Su çərşənbəsi üçün özəl menyu: turşu qovurma

Su çərşənbəsi üçün özəl menyu: turşu qovurmaNovruz bayramının müjdəçisi olan çərşənbələrin özünəməxsus xörəyi var.
Sizə su çərşənbəsində süfrənizi bəzəyəcək ləzzətli turşu qovurmanın reseptini təqdim edirik.
Ərzaqlar:
- 1 kq doğranmış qoyun əti
- 5 ədəd soğan
- 300 qr şabalıd
- 15 ədəd albuxara
- 1 çay qaşığı limon suyu
- Yarım çay qaşığı sarıkök
- 1 stəkan ət bulyonu
- Duz, istiot
Hazırlanması:
1. Əti yuyub bişirin.
2. Şabalıdları çərtib 5 dəqiqə qaynar suda bişirin və çıxararaq qabığını soyun.
3. Albuxaranı 3-4 dəqiqə suda saxlayıb, suyu boşaldın.
4. Baş soğanı halqa şəklində doğrayıb yağda  qızardın.
5. Daha sonra əti də əlavə edərək qızardın.
6. Ayrı bir tavaya bir az yağ töküb az odda şabalıdları qızardın.
7. Eyni üsulla albuxaranı da qovurun. Bunları ətlə soğanın üstünə töküb astaca qarışdırın.
8. Fincana limon turşusu, bir az duz və sarıkök töküb qaynar su, ya ət bulyonu əlavə edib qarışdırın. Qarışımı ətin üstünə tökün. Yarım saat ərzinda vam odda bişirin. Vaxtaşırı astaca qarışdırın.
Nuş olsun!
Ailem.az

Mətbəx     Baxılıb: 2004   Tarix: 14 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

turlar.az

sonxeber.az aksessuarlar makiyaj instagram qadın geyimi hakista salatların hazırlanması moruğun faydasi elm haqqinda atalar sozu kosmetika xocali intim munasibetler itburnu hakistalar toy gecesı