Sağlamlıq

.

Ət qidası

Ət qidası, demək olar ki, hazır şəkildə, orqanizmin maddələr mübadiləsi üçün tələb olunan əsas vacib maddələri də özünə daxil edir. O, orqanizmdə həzm prosesinin və bununla bərabər başqa vegetativ (yəni bitki həyatının hadisələrin

.

Naringinin (mandarin) ağ liflərini atırsınızmı?

Xəstələnmədən uzun ömürlü yaşamaq üçün naringi meyvəsindən istifadə məsləhətlidir. Qış ayının müjdəçisi hesab olunan naringi xüsusilə immunitet sistemini gücləndirmək istəyənlər və xəstəliklərlə mübarizə aparanlar üçün əsa

.

Yumurta deyib keçməyin

Yumurtanı qaynatdığınız suyu atmayın. Yumurta qaynadılan su mineral və kalsiumla zəngindir. Dibçək güllərini bu su ilə sulayaraq solmuş güllərə yeni həyat verə bilərsiniz. Yumurtanı qaynatdığını suyu ilıqlaşandan sonra saç

.

Xurma – narıncı ləzzət

Xurma həqiqətən də tanrı yeyəcəyidir. Bu günəş meyvələri sadəcə çox dadlı deyil, eyni zamanda çox faydalıdır. Xurmanın vətəni Çin hesab edilir. Bilirsinizmi ki, bu meyvənin 500 yaxın sortu var. Kainatdan başqa bu meyvə ABŞ

.

Göbələyin faydaları

Qida dəyərinə görə göbələklər ətdən, meyvə və tərəvəzlərdən geri qalmırlar. Göbələklər zülal və karbohitratlarla, aminturşularla, B, S, E, PP, D, fosfor, kalium, sink, dəmir, kalsium, yod, fosfor, fol turşusu ilə zəngindir

.

Duzun faydaları

Duzun faydalarıduz haqqında nələri bilirik?. * Bədənin turşu-əsas tarazlığını qoruyur. * Bədənin elektrolit tarazlığını təmin edir. * Həddindən artıq istidə edən kəslərdə, əzələ krampları meydana gəlir. Bu Kramplardan duzl

.

Balın tarixi və faydası

Arının hasil etdiyi balın füsunkarlığını insan hələ daş dövründə başa düşmüşdür. Qədim yunanlarda bal üç gözəl xüsusiyyətin - mehribanlığın, məhəbbətin və paklığın nişanəsi sayılırdı. Əgər insanı balla müqayisə edirlərsə

.

"Bioloji terror"1-kolbasa

Mütəmadi olaraq aparılan laborator araşdırmalar zamanı hisə verilmiş kolbasa məhsullarının tərkibində fenol olduğu aşkarlanıb. Texnologiyaya görə kolbasa məhsullarının tərkibində fenol olmamalıdır. Çünki bu məhsulun hazırlanm

.

Yaşıl çayın faydalı xüsusiyyətləri və hazırlanması qaydası

Bir çox insanlar bilir ki, yaşıl çay çox xeyirlidir. Bu həqiqətən belədir. Yaşıl çayın faydalı xüsusiyyətləri haqqında hətta kitablar yazmaq olar. Şərqdə yaşıl çay min bir dərdin dərmanı sayılır. Burada hesab edirlər ki

.

Göbələk alarkən diqqətli olun

Tərkibində minerallı maddələr, vitaminlər, yağ, karbohidratlar və s. olan göbələk qidalı yeyinti məhsuludur. Dəyərli zülal mənbəyi olmasıyla yanaşı, göbələk həmçinin orqanizm üçün lazım olan bütün amin turşuları ilə zəngindir

.

Göz yorğunluğunu aradan qaldırmağın 10 qaydası

Bu gün hər addımda işləməkdən gözləri qızarmış çalışqanlara rast gəlmək olar. Bundan qaçmaq üçün hər gün bir neçə dəfə monitor arxasındakı fəaliyyətinizi, yaxud, sənədlərlə əlaqədar olan işi sadə məşqlər etməklə dayandırın

.

Balıq yağının faydaları

Balıq yağı, digər normal yağlarla qarışdırılmamalı və saysız-hesabsız faydası olan yağdır. Bədənə lazım olan minerallar və turşular olan yağdır. Balıq yağı istifadəsi son illərdə gedərək artır. Balıq yağıyla əlaqədar ço

.

Həm özü, həm cəyirdəyi şəfalıdır

Müxtəlif minerallar və vitaminlərlə zəngin olan üzümün insan sağlamlığındakı rolunu yəqin ki, geniş izah etməyə ehtiyac yoxdur.Üzüm təkcə fiziki əməklə məşğul olanlar üçün yox, zehni əməklə məşğul olanlar üçün də faydalıdır

.

Pomidor suyunun faydaları

Pomidor suyunun faydalarını saymaqla bitmir:. 1. Yüksək qan təzyiqini aşağı salmaqda olduqca faydalıdır. Pomidorun içində olan C vitamin, E vitamin və potasyum və çox az duz sayəsində qan təzyiqini normaya salır. 2. Öd v

.

Ürəyin klapan xəstəlikləri

Ürək klapanlarının (qapaqcıqlarının) xəstəliyi. Ürəyin klapanlarının xəstəliyi əməliyyat ətrafı dövrdə ciddi risk hesab edilir. Amerikan Ürək assosiasiyası, məsələn, ürəyin klapanlarının ağır xəstəliyini "Fəal Kardioloj

.

Faydalı qidaların siyahısı

Moruq - C vitamini, kalsium, dəmir, folikasitlə zəngindir. Virus və bakteriyalardan qoruyur, xərçəng yaranma riskini azaldır. Avokado - Tərkibində doymamış yağ asidləri var. Ürək və qan dövranı üçün faydalıdır. Xərçəngdə

.

Qara və qırmızı bibərin faydaları

Qara istiot qədim zamanlardan yeməklərin dadına dad qatan bir ədviyyat kimi istifadə edilir. Yağlı və nişastalı yeməklərin həzminə kömək edən qarabibər şəkər xəstəliyinin də qarşısını alır. Qırmızı istiot isə immuniteti gücləndirdiy

.

Xalis balı necə müəyyən etmək olar?

Bal səhər yeməyinin ən ləziz qidalarından biridir. Lakin əsl balla saxta balı bir-birindən fərqləndirməyi də bacarmaq lazımdır. Biz isə sizə əsl balı ayırmaqda kömək edərik. Bal soyuducuda donursa, əsl baldır. Balın qalınlığ

.

Çay içməyin qaydaları

Çayın temperaturu 56 dərəcədən yuxarı olmamalıdır. Çay ən çox istifadə etdiyimiz içkilər sırasındadır. Amma çayı içməyin də öz qaydaları var. Qadağa 1. Çayı acqarına içmək olmaz: Əgər çayı acqarına içsəniz, çay mədə və dalağınız

.

Kolbasa

Ətdən hazırlanan ən məşhur məmulat kolbasadır. Kolbasanı Şərqdə də, Qərbdə də xoşlayırlar. Qədim yunanlar donuz qanına piy parçaları, yarma və sarımsaq qatıb, qan kolbasası hazırlayırdılar. Məlumdur ki, qədim romalılar Lukaniy

.

Vegetarianlıq nə deməkdir və ya ət insan qidasıdırmı?

Vegetarian sözünün mənası latıncadan tərcümədə "sağlam, gümrah, möhkəm" deməkdir. Bu anlamda vegetarianlıq ruhi və fiziki cəhətdən inkişafdır. Maraqlıdır ki, son illər inkişaf etmiş ölkələrdə milyonlarla insanı

.

Dondurmanın faydaları

İsti havada ən ləzzətli şirniyyat dondurmadır. Təcrübələr göstərir ki, dondurma gözəl bədən quruluşuna sahib olmaq istəyən xanımların düşməni yox, əksinə, tərəfdaşıdır. 1. Dondurma kalsiumun əla mənbəyidir. Arıqlamada is

.

Donuz və digər heyvan ətləri

Babilistanda donuz murdar heyvan sayılır və onun ətini nadir hallarda yeyirdilər. Qədim Misirdə-Nil çayının deltasında isə donuzlardan toxumun yerə basdırılmasında istifadə edirlər. Qədim İtaliyanın ziyafət məclislərind

.

Çörək alarkən nələrə diqqət etməli?

Çörək insanların gündəlik tələbatını ödəyən ərzaq məhsuludur. Lakin çörək alarkən son dərəcə diqqətli olmaq vacibdir. Çünki, qida rasionumuzun əsasını təşkil edən çörək keyfiyyətsiz olan zaman orqanizm üçün təhlükəli olur

turlar.az

donlar 2025 qadin sayti makiyaj etmek qaydalari hamiləlikdə qidalanma cəmiyyət cinsi heyat bürclər kosmetika faydalı bilgilər sekis novruz hakıştası şəhid 8 mart