Süfrə bəzəyərkən qəbul olunmuş ümumi qaydalar

Süfrə bəzəyərkən qəbul olunmuş ümumi qaydalarHər olkənin özüməməxsus süfrə mədəniyyəti var. Ancaq süfrəni bəzəyərkən dünyada qəbul olunmuş ümümi qaydalar da mövcuddur.

Süfrəyə çəngəl, bıçaq və qaşıq düzülərkən yeməklərin verilmə sırası nəzərə alınmalıdır.

Şorba üçün qaşıq sağdan ən sonuncu, ondan əvvəl, boşqaba daha yaxın salat bıçağı durur. Boşqabın lap yaxınında isə isti yemək üçün bıçaq, steyk bıçağı və ya əgər əsas yemək balıqdırsa onda balıq üçün bıçaq qoyulur.

Boşqabdan solda, ən uzaq və sonuncu salat üçün çəngəl, onun yanında boşqaba lap yaxın əsas yemək üçün çəngəl qoyulur.

Desert üçün qaşıq və çəngəl, bıçaq oturanın qarşı tərəfində, boşqabın yuxarısından düzülür. Çəngəl sol əllə tutulduğu üçün onun tutulan hissəsi sol tərəfdə olmalıdır.

Bıçaqsa ona əks olaraq sapı sağ tərəfə doğru uzanmalıdır. Əgər şüfrəyə veriləcək desert qaşıqla yeyiləcəksə, bu zaman qaşıq sağ əllə tutulduğu üçün sapı sağ tərəfdən olmalıdır.

Mətbəx     Baxılıb: 2590   Tarix: 12 mart 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 kosmetoloq yemek reseptleri 2024 geyim arıqlamaq üçün çaylar düzgün makiyaj qadın sinəsi kosmetika maraqlı dolça anabaci vidyolar birlik