sebet.az onlayn maqazin

Şaftalı kompotunun hazırlanması - Qışa tədarük

Şaftalı kompotunun hazırlanması - Qışa tədarükXanımların qışa hazırlığı davam edir.

Metbuat.az mövsümün ən ləzzətli meyvələrindən şaftalı kompotunun hazırlanma qaydasını təqdim edir.

Tərkibi:

250 qr- Şaftalı

120 qr- Şəkər tozu

20 qr- Şərab

0,8 qr- Limon turşusu

4 stəkan – Su

Hazırlanması:

Şaftalı meyvələri yuyulub, toxumu təmizlənir. Şəkər tozu suda həll olunub meyvələr əlavə edilir. 6-8 dəqiqəyə qədər bişirilir.

Kompotu ətirləndirmək üçün ona limon və ya portağal qabığı, yaxud darçın əlavə etmək lazımdır. Soyuduqdan sonra üzüm şərabı qatıb, qablara tökür və soyuq yerdə saxlayırlar.

Şaftalı sortlarından kompot hazırladıqda, meyvə qaynayan suya tökülüb, dərhal götürülür və soyuyana qədər qapağı örtük halda saxlanılır. Bu zaman kompotun suyu şəffaf, meyvələr isə bütöv olur.

Mətbəx     Baxılıb: 2565   Tarix: 22 avqust 2017
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Təbii balı saxta baldan necə ayırd etmək olar?

Sənayeləşmə o qədər inkişaf edib ki, hazırda təmiz balla saxta balı bir-birindən ayırmaq çətin olur. Bunu ayırmaq üçün mövcud üsullardan bir neçəsini həkim-fitoterapevt Füzuli Hüseynov deyib. O bildirib ki, balın tərkibin

Sarıkökü qidalara əlavə etməyin 7 İNANILMAZ FAYDASI

Sarıkökün faydası və müalicəvi təsiri insanlara qədim zamanlardan məlumdur. Qədim Şərq tibbi əsərlərində bu ədviyyatın adı və onun müalicəvi xüsusiyyətləri dəfələrlə qeyd olunur. Qədim təbiblər sarıkökü mədə-bağırsaq sistemi

Qarğıdalını belə bişirin

Qaynadılmış qarğıdalı yay aylarının ən əvəzolunmaz yeməklərindən biridir. Bəs qarğıdalı necə qaynadılır?. Ümumiyyətlə küçədə yeməyə öyrəşdiyimiz qaynadılmış qarğıdalını yumşaq edə bilmək üçün nələrə diqqət etməliyik?. Maide.İnf

Ən dadlı ət bişirmənin sirrləri

Bişirilən ətin dadlı olmasının bir çox sirləri var. Bunlara aiddir:. 1. Sağlam, körpə, amma yağlı ətdən bişmiş yeməklər daha dadlı olur. Çünki heyvan nə qədər yaşlı olarsa, əti də bir o qədər bərk olur və bişdikdən sonr

Ağ gilas mürəbbəsini belə bişirin – HAZIRLANMA QAYDASI

Ağ gilas bir meyvə kimi demək olar ki, hər kəsin xoşuna gəlir. Hamı çalışır ki, gilas mövsümü sovuşmamış bu ləzzətli meyvədən doyunca dadsın. Həmçinin ağ gilas mürəbbəsini də xüsusi sevənlər var. Amma hər kəs də ağ gilası

Çipsinin hazırlanması üsulu - Çox maraqlıdır.../VİDEO

Hər kəsin sevdiyi çərəzlərdən biri də çipsidir. çipsinin hazırlanma üsulunu təqdim edir:

DİQQƏT! Çiy əti yuyursunuzsa, MÜTLƏQ OXUYUN!

Çiy ət yuyulmalıdır? Xarab süd xəstəlik yaradır?. Qida standartları agenti mütəxəssis Adam Hargrave qida təhlükəsizliyi ilə bağlı sualları cavablandırıb. mütəxəssisin cavablarını təqdim edir. Bir neçə gün saxlanmış suyu içmə

Ətin xarab olduğunu bildirən ƏLAMƏTLƏR

Xüsusilə ət kimi məhsulları təzə-təzə alıb bişirmək olduqca vacibdir. Saxlanılan ət xarab olur və bilinmədən yeyildikdə zəhərlənmələrə yol açır. Bəs xarab əti necə tanımaq olar? bunun bir neçə yolunu açıqlayır. Ətin rəngin

DİQQƏT! "Qarpız soyuducuda saxlanılmamalıdır"

"Ağlasığmaz zəhərlənmələr də olur. İnsanlar kiflənmiş qatıq, kiflənmiş lavaş və pendirdən də zəhərlənir". APA-ya istinadən xəbər verir ki, bunu Kliniki Tibbi Mərkəzin (KTM) Mədə-bağırsaq şöbəsinin müdiri, Bakı şəhərini




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az