sebet.az onlayn maqazin

Süfrə bəzəyərkən qəbul olunmuş ümumi qaydalar

Süfrə bəzəyərkən qəbul olunmuş ümumi qaydalarHər olkənin özüməməxsus süfrə mədəniyyəti var. Ancaq süfrəni bəzəyərkən dünyada qəbul olunmuş ümümi qaydalar da mövcuddur.

Süfrəyə çəngəl, bıçaq və qaşıq düzülərkən yeməklərin verilmə sırası nəzərə alınmalıdır.

Şorba üçün qaşıq sağdan ən sonuncu, ondan əvvəl, boşqaba daha yaxın salat bıçağı durur. Boşqabın lap yaxınında isə isti yemək üçün bıçaq, steyk bıçağı və ya əgər əsas yemək balıqdırsa onda balıq üçün bıçaq qoyulur.

Boşqabdan solda, ən uzaq və sonuncu salat üçün çəngəl, onun yanında boşqaba lap yaxın əsas yemək üçün çəngəl qoyulur.

Desert üçün qaşıq və çəngəl, bıçaq oturanın qarşı tərəfində, boşqabın yuxarısından düzülür. Çəngəl sol əllə tutulduğu üçün onun tutulan hissəsi sol tərəfdə olmalıdır.

Bıçaqsa ona əks olaraq sapı sağ tərəfə doğru uzanmalıdır. Əgər şüfrəyə veriləcək desert qaşıqla yeyiləcəksə, bu zaman qaşıq sağ əllə tutulduğu üçün sapı sağ tərəfdən olmalıdır.

Mətbəx     Baxılıb: 1040   Tarix: 12 mart 2015
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Səhər həzzi

12 mart 2015 690

"90-60-90" Salatı

11 mart 2015 1378

Qozlu Tort

10 mart 2015 1898

sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler makiyaj etmek qaydalari geyim seçimi maskalar hicab baglama usullari qatiqli sirniyyat cemli piroq dəbli bloq sahibələri xeberler son xeberler kosmetika kərpickəsən qocanın dastanı yuxu yozmalari