"Qara meşə" tortu
Ərzaqlar
Xəmir üçün:
• 4 yumurta
• 120 q şəkər tozu
• 90 q un
• 20 q nişasta
• 15 q kakao-paraşok
• 1 çimdik darçın
• 30 q Gerda kərə yağı
İçık üçün:
• 400 q dondurulmuş albalı
• 200 ml su
• 200 q şəkər tozu
• 1 ç.q. darçın
• 250 q qaymaq
• 10 q vanilin
• 80 q tünd şokolad
Bəzək üçün:
• 250 q qaymaq
• 1 ç.q şəkər kirşanı
• 150 q şokolad
Hazırlanma qaydası
1. Şirəni hazırlayın: şəkər tozunun üzərinə qaynar su əlavə edib, həll olana qədər qarışdırın. Donmuş albalıları bir qaba yerləşdirib üzərinə darçın səpin. Siropu üzərinə tökün və bir neçə saat gözləyin.
2.Yumurtaların sarısını və şəkər tozunun yarısını qatı kütlə halına gələnə qədər çalın. Digər qabdada da yumurtanın ağını qatı hala gələnə qədər çalın və qalan şəkər tozunu əlavə edin. Çalmağa davam edin. İki kütləni qaşıq ilə qarışdıraraq birləşdirin.
3.Ələkdən keçmiş xəmiri, nişasta, kakao və darçını kütləyə əlavə edin. Ehtiyatla qarışdırın. Daha sonra əridilmiş Gerda kərə yağını kütlənin üzərinə tökün. Xəmiri yağlanmış və üzərinə un səpilmiş qəlibə yerləşdirin. 200C isidilmiş sobada 25-30 dəqiqə bişirin. Soyumasını gözləyin.
4. Kremi hazırlayın: qaymağı qazana tökün, üzərinə vanilin və şəkər tozu əlavə edib qaynadın. Şokolad dilimlərini əlavə edib, oddan götürün. Qarışdırın. Soyuducuda 2-3 saat ərzində soyumasını gözləyin. Daha sonra mikseri işə salıb, kütlə köpüklənib, açıq rəng və qatı hala gələnədək çalın.
5. Biskviti 3 hissəyə bölün. Albalıları süzgəcə qoyun və şirənin axmasını gözləyin. 10-15 giləmeyvəni bəzək vermək üçün ayırın. 6 ç.q. şirə ilə tortun alt hissəsini isladın. Krem ilə tortun alt hissəsində dairələr çəkin. Dairələrin arasına albalıları düzün. Üzərinə krem əlavə edin. Eynı qayda ilə biskvitin 2 -ci və 3-cü hissələrini də isladın. İkinci hissənin üzərinə də eyni qayda ilə krem çəkib, albalıları düzün.
6. Qalan qaymağı çalıb, üzərinə şəkər kirşanı əlavə edin və ehtiyyatla qarışdırın. Alınan kütləni tortun üzərinə və yanlarına çəkin. Bir miqdarını bəzək üçün saxlamaq şərti ilə. Sürtgəcin iri dişciklərindən şokoladı keçirin. Soyuducunun dərin dondurucu hissəsinə yerləşdirin. Qalan şokoladı isə sürtgəcin kiçik dişciklərindən keçirin. Tortun yanlarını kiçik, üstünü isə böyük dişciklərdən keçmiş şokolad ilə bəzəyin.
7. Albalının formasını itirməməsi üçün, üzərinə çəkilmiş qoz-fındıq və şəkər tozu səpin. Tortu albalı və qaymaq ilə bəzəyib 2 saat soyuducuda saxlayın.
Şedevr hazırdır – nuş olsun!









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan