Qırmızı velvet keks - RESEPT

Qırmızı velvet keks - RESEPTXanim.az lent.az-a istinadən şirniyyat sevənlər üçün qırmızı velvet keksin hazırlanma qaydasını təqdim edir.

Ərzaqlar:

- 6 ədəd yumurtanın ağı

- 300 qram un

- 12 yemək qaşığı qarğıdalı nişastası

- 400 qram şəkər tozu

- 2 paket qabartma tozu

- 1,5 paket vanil

- 2 çay qaşığı karbonat

- 2 çimdik duz

- 8 yemək qaşığı duru yağ (120 ml )

- 8 yemək qaşığı kərə yağ (120 gram )

- 220 ml krem

- 3-4 çay qaşığı qırmızı qida boyası

Krem üçün ərzaqlar:

- 400 qram labne

- 6 yemək qaşığı kərə yağı

- 5 su stəkanı pudra şəkəri

Hazırlanması:

Kərə yağı və duru yağı qaba qoyub çırpın. Digər qabda yumurta ağını və qırmızı qida boyasını qarışdırın.
Ayrı bir qabda un, şəkər, qarğıdalı nişastası, qabartma tozu, vanil, kakao, duz və karbonatı qarışdırın. Unlu qarışımı yağ qarışımına əlavə edin. Ardınca bu keks qarışımına qırmızı qida boyası əlavə olunmuş yumurta qarışımını əlavə edib qarışdırın. Əvvəlcədən isidilmiş 180º sobada bişirin.

Krem hazırlamaq üçün bütün ərzaqları qarışdırıb, soyuducuya qoyun.

Keks bişib soyuyandan sonra 3 bərabər hissəyə bölün. Aralarına və üstünə krem çəkin. Üstünə qoz doğrayıb tökün.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3507   Tarix: 12 mart 2017
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

turlar.az

makiyaj instagram geyim dəbləri yay kolleksiyasi bürclər bakirəliyin pozulması qarabasaq kotleti sevinc tofiqqızı kosmetika qiz adlari irem derici maraqli hakistalar meseller bayati