Şokoladlı piroq
Tərkibi:
1,5 st. un
3 x.q. kakao tozu
1 ç.q. soda
1 çimdik duz
1 st. şəkər tozu
1/4 st. yağ
1 st. su
0,5 x.q. vanil cövhəri
1 x.q. üzüm sirkəsi və ya limon şirəsi
0,5 ç.q. üyüdülmüş qəhvə
Sobanı 180 dərəcə qızdırın.
Perqamenti formanın içinə döşəyin, zeytun və ya kərə yağı çəkin, un səpin.
Un, kakao tozu və sodanı qarışdırın. Ayrı qabda şəkər tozu, yağ, su, sirkə və qəhvəni qarışdırın. Şəkər tozu tam əriyənədək çalın.
Hər iki kütləni birləşdirib eynicinsli alınanadək qarışdırın.
Xəmiri hazırladığınız formaya töküb 35-40 dəqiqə bişirin.
Tam soyudub doğrayın.
Üzərinə şokolad sousu və ya əridilmiş şokolad çəkə bilərsiniz.
Nuş olsun!
f Paylaş