Qırmızı velvet keks - RESEPT

Qırmızı velvet keks - RESEPTXanim.az lent.az-a istinadən şirniyyat sevənlər üçün qırmızı velvet keksin hazırlanma qaydasını təqdim edir.

Ərzaqlar:

- 6 ədəd yumurtanın ağı

- 300 qram un

- 12 yemək qaşığı qarğıdalı nişastası

- 400 qram şəkər tozu

- 2 paket qabartma tozu

- 1,5 paket vanil

- 2 çay qaşığı karbonat

- 2 çimdik duz

- 8 yemək qaşığı duru yağ (120 ml )

- 8 yemək qaşığı kərə yağ (120 gram )

- 220 ml krem

- 3-4 çay qaşığı qırmızı qida boyası

Krem üçün ərzaqlar:

- 400 qram labne

- 6 yemək qaşığı kərə yağı

- 5 su stəkanı pudra şəkəri

Hazırlanması:

Kərə yağı və duru yağı qaba qoyub çırpın. Digər qabda yumurta ağını və qırmızı qida boyasını qarışdırın.
Ayrı bir qabda un, şəkər, qarğıdalı nişastası, qabartma tozu, vanil, kakao, duz və karbonatı qarışdırın. Unlu qarışımı yağ qarışımına əlavə edin. Ardınca bu keks qarışımına qırmızı qida boyası əlavə olunmuş yumurta qarışımını əlavə edib qarışdırın. Əvvəlcədən isidilmiş 180º sobada bişirin.

Krem hazırlamaq üçün bütün ərzaqları qarışdırıb, soyuducuya qoyun.

Keks bişib soyuyandan sonra 3 bərabər hissəyə bölün. Aralarına və üstünə krem çəkin. Üstünə qoz doğrayıb tökün.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3506   Tarix: 12 mart 2017
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

turlar.az

yaz geyimleri 2025 gözəllik məhsulları gelinlikler baliq yagi ədəbiyyat testləri hicab 2025 oğlanlar necə qızları sevirlər kosmetika veten seksler gözəllik bayatı arıqla