Qida zəhərlənməsi üçün nə yaxşıdır, necə yox olur? Qida zəhərlənməsinin simptomları və müalicəsi
Qida zəhərlənməsi, qida yoluxucu xəstəlik kimi də adlandırılır; Çirklənmiş qidaların yeyilməsindən yaranan bir xəstəlikdir, yəni yoluxucu maddənin bədən səthində olması, su, qida kimi maddələr və ya maddələr olmasıdır. Bakteriyalar, viruslar və parazitlər də daxil olmaqla yoluxucu orqanizmlər və ya onların toksinləri qida zəhərlənməsinin ən çox yayılmış səbəbləridir. Bəs qida zəhərlənməsi necə diaqnoz qoyulur, simptomları nələrdir? Qida zəhərlənməsi üçün yaxşı olan müalicə üsullarını təqdim edirik.
Yoluxucu orqanizmlər və ya onların toksinləri emalı və ya istehsalın istənilən nöqtəsində qidanı çirkləndirə bilər. Yemək yanlış istifadə edildikdə və ya bişirildikdə evdə də çirklənmə baş verə bilər. Bu səbəbdən insanda bəzi simptomlar meydana çıxır. Tamamqida zəhərlənməsi üçün nə yaxşıdırNecə gedir? İstəkQida zəhərlənməsi simptomlar və müalicə.
qida zəhərlənməsi simptomları Onlar nədirlər?
Çirklənmiş yemək yedikdən bir neçə saat sonra başlaya bilən qida zəhərlənməsinin simptomları tez -tez ürəkbulanma, qusma və ya ishaldır. Çox vaxt qida zəhərlənməsi mülayimdir və müalicə olunmadan aradan qalxır. Ancaq qida zəhərlənməsi şikayətləri olan insanların xəstəxanaya müraciət etməsi faydalıdır.
Qida zəhərlənməsinin simptomları zəhərlənmənin mənbəyindən asılı olaraq dəyişir. Qida zəhərlənməsinin əksər növləri aşağıdakı əlamət və simptomlardan birinə və ya bir neçəsinə səbəb olur:
f Paylaş