Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotlet

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletƏrzaqlar:Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotlet

500 q çəkilmiş qoyun əti

5 ədəd pamidor

2 ədəd baş soğan

2-3 diş sarımsaq

Duz

Istiot

Qızartmaq üçün bitki yağı

Yeməyin yanında vermək üçün kartof əzməsi:Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotlet

8-9 ədəd kartof

1 x.q əridilmiş kərə yağı

1/3 ç.q sarıkök

1/3 st süd

Duz

Istiot

Hazırlanması:

Əvvəlcə püreni hazırlayaq. Kartofun qabığını soyub yuduqdan sonra iki hissəyə bölüb balaca qazana tökürük.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletÜzünə çıxana qədər su əlavə edib tamam hazır olana qədər bişiririk.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletSuyu çəkiləndə kartof əzənlə yaxşı əzirik. İçinə südü, duzu, istiotu, sarıkökü və yağı əlavə edib qarışdırırıq. Pürüemiz hazırdı.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletİndi isə kotleti hazırlayaq. Əti ətçəkən maşından soğanla bərabər keçiririk. Ya da soğanı sürtgəcdən keçirib ətlə qarışdırırıq. Duz və istiot töküb yaxşı qarışdırırıq.

Tavada yağı qızdırıb ətdən qoz boyda küftəcik götürüb yastılayıb yağın içinə düzürük.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletHər iki üzünü qızardırıq.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletŞirəni hazırlamaq üçün pamidoru yuyub qabığını soyduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletBaşqa tavada pamidoru suyu çəkilənə qədər bişiririk.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletSuyu çəkiləndə 3-4 x.q bitki yağı əlavə edib qovururuq.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletSarımsağı sarımsaq əzəndən keçirib pamidora əlavə edib, duz və istiotunu da töküb 3-5 dəqiqə qovururuq.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletQızartdığımız kotleti pamidorun içinə yığırıq.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletVam odda 10-15 dəqiqə bişiririk.

Yeməyi süfrəyə verdikdə yanında düyü, qarabaşaq, kartof qızartması, vermeşel, makaron ya da bizim kimi kartof püresi verə bilərsiniz.

Sarımsaqlı pamidor şirəsi ilə kotletNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4837   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

turlar.az

hamiləlik geymler 2025 geyim necə seçməli evdarlıq kitabı müxtəlif qonaq otagi dizayni 2025 yumurta qabiginin xeyri kosmetika bakire sirniyatlar azerbaycanli is adami amerikada gullelendi novruz bayramına aid hakıştalar sekis