Səbzi qovurma plov

Səbzi qovurma plovƏrzaqlar:Səbzi qovurma plov

5 st uzun düyü

500-600 q qoyun əti

3 dəstə kəvər, 1 dəstə ispanaq, 1 dəstə quzu qulağı,1 göy soğan,

1 dəstə keşniş, 1 dəstə şüyüd

2 ədəd baş soğan

4-5 x.q əridilmiş kərə yağı

7-8 ədəd albuxara

1 x.q zəfəran

Ç.q ucunda limon duzu

Duz

istiot

Qazmaq üçün:

1 ədəd yumurta

3 x.q qatıq

Hazırlanması:

Əvvəlcə duyunu 4-5 dəfə yuyub suya qoyuruq. Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.

Səbzi qovurma plovQoyun ətini balaça hisələrə bölüb yuyuruq. Əvvəlcə suyunu qaynadıb kəfini yığırıq sonra hazır olanadək bişiririk. Bişməyə az qalmış duz tökürük.

Səbzi qovurma plovBişmiş əti yağda qovururuq.

Səbzi qovurma plovSoğanın qabığını təmizləyib yuduqdan sonra dörd yerə bölüb nazik doğrayırıq.

Səbzi qovurma plovSoğanın üstünə duz və yağ əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.

Səbzi qovurma plovQovrulmuş soğanı qovrulmuş ət ilə qarışdırıb 2-3 dəqiqə qovurub limon duzu və istiot vururuq. Albuxaranı yuyub əlavə edirik. Dəmlədiyimiz zəfəran şirəsindən tökürük.

Səbzi qovurma plovGöyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayıb qovurmanın üstünə əlavə edirik. Ətin bulyonundan 1/2 st yeməyə əlavə edirik. Göyərtinin özünün də suyu çıxacaq.

Səbzi qovurma plovSəbzi qovurma plovVam odda 20-25 dəqiqə bişiririk. Bişməyə az qalmış bir daha duzuna baxıb yeməyimizi odun üstündən götürürük.

Səbzi qovurma plovAdi qaydada düyünü yarım hazır vəziyyətdə duzlu suda bişirib aşsüzəndə süzürük. Düyünün üstünə dəmlədiyimiz zəfəran şirəsindən tökürük.

Səbzi qovurma plovQazanın dibinə az yağ töküb əridirik.

Səbzi qovurma plovQatığı yumurta ilə qarışdırıb qazanın dibinə az düyü töküb onun üstünə tökürük.

Səbzi qovurma plovDüyü ilə qatıq qarışığını qazanın dibinə 1 sm hündürlükdə bərabər yayırıq.

Səbzi qovurma plovQalan düyünü qazmağın üstünə töküb üstünə yağ əlavə edib dəm almağa qoyuruq. Qazanın qapağına dəsmal qoyuruq aş dəm alanda suyu içinə tökülməsin. Plov 1 saata dəm alacaq.

Səbzi qovurma plovPlov hazır olanda düyünü qaba təpəcik şəklində yığıb üstünə qazmaq qoyub qaynar yağ tökürük. Səbzi qovurmasını başqa boşqaba yığıb düyünün yanında süfrəyə veririk.

Səbzi qovurma plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4278   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

qadın geyimi yay kolleksiyasi geyim necə seçməli dərslər kompot makaron reseptləri dəri xərçənginin əlamətləri kosmetika anabaci rus dili brusell bakteriyası oglan evi sekis