Sirli toyuq
2 kq yaxın toyuq əti 300 q şampinyon göbələk
100 q holland pendiri
150 q soğan
1 diş sarımsaq
duru yağ
göyərti: cəfəri
mayonez
duz,istiot
Soğanı xırda-xırda doğrayırıq.
Göbələyi təmizləyirik,xırda-xırda doğrayırıq.
Soğanı duru yağda qızılı rəng alana kimi qızardırıq.
Üzərinə göbələyi əlavə edib qızardırıq.
Daha sonra holland pendirini sürtgəcin xırda gözündən keçiririk.
Göyərtini xırda doğrayırıq.
Göbələyi, pendiri, cəfərini, doğranmış sarımsağı bir yerdə qarışdırırıq.Bir az duz əlavə edirik.
Toyuğu döş hissəsi tərəfdən ayırırıq.
Şəkildəki kimi dərisini aralayıb içliyi ora əlavə edirik.
Tavanı yağlayırıq və toyuğa mayonez çəkib şəkildəki kimi tavaya qoyuruq.180 dərəcəli sobada təxmini 1 saata yaxın bişiririk.
Nuş olsun.
Müəllif:Leyla Abdullayeva
f Paylaş