Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü

Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü110 qram badam -1 çay stəkanı

150qram buğda -1 su stəkanı

180 qr yarma -1 su stəkanı

100qr qoz ləpəsi -1 su stəkanı

110qr fındıq ləpəsi -1 çay stəkanı

25 qr kakos -4 yemək qaşığı

150qr mannı -1 su stəkanı

70qr mannı -1 çay stəkan

10qr mannı -1 xörək qaşığı

25qr sürtkəcdən kecirilmiş holland pendiri -6 xörək qaşığı

100qr kakao -1 su stəkanı

16qr kakao -2 yemək qaşığı

200qr qırmızı mərci -1 su stəkanı

250qr makaron -1 ssu stəkanı

250qr marqarin -1 paket

15 qr marqarin ya kərə yağ -1 xörək qaşığı

175qr düyü -1 su stəkanı

70qr düyü unu -1 çay stəkanı

30qr tomat pastası -1 xörək qaşığı

170qr duru yağ -1 su stəkanı

250qr su -1 su stəkanı

200qr süd -1 su stəkanı

120qr süd -1 çay stəkanı

25qr şəkər tozu -2 xörək qaşığı

110qr un -1 su stəkanı

25qr un -2 xörək qaşığı

210qr qatıq -1 su stəkanı

Çay stəkanı dedikdə armudu stəkan nəzərdə tutulur.

Mətbəx     Baxılıb: 110188   Tarix: 07 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

turlar.az

qis geyimləri 2025 geyim və ayaqqabılar kosmetika mehsullari piroqlar qadın və təhsil faydalı bitkilər qadın hüquqları kosmetika vətənə aid bayatılar seksi şəkərbura layla cinsi