Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü

Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü110 qram badam -1 çay stəkanı

150qram buğda -1 su stəkanı

180 qr yarma -1 su stəkanı

100qr qoz ləpəsi -1 su stəkanı

110qr fındıq ləpəsi -1 çay stəkanı

25 qr kakos -4 yemək qaşığı

150qr mannı -1 su stəkanı

70qr mannı -1 çay stəkan

10qr mannı -1 xörək qaşığı

25qr sürtkəcdən kecirilmiş holland pendiri -6 xörək qaşığı

100qr kakao -1 su stəkanı

16qr kakao -2 yemək qaşığı

200qr qırmızı mərci -1 su stəkanı

250qr makaron -1 ssu stəkanı

250qr marqarin -1 paket

15 qr marqarin ya kərə yağ -1 xörək qaşığı

175qr düyü -1 su stəkanı

70qr düyü unu -1 çay stəkanı

30qr tomat pastası -1 xörək qaşığı

170qr duru yağ -1 su stəkanı

250qr su -1 su stəkanı

200qr süd -1 su stəkanı

120qr süd -1 çay stəkanı

25qr şəkər tozu -2 xörək qaşığı

110qr un -1 su stəkanı

25qr un -2 xörək qaşığı

210qr qatıq -1 su stəkanı

Çay stəkanı dedikdə armudu stəkan nəzərdə tutulur.

Mətbəx     Baxılıb: 109383   Tarix: 07 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

turlar.az

qadin dunyasi hamilelikde qidalanma toy gecesi hamilə qalmaq kicik biznes qurmagin yollari korpenin cekisi geyimler 2025 kosmetika sağlamlığın sirleri ana haqqinda bayati rus dilini öyrənək 2 ci dərs sevgi