust 2017
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

RƏZALƏT! Məşhur aparıcıdan 100 min istəyib, görün nəyə şantaj edirlər

ATV telekanalının aparıcı siması, "Amedia Group"un rəhbəri Azər Zahidin "İnstaqram" profili türkiyəli vətəndaşlar tərəfindən oğurlanıb. Trend-in məlumatına görə, aparıcı bildirib ki, səhifəsinin geri qaytarılmas

Şaftalı kompotunun hazırlanması - Qışa tədarük

Xanımların qışa hazırlığı davam edir. mövsümün ən ləzzətli meyvələrindən şaftalı kompotunun hazırlanma qaydasını təqdim edir. Tərkibi:. 250 qr- Şaftalı. 120 qr- Şəkər tozu. 20 qr- Şərab. 0,8 qr- Limon turşusu. 4 stəkan

Təbii balı saxta baldan necə ayırd etmək olar?

Sənayeləşmə o qədər inkişaf edib ki, hazırda təmiz balla saxta balı bir-birindən ayırmaq çətin olur. Bunu ayırmaq üçün mövcud üsullardan bir neçəsini həkim-fitoterapevt Füzuli Hüseynov deyib. O bildirib ki, balın tərkibin

Sarıkökü qidalara əlavə etməyin 7 İNANILMAZ FAYDASI

Sarıkökün faydası və müalicəvi təsiri insanlara qədim zamanlardan məlumdur. Qədim Şərq tibbi əsərlərində bu ədviyyatın adı və onun müalicəvi xüsusiyyətləri dəfələrlə qeyd olunur. Qədim təbiblər sarıkökü mədə-bağırsaq sistemi

Qarğıdalını belə bişirin

Qaynadılmış qarğıdalı yay aylarının ən əvəzolunmaz yeməklərindən biridir. Bəs qarğıdalı necə qaynadılır?. Ümumiyyətlə küçədə yeməyə öyrəşdiyimiz qaynadılmış qarğıdalını yumşaq edə bilmək üçün nələrə diqqət etməliyik?. Maide.İnf

Ən dadlı ət bişirmənin sirrləri

Bişirilən ətin dadlı olmasının bir çox sirləri var. Bunlara aiddir:. 1. Sağlam, körpə, amma yağlı ətdən bişmiş yeməklər daha dadlı olur. Çünki heyvan nə qədər yaşlı olarsa, əti də bir o qədər bərk olur və bişdikdən sonr

Ağ gilas mürəbbəsini belə bişirin – HAZIRLANMA QAYDASI

Ağ gilas bir meyvə kimi demək olar ki, hər kəsin xoşuna gəlir. Hamı çalışır ki, gilas mövsümü sovuşmamış bu ləzzətli meyvədən doyunca dadsın. Həmçinin ağ gilas mürəbbəsini də xüsusi sevənlər var. Amma hər kəs də ağ gilası

Çipsinin hazırlanması üsulu - Çox maraqlıdır.../VİDEO

Hər kəsin sevdiyi çərəzlərdən biri də çipsidir. çipsinin hazırlanma üsulunu təqdim edir:

DİQQƏT! Çiy əti yuyursunuzsa, MÜTLƏQ OXUYUN!

Çiy ət yuyulmalıdır? Xarab süd xəstəlik yaradır?. Qida standartları agenti mütəxəssis Adam Hargrave qida təhlükəsizliyi ilə bağlı sualları cavablandırıb. mütəxəssisin cavablarını təqdim edir. Bir neçə gün saxlanmış suyu içmə




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az